4 aanpassingen voor een compleet nieuw interieur

Lekker klussen in je eigen huis en ben jij samen met je partner of de rest van de familie wel toe aan een nieuw interieur? Dat kan bijna aanvoelen als een nieuwe woning. Maar daarvoor hoef je helemaal geen nieuw huis te kopen. Bij een grondige aanpak van jouw interieur kun je alles een hele andere look geven. Wij geven 4 aanpassingen hieronder, om ervoor te zorgen. 

Geef de ruimten een andere kleur uitstraling

Kleuren zijn ontzettend belangrijk voor het effect dat er wordt gecreeerd in een ruimte. Deze geven namelijk bepaalde uitstralingen en emoties af. Dit kan je natuurlijk doen door een andere kleur verf op de muur, maar je kunt er ook mee spelen op andere manieren. Denk aan bepaalde kunstvoorwerpen als schilderijen en andere voorwerpen te kopen, of goed na te denken over de verschillende meubels met de bijbehorende kleuren.

Kies voor andere meubels

Toe aan nieuwe meubels? Vervang al je meubels en kies iets dat jij mooi vindt en dat goed bij elkaar past. Haal je woning eens helemaal leeg en vervang alle meubels, je zult zien dat ook dit aanvoelt alsof je even in een compleet andere woning woont. Maar dat klinkt behoorlijk prijzig voor sommige mensen. In dat geval kun je er wel zo slim mogelijk mee omgaan. Zet al je huidige meubels op Marktplaats en je krijgt er eventueel nog een redelijk bedrag voor. De nieuwe meubels kun je eventueel ook tweedehands kopen, of zoek op een slimme manier naar aanbiedingen. 

Vervang deuren en ramen in de woning

Bij nieuwbouw is dit natuurlijk niet interessant, omdat je liever geen ramen of deuren gaat vervangen die net nieuw zijn. Maar bij oudere woningen kan je huis wel een compleet andere look krijgen door alleen deze te vervangen. Unieke deuren waar je tegelijk een hele andere look mee creëert zijn deze bijzondere taatsdeuren. Deze deuren draaien op een ander soort scharnier dan de meeste deuren en daarnaast geven ze een prachtige open uitstraling in je huis. Ook zijn de taatsdeuren op maat te maken. 

Aan- of uitbouwen met je woning

Tot slot kun je kiezen voor aan- of uitbouw. Je hebt dan namelijk een stuk bij de woning dat ook daadwerkelijk compleet nieuw is. Bij een tuinhuis, een stuk bij de woonkamer aan of misschien een garage. Wat het ook is, bouw iets wat je graag bij de woning extra ziet. Daarnaast verhoog je er ook nog eens de waarde van je woning mee.