Aanpassingen in huis voor invaliden

Wanneer je ouder wordt, gaat je lichaam geestelijk en fysiek achteruit. In beide gevallen wordt het steeds lastiger om thuis te blijven wonen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden waardoor dit wel kan. Zo kan je thuiszorg inschakelen of misschien kan een bekende wel de zorg voor jou op zich nemen. Je wil natuurlijk zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Om dit mogelijk te maken en om thuis te kunnen blijven functioneren zijn er verschillende hulpmiddelen die je kan aanschaffen. Deze worden in dit artikel belicht.

Slaapkamer

De slaapkamer is een belangrijke en lastige plek voor een invalide persoon. Doordat deze zich vaak boven bevindt, is de ruimte moeilijk te bereiken. De oplossing hiervoor is het aanschaffen van een traplift. Een traplift brengt de invalide persoon naar boven. Hier lees je meer over de aanschaf van een traplift.

Woonkamer

De woonkamer is waarschijnlijk de ruimte waar je de meeste tijd van de dag doorbrengt. Hierom is het belangrijk dat deze niet gevaarlijk voor een invalide is. Dit kan in verschillende elementen mee worden genomen. Zo dient er genoeg loopruimte te zijn zodat de invalide niet kan struikelen of hinder ondervind wanneer hij/zij afhankelijk is van een rolstoel. Tevens is een gebruiksvriendelijke sta-op stoel een goede investering. Deze stoel is te bedienen waardoor de rugleuning omhoog komt en de invalide persoon gemakkelijk kan staan in plaats van dat deze persoon zich uit de stoel moet opduwen.

Keuken en badkamer

De keuken en badkamer zijn de gevaarlijkste plekken voor iemand die slecht ter been of rolstoel afhankelijk is. Dit komt doordat er op deze plekken water aanwezig is dat de vloer glad kan maken waardoor je snel uit kan glijden. Hier moet dan ook extra op gelet worden. Het is tevens mogelijk om een vloer te plaatsen die de gladheid tegengaat. Daarnaast kunnen er op verschillende plekken wandbeugels worden gemonteerd zodat de invalide persoon altijd steun heeft.