3 tips meubilair schoonmaken

Meubilair. Iedereen heeft het en het maakt je woonkamer tot wat het is. Het huis moet schoon gemaakt worden en zo ook het meubilair, maar hoe doe je dat? In dit blog geef ik je 3 tips om je meubilair goed schoon te houden.

Tip 1: Gebruik de juiste producten.

Een veel gemaakte fout bij je schoonmaakdiensten is het gebruik maken van verkeerde producten. Bij meubilair komt dit namelijk vrij nauw. Zo heb je verschillende schoonmaak producten voor leer, stof of hout en als je het verkeerde product gebruikt kan dit nadelige gevolgen hebben voor je meubilair.

Tip 2: Maak het een regelmaat

Je ziet het veel, een vlekje op de bank omdat het er net te lang in heeft kunnen trekken. Probeer de schoonmaak van je meubilair een regelmaat te maken. Zet bijvoorbeeld een dag in de week vast om alles even bij te houden. Dit zorgt ervoor dat vuil weinig tijd heeft om in het meubilair te trekken en maakt dat het meubilair er mooi uit blijft zien. Daarnaast blijft het ook nog eens lekker ruiken, wie wil dat nou niet?

Tip 3: Huur een schoonmaakbedrijf in

Mocht je zelf nou geen tijd hebben om met regelmaat het meubilair schoon te maken. Geen zorgen! Er zijn veel schoonmaakbedrijven voor particulieren die elke week langs kunnen komen om alles goed schoon te houden. Je hoeft je er helemaal geen zorgen meer over te maken! Zo hou je je meubilair mooi schoon en behoud je je mooie woonkamer zo als hij is.