Paneeldeuren voor een kast in je eigen smaak

Of je nu gaat verhuizen naar een bestaand huis, of een nieuwbouwhuis hebt gekocht; het inrichten van de woning is een van de belangrijkste onderdelen van de verhuizing.
Je wilt enerzijds een thuis maken van je huis, maar daarnaast wil je onderdelen waar je de nadruk niet zo op wil leggen óf zo mooi maken dat het opvalt, óf wat verbergen.
Je kast is zoiets. Zonder kasten gaat niet, want waar laat je dan je spullen? Maar als die kast er dan toch moet zijn, moet het er wel mooi uit zien.

Paneeldeuren voor een kast
Met kast paneeldeuren heb je een mooie afwerking van je kast die je op verschillende manieren kan uitvoeren. Afhankelijk van je smaak heb je gekozen voor een landelijke of moderne inrichting van je huis, en de paneeldeur voor een kast kan hier prima op aansluiten om het geheel af te maken.
Voor het model van je paneeldeur kun je kiezen voor één vlak. Dit houdt de deur strak en glad en past goed in een moderne, strakke inrichting van je huis.
Maar wanneer je meer houdt van gezellig en landelijk, kun je de paneeldeuren voor een kast ook laten uitvoeren in meerdere vlakken. Je creëert daarmee meteen een heel ander gevoel in je kamer.

Decor op je paneeldeur
Natuurlijk kun je kiezen voor een standaard, houten paneeldeur voor een kast. Dit model zie je veel. Als je het leuk vindt om er een beetje in te variëren, kun je ook kiezen voor ander materiaal. Wat denk je bijvoorbeeld van een glazen paneeldeur? Wanneer je het niet prettig vindt dat iedereen in je kast kan kijken, kun je kiezen voor matglas. Dit ziet er wel fris en uniek uit, maar geeft je toch privacy in je kast.
Staat de paneeldeur op je slaapkamer, dan kan het ook nog fijn zijn om een spiegelwand te maken van je paneeldeur. Hiermee sla je twee vliegen in één klap: je hebt een mooie paneeldeur voor een kast en je kan meteen kijken hoe de kleding staat die je die dag wil dragen.
Voor de kinderkamer kun je nog kiezen voor een heel andere optie: een krijtbord. Dat vinden kinderen helemaal fantastisch. Met ouderwetse schoolbordkrijtjes kunnen ze zich helemaal uitleven met prachtige tekeningen op de deur. En als ze weer iets anders willen tekenen, hoeft er alleen maar een nat doekje overheen gehaald te worden. Het krijtbord is daarna weer als nieuw en bruikbaar om op te tekenen.

Omlijsting van de paneeldeur voor een kast
Een paneeldeur heeft van origine een omlijsting. Deze is van aluminium gemaakt. Uiteraard zijn hier ook weer verschillende varianten op mogelijk. Zo is er de standaarduitvoering. Dit is ook een aluminium kleur en geeft bescherming van de paneeldeur.
Als je voor een wat luxere variant wil, kun je variëren in de kleur, zoals bijvoorbeeld goudkleurig. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je zelf mooi vindt in de ruimte waar de kast staat.
Door alle verschillende mogelijkheden die er zijn, kun je een standaard paneeldeur helemaal omvormen tot de perfecte deur voor jouw kast.

Bron: atmyhome.nl

zelf meubels verhuizen

Het zelfstandig verhuizen van je meubels, hoe doe je dat?

Vertrekken naar een nieuwe woning is natuurlijk super leuk. Je kan als het ware vanaf scratch beginnen en je woning weer geheel inrichten naar je eigen smaak. Toch kan het zo zijn dat je naast nieuw interieur je oude inboedel ook mee wilt nemen. Hiervoor kun je aan verhuisdienst inhuren, maar je kunt ook het heft in eigen handen nemen. Met een paar sterke handen van vrienden en familie kun je al een heel eind komen. Hoe je een zelfstandige verhuizing het beste kan voorbereiden is altijd lastig. We geven daarom hieronder een paar tips.

Sorteren van A tot Z
Het begint allemaal bij het verkrijgen van overzicht. Wat neem je mee, wat kun je eventueel verkopen of naar de kringloop brengen? Indien je al eerder op jezelf hebt gewoond, kun je soms gigantisch veel spullen opsparen waar je niets meer mee doet. Probeer dit van te voren goed uit te zoeken. Ga elke kamer één voor één bij langs en doe de spullen die je niet meer wilt in dozen. Het geld dat je overhoudt van het doorverkopen kun je eventueel weer gebruiken voor de verhuizing. Eenmaal de oude spullen aan de kant heb je voor jezelf ook overzichtelijker wat wel verhuisd moet worden en wat je nog nieuw aan zou willen schaffen.

Het vervoer
Aangezien je met je familie en vrienden zelfstandig wilt gaan verhuizen. Kun je een auto huren of een verhuis bus huren om daarin vervolgens zoveel mogelijk spullen te vervoeren. Stem met je familie en vrienden een dag en tijdstip af om alle meubels in een keer over te brengen. Huur de auto of bus dan ruim van te voren, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Het klaarzetten
Wanneer de dag van verhuizing aanbreekt, is het natuurlijk fijn voor je familie en vrienden dat alles al klaarstaat. Het kan erg vervelend zijn als je dan nog de helft moet inpakken en dit gehaast moet. Probeer daarom alle kleine spullen in dozen te verpakken, zodat op de dag van de verhuizing alleen getild hoeft te worden. Je bent zo in een paar uurtjes klaar met inladen. Het in- en uitladen van de meubels in je nieuwe woning moet je namelijk niet onderschatten. Dit kan soms meer tijd in beslag nemen dan je denkt. Het is dan fijn dat de overige spullen dan ook al ingepakt zijn en je niet in tijdstress terecht komt.

Dit zijn slechts een paar tips die je goed helpen voorbereiden op een zelfstandige verhuizing. Door het inzetten van kennissen en het huren van een bus/auto via goedkoop auto huren, hoeft het allemaal niet veel te kosten. Je kan zo binnen een mum van tijd verhuisd zijn en lekker genieten van je nieuwe plekje!

Geef je meubels eens een nieuwe look

Wanneer je je huidige meubels beu bent, kan de verleiding groot zijn om nieuwe meubels te kopen. Meubels zijn echter niet de meest goedkope dingen om te kopen en het is ook weer zo zonde om nieuwe meubels te kopen terwijl je huidige meubels nog prima functioneren. Als je zelf een beetje handig bent, kun je je huidige meubels een nieuwe look geven. Zo bespaar je geld en geef je je woning een geheel nieuwe uitstraling! Wij geven je wat tips om je meubels zelf een nieuwe look te geven.

Houten meubels verven

Heb je houten meubels, dan heb je geluk. Deze zijn namelijk over het algemeen het makkelijkst te behandelen omdat ze zich makkelijk laten verven. Voordat je je houten meubel gaat verven, is het belangrijk om te ontdekken waarmee het behandeld is. Dit kun je testen door een druppeltje terpentine op je meubel aan te brengen. Wanneer het het hout blank maakt, betekent dat dat je meubel behandeld is met een olie- of waslaag. Als dat niet gebeurt, is je meubel behandeld met lak, vernis of politier. Om je houten meubel te verven, ga je als volgt te werk:

 • Verwijder de oude lagen. Haal sloten en ijzeren plaatjes van je meubel af. Een waslaag verwijder je met een staalborstel en wasbenzine met wasremover. Met een afbijtend middel en een kwast verwijder je oude lak. Is het te hardnekkig, dan kun je gebruikmaken van een schuurmachine. Ga met alles wat je doet, mee met de nerf van het hout.
 • Wanneer de oude lagen zijn verwijderd, moet je je meubel gaan reinigen. Dit doe je met water en ammonia of aceton. Gebruik daarbij niet te veel water.
 • Hierna kun je je meubel in de was zetten. Dit doe je met een zachte borstel of doek in ronddraaiende bewegingen. Laat het vervolgens een nacht drogen en wrijf daarna je meubel schoon met een zachte doek.
 • Daarna kun je je meubel in de olie zetten. Volg ook hierbij de nerven van het hout.

Je meubels een antieke, vintage look geven

Zet je je meubels liever niet strak in de lak, maar wil je ze een antieke, vintage look geven? Je kan je meubels een antieke look geven! Dit kun je bijvoorbeeld doen door diverse kleuren verf aan te brengen en wanneer de verf droog is, deze lagen weer te schuren. Dit is erg makkelijk om te doen en je kunt het precies maken zoals je zelf wil. Dit kun je bijvoorbeeld erg grof doen, maar ook subtiel. Daarnaast kun je je meubels een vintage look geven door ze op vintage wielen te zetten! Deze wielen hebben een roestige uitstraling en geven je meubels niet alleen die vintage look, maar zorgen er ook nog eens voor dat je meubels verrijdbaar zijn. Ideaal! Je kan deze wielen gemakkelijk online kopen bij WielenOutlet en ze daarna gemakkelijk zelf monteren.

Hoe kan je je oude meubels een nieuwe look geven?

Het kan zo zijn dat je je meubel(s) na een lange tijd een beetje beu bent, gelukkig kun je daar altijd iets aan doen door ze bijvoorbeeld een nieuwe uitstraling te geven. Oudere meubels opknappen is iets wat redelijk populair is tegenwoordig, het gaat hier ook niet over oude meubels die al van jezelf waren maar ook over oude meubels die je op het internet of ergens anders bent tegengekomen. In plaats van de volle mep te betalen voor nieuwe meubels met bijvoorbeeld een retro of vintage look, kan je hier ook zelf voor zorgen. Hoe kan je dit doen? Een meubelmaker uit Breda geeft het antwoord.

Je meubels opnieuw lakken en behandelen

Wanneer je houten meubels hebt, is het het makkelijkst om ze te behandelen en een nieuwe look te geven. Voordat je aan de slag gaat met het behandelen van je oude meubels, moet je ontdekken of het behandeld is met olie of lak. Dit kun je ontdekken door een druppeltje terpentine op je meubel aan te brengen. Wanneer het het hout blank maakt, is je meubel behandeld met een olie- of waslaag. Om je meubel opnieuw te lakken of te verven, volg je het volgende stappenplan:

 • Verwijder alle oude lagen verf en lak en vergeet ook slotjes en ijzeren plaatjes niet. Dit kun je doen met een speciaal middel, maar als dat niet werkt kun je ook te werk gaan met een schuurmachine.
 • Zijn alle oude lagen verwijderd, dan is het tijd om de boel goed schoon te maken en te ontvetten en dat doe je natuurlijk met water en ammonia.
 • Wanneer je meubel weer droog is, kun je het weer in de was zetten of verven.

Zo geef je je meubels een vintage look

Wanneer je je meubels juist liever niet strak in de lak zet, maar ze een stoere, vintage look wil geven, ga je natuurlijk anders te werk. Allereerst moet je je meubel wel verven in de kleur die jij graag wil. Als je slim bent, breng je twee lagen in een andere tint aan. Straks ga je de boel namelijk opschuren en geeft dat een mooi effect. Het schuren doe je nadat de nieuwe laag verf droog is. Dit geeft een oude en vintage look! Je kunt dit helemaal naar wens maken door gebruik te maken van grof of fijn schuurpapier.

Welke meubels zijn veel geld waard?

Het is goed om meubels te kopen en te verkopen die veel geld waard zijn. De vraag is vaak wat nu de meubels zijn welke veel geld waard zijn. Zijn het de antieke meubels? Moderne meubels? Of de simpele meubels? In de regel kunnen we stellen dat het vooral de antieke meubels zijn welke veel geld waard zijn. Het gaat om meubels welke honderden jaren oud zijn. We delen graag waar je op moet letten en waar je ze kunt vinden. 

Waar moet je op letten? 

Wanneer je antieke meubels wilt gaan kopen om er geld mee te verdienen is het belangrijk om goed te bekijken in welke staat ze zijn. Zijn ze ook authentiek of zijn er afwijkingen? Is het niet een nieuwere versie welke massaal gemaakt is? Kijk welke verschillende feiten er bekend zijn. Heeft het meubelstuk ook een uniek karakter? Welke materialen zijn er gebruikt? Wat zeggen experts over deze meubels? Kijk verder dan de neus lang is. Het kan je veel geld schelen . 

Waar moet je zoeken? 

Het is goed om op het internet te gaan kijken naar oude meubels. Kijk welke antieke meubels er zijn. Het gaat hier echter vaak al om meubels die mensen willen verkopen voor een winst. Het is beter om een woningontruiming Limburg te vinden. Hier is het mogelijk om oude antieke meubels te vinden die niemand wil hebben. Er moet dan vaak nog wel wat restauratiewerk gebeuren. Het is het vaak dubbel en dwars waard. 

Hoe verkoopt men antieke meubels? 

Het is mogelijk om de meubels aan te bieden op een veiling. Hier worden ze geveild en is het de grote vraag of het voldoende geld opbrengt. Het is daarnaast ook mogelijk om ze zelf te verkopen. Maak een mooie webshop of zet alles op marktplaats. Facebook heeft ook goede opties om antieke meubels en andere zaken te verkopen.   

Waar let je op bij het kopen van een babymatras in de wieg?

Wat is belangrijk om op te letten als je een matras in de wieg wilt kopen?

Een baby laat je eigenlijk nooit alleen, behalve als het slaapt in zijn wiegje. Dus het is belangrijk dat je dat weet dat je baby veilig is.

De matras moet goed in het wiegje passen, zodat de baby er niet met zijn hand of voet naast kan. Ook moet het matras zo stevig zijn dat de baby het niet op kan tillen en eronder kan raken. Een matras in de wieg mag niet te zacht zijn, want dan kan je baby er in stikken. Stel dat je baby zich omrolt en met het gezichtje in het matras komt dan is er minder kans op verstikking als het matras goed stevig en vlak is. Er mag geen plastic hoes om het matras. Misschien denk je dat dat handig is zodat het matras schoon blijft, maar de plastic hoes laat geen lucht door en is te warm. Ook dit kan zorgen voor verstikking of wiegendood!

Een babymatras moet max. 9 cm. dik zijn, maar het mag ook weer niet te dik zijn. Het ligt aan zijkanten van het wiegje hoe hoog je baby komt te liggen. Het is dus belangrijk er op te letten dat je baby niet te hoog komt te liggen.

Welke materialen zijn het beste voor een matras in de wieg?

Het meest voorkomende materiaal wat voorkomt in babymatrassen is polyether. Dit is een soort schuim wat op een badspons lijkt, maar dan wat steviger. Dit is een goedkoop matras wat goed ventileert, maar niet altijd op alle plaatsen even stevig.

Een babymatras van geheugenschuim heeft als nadeel dat het lichaamswarmte vasthoudt en dat maakt de kans op wiegendood groter. Het geeft wel de juiste stevigheid, maar beweging is wat moeilijker bij dit matras. Ook wordt het wat steviger bij koudere temperaturen. Dus dit materiaal is niet de juiste voor een babymatras.

Een pocketvering babymatras bezit goede lucht en hitte afvoer door de lagen om de veringen. Dit matras ventileert goed en is ook nog eens hygiënisch. Een goede optie!

Als laatste hebben we de koudschuim babymatrassen. Dit is een dure optie, maar wel een populaire voor babymatrassen. Alleen koudschuim is niet geschikt omdat het minder ventileert en warmte vasthoudt. Maar als het wordt gecombineerd met andere materialen dan is het uitermate geschikt voor een babymatras.

Advies voor het gebruik van een matrasbeschermer bij een babymatras.

Het gebruik van een matrasbeschermer is handig omdat je die makkelijk kunt wassen. Het matras blijft schoon, maar is het ook veilig voor de baby? Bij baby’s die zich niet goed warm kunnen houden (vooral in de kraamtijd) is het niet aan te raden. Want een matrasbeschermer ventileert en voert warmte af. Dat is juist een voordeel als het erg warm is en je baby snel zweet. Dan is het juist comfortabel voor je baby.

Bij het gebruik van een kruik is het belangrijk om een zeiltje te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de matrasbeschermer het hete water niet kan absorberen als de kruik lekt.

Ondanks dat de matrasbeschermer ventileert betekend dat niet dat het geen verstikking op kan leveren. Het is altijd het beste je baby op zijn rug te laten slapen!

Hoe kiest u de juiste verf om het huis te schilderen?

Wat is de beste verf om de badkamer en de keuken te schilderen?

Epoxy is de beste verf voor het schilderen van natte ruimtes en voor het afdekken van tegels en vloeren. Het belangrijkste kenmerk van epoxyverf is de hoge mate van waterdichtheid, duurzaamheid en weerstand.

Het is echter een verf van moeilijke toepassing, die gespecialiseerde arbeidskrachten nodig heeft, die het product en de techniek kent, als dit type verf eenmaal is voorzien van katalysatoren in de formule om te helpen bij het schilderproces.

Door de hoge slijtvastheid kan het worden gereinigd met gebruikelijke reinigingsmiddelen zoals detergenten.

Wat is de beste verf om binnenshuis te schilderen?

Latexverf of PVA is het meest geschikt voor het schilderen van wanden en plafonds van binnenruimtes die geen voortdurend onderhoud nodig hebben.

Het is een verf op waterbasis die alleen met een vochtige doek kan worden gereinigd. Het droogt snel en de geur is minimaal.

Het is alleen te vinden in de matte afwerking, die over het algemeen de meest aangewezen afwerking is voor het schilderen van binnenmuren, aangezien de half glanzende en glanzende bekledingen de oneffenheden van de wand in de binnenmilieus nog meer accentueren.

Het kan gebruikt worden op metselwerk, pleisterwerk en hout. Het is goedkoper dan acrylverf.

Wat is de beste verf om buiten te schilderen?

Voor dit type omgeving is acrylverf het beste type verf.

Net als latexverf is acrylverf ook in wateroplosbaar en droogt het snel. Het verschil zit in de formule, die acrylharsen bevat die een hoge ondoordringbaarheid voor het product garanderen, waardoor het effectief is voor het schilderen van externe gebieden, naast het wassen ervan (in tegenstelling tot latex, dat alleen met een vochtige doek moet worden gereinigd).

Het is geïndiceerd voor het schilderen op metselwerk, pleisterwerk met kalk, pleisterwerk, poreus keramiek, gecementeerd en bakstenen in het algemeen. Het kan worden gevonden in drie soorten afwerkingen: mat, half glanzend en satijn.

Voor externe gebieden wordt een bepaalde mate van helderheid aangegeven, omdat hoe helderder de verf is, hoe meer UVA- en UVB-stralen het zal reflecteren.

Wat is de beste verf om houten, ijzeren of stalen deuren en ramen te schilderen?

Olie- en lakverf van Verfsuper zijn in dit geval het meest geschikt.

Het is niet oplosbaar in water en is vooral geschikt voor het schilderen van ijzeren en houten oppervlakken, zoals ijzeren ramen, leuningen, metalen structuren en houten deuren, vooral in de buitenlucht, omdat het een waterdicht product is.

Deze verf is zeer goed bestand tegen de inwerking van regen en zonlicht en is te vinden in drie soorten afwerkingen: mat, satijn en glanzend.

unieke modellen betonvloeren

Unieke modellen van betonvloeren

Betonvloeren werden in het verleden geplaatst in fabrieken maar zijn nu overgewaaid naar moderne privewoningen vanwege hun tijdloze en strakke uitstraling. Betonvloeren zijn zowel voor kassieke als moderne privewoningen een excellent keus. Je kunt ze gerieflijk buiten in de tuin, op het terras of oprit laten aanbrengen. Ze worden meer in trek omwille van hun onderhoudsvriendelijke karakter. Ze zijn in verschillende typen en kleuren te bemachtigen en hebben zat van toepassingsmogelijkheden.

 • De gepolierde betonvloer

Deze type betonvloer heeft een naadloze afwerking. De kleine voegen in het beton kan geslepen worden om scheuring te voorkomen en ook vanwege esthetische redenen. Kenmerkend van de gepolierde betonvloer is dat het een opbouwhoogte heeft van minstens 7 cm. Er wordt eerst een betonplaat gegoten en vervolgens wordt na het storten van de betonvloer de top voorzien van een laag dat door een vlindermachine egaal wordt gemaakt en afgewerkt.  

Voordelen gepolierde betonvloer

Gepolierde beton biedt wat indrukwekkende voordelen. De voordelen vindt je op een rij:

 • Naadloze afwerking: Een gepolierde betonvloer heeft een onopvallende afwerking dat tijdloos is en een strakke look uitstraalt.
 • Onderhoudsvriendelijk: Door de naadloze afwerking vindt kuisen makkelijker en hygiënischer plaatst. Er kan ook geen mos of onkruid groeien tussen de voegen van een gepolierde betonvloer.
 • Diverse kleuren: Betonvloeren zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar doordat kleurpigmenten worden gebruikt bij het verwerkingsproces.

·      Printbeton

Een andere type betonvloer is het printbeton. Hiermee kun je een vloer van hout, natuursteen of klinkers nabootsen. Door deze materialen te imiteren kom je veel goedkoper uit dan de aanschaf van de geimiteerde materialen. Printbeton is beschikbaar in tal van kleuren. Je kunt zelf je eigen print ontwerpen waardoor jouw vloer er uniek uitziet. De opbouw van printbeton is identiek aan die van de gepolierde betonvloer. Echter zijn er verschillen in de afwerkingstechnieken. Het gewenste ontwerp wordt ter plekke aangebracht. Vervolgens wordt het beton in de bekisting gegoten. Als deze amper gedroogd is, komt er een mal met de gekozen print over de betonvloer. Het resultaat van deze handeling is dat de vloer de print kopieert.

Voordelen printbeton

Printbeton heeft ook pluspunten. Hieronder vind je een overzicht:

 • Betaalbaar alternatief: Vind je een vloer in natuursteen of klinkers prijzig? Dan kun je kiezen voor een printbeton met een imitatielook .
 • Onderhoudsvriendelijk: Printbeton gaat langer dan 20 jaren mee en heeft een klein risico op verzakkingen. Daarnaast is onderhoud van printbeton een lust omdat het onkruidvrij en vuilafstotend werkt.
 • Gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer geeft je woning een bijzondere en een strakke eigentijdse uitstraling. Bij het vlinderen wordt de vloer machinaal afgewerkt om die unieke look te creëren. Nadat de betonvloer is gestort en gedroogd, is de vloer nog grof. De bovenste laag wordt met een vlindermachine geschuurd en voorzien van een slijtvast materiaal. De toplaag wordt steeds opgeschuurd totdat de vloer helemaal egaal is.

Voordelen gevlinderde betonvloer

De resterende voordelen van printbeton zijn; Comfortabel, unieke uitstralung, hygiënisch, stof- en vuilafstotend, duurzaam en gemakkelijk om te onderhouden. 

Ben je geïnteresseerd in een betonvloer voor je woning of kantoor? Een betonvloer past bij elke ruimte en zorgt voor die unieke en strakke uitstraling. Daarnaast kun je kiezen voor de juiste betonvloer die perfect aansluit bij jouw woning. Is er sprake van een lekkage in de pijpleiding van je huisinstallatie, neem dan contact op met een loodgieter in Utrecht.

beste daken voor jouw woning

De beste daken voor jouw woning

Als je op zoek bent naar een dak dan overweeg je welke model dak het beste bij jouw woning past. Een stevige dak beschermt je huis tegen allerlei weersomstandigheden en samen met de dakbedekking bepaalt het ook het exterieur van je woonhuis.

Elke type dak heeft zijn eigen voordelen en geschikte dakbedekking. Hieronder vindt je de populairste en kwalitatieve daken op een rij: 

 • Zadeldak

De zadeldak is één van de populairste soorten daken omdat het bij verschillende bouwstijlen aansluit. Dit model dak bestaat uit 2 dakvlakken die gezamenlijk een omgedraaide V vormen. Voor dit type dak moeten er twee dakgoten geïnstalleerd worden.

Voordelen zadeldak

Dit type dak is goed bestendig tegen wind en zorgt dat het hemelwater goed wordt afgevoerd. Tevens creëer je additionele leefruimte onder het profiel.

Suggesties dakbedekkingen

Een zadeldak kun je bekleden met dakpannen van klei, tegel of beton. Kunst- en natuurleien zijn ook geschikt. Andere mogelijke dakbedekkingen golfplaten, shingles of riet. 

·      Een eenvoudige plat dak

Een plat dak wordt bestempeld als eenvoudig maar stijlvol. De plat dak heeft een onaanzienlijke hellingshoek dat zorgt voor een vlotte afwatering. Als de hellingen 15 graden zijn of meer dan is het geen plat dak maar een lessenaarsdak.  

Voordelen plat dak

Het ziet er ontzettend strak en sjiek uit. Het is niet onderhevig aan wind en de installatie ervan is ongecompliceerd. Op zo een dak verloopt de bevestiging van een zonneboiler of zonnepanelen heel simpel.

Suggesties dakbedekkingen

Een plat dak kun je met PVC bekleden. Deze vindt je in zoveel verschillende kleuren. Ook is het mogelijk om bitumen of EPDM te gebruiken als dakbedekking. Het zijn stevige materialen en gaan lang mee. Een ander pluspunt is de goede prijs in verhouding tot de kwaliteit en het makkelijk onderhoud ervan.

·      Schilddak

Een schilddak is een aangepast type zadeldak. Een schilddak bestaat uit vier dakvlakken die scheef afvloeien naar de dakranden. De 2 lange dakvlakken zijn trapeziumvormig en de 2 kleinere dakvlakken zijn driehoekvormig. De dakgoot loopt langs het gehele dakrand. Een schilddak is geschikt voor je woning als alle 4 gevels op dezelfde hoogteniveau zijn en waterpas staan.

Voordelen schilddak

De kans op ravage door hevige windstoten en stromachtig weer is klein. Een schilddak is zeer goed bestendig tegen windstoten en geeft een traditionele uitstraling. De trapeziumachtige dakvlakken zijn geschikt voor het aanleggen van een dakkapel. Hiermee schep je aanvullende ruimte en komt er meer van het daglicht in je zolder of slaapkamer. 

Suggesties dakbedekking

Dakpannen zijn het meest geschikt voor een dakschild. Dakpannen vind je in verschillende bewerkingen. Zo heb je betonnen-, klei- en platte dakpannen. BEtonnen dakpannen zijn wel billijk in vergeligking tot de klei- en platte dakpannen. Leien is ook betamelijk maar zijn wel normaliter kostelijker dan dakpannen. Kunsstof en groen dak zijn ook goede alternatieven.

Betrek een ervaren dakwerker voor plaatsen van jouw dak en dakbedekking. Ga in zee met een erkende vakman die niet alleen beschikt over de nodige materialen maar die ook de nodige kennis en vlotheid bezit. Heb je een lekkage in het dak geconstateerd, aarzel dan niet en doe een beroep op loodgieters in Den Haag.

Houten vloeren: Leer meer over de voordelen van dit resistente materiaal

Enkele decennia geleden was het belangrijkste materiaal in de vloeren van de huizen hout. Het werd veel verkend maar verloor in de loop van de tijd ruimte voor andere opties zoals keramiek en momenteel ook porseleinen tegels, gebrand cement, enz.

Sinds enige tijd is de houten vloer echter een sterke trend voor residentiële en commerciële omgevingen. Naast zijn elegantie en functionaliteit geeft dit materiaal ook status aan de ruimtes, maar niet alleen dat.

Hout biedt voordelen die het zeer interessant maken om de vloer van een ruimte samen te stellen. In dit artikel zetten we er een aantal op een rijtje zodat u weet waarom het kiezen van een houten vloer zoveel voordelen met zich meebrengt. Blijf lezen!

Gemak van schoonmaken

Hout is in dit opzicht onverslaanbaar, omdat het veel gemakkelijker te reinigen is dan andere soorten materialen. Het enige wat je nodig hebt is een zachte bezem en een vochtige doek om dit materiaal er weer onberispelijk uit te laten zien.

Het is niet nodig om het hout te wassen, was of speciale producten aan te brengen, want dit is zelfs niet eens aan te raden, omdat deze handelingen het hout kunnen beschadigen en de duurzaamheid ervan kunnen verminderen. Daarom is dit type vloer veel praktischer voor mensen die een druk leven hebben en geen tijd willen verspillen met schoonmaken, maar een schone en aangename ruimte willen.

Meer waarde toevoegen aan de woning

De afwerking van een woning voegt een grote waarde toe aan het gebouw en geeft, wanneer het materiaal van de vloer met de nodige voorzichtigheid wordt gekozen, nog meer status aan de constructie. Hout is een nobel materiaal, dus het helpt om uw huis te waarderen.

Maar vergeet niet dat het beste is om te kiezen voor massief houten vloeren, die op de markt worden gebracht door een bedrijf dat goede praktijken toepast en kwaliteitsproducten aanbiedt. Bovendien is het essentieel dat het zeer goed geïnstalleerd is om ook visuele en esthetische waarde toe te voegen.

Weerstand en duurzaamheid
Er zijn nog steeds mensen die geloven dat hout, als natuurlijk materiaal, gemakkelijk bederft, maar dat is niet waar. Er zijn verschillende soorten die voor verschillende doeleinden en toepassingen worden aangegeven, dus door de juiste manier te kiezen kiest u voor een uitstekende duurzaamheid, zowel binnen als buiten.

Naast de natuurlijke weerstand van het hout, passen de fabrikanten ook verschillende procedures toe om het hout goed te behandelen voor een nog langere levensduur. En de afwerkingen die de vloer krijgt, helpen ook om de weerstand tegen mogelijke agressies, zoals vochtigheid en zonnestraling, te vergroten.

Thermisch comfort
Een van de kenmerken van hout is het feit dat het een slechte warmtegeleider is. Dit betekent dat de warmte-uitwisseling met het milieu veel minder expressief is dan bij andere materialen. Met andere woorden, het wordt niet te warm of te koud.

Daarom is het comfortabel om op blote voeten op een houten vloer te lopen, omdat de temperatuur altijd mild en aangenaam is. In de variaties van het seizoen zorgt dit voor veel meer gezellige omgevingen, omdat de ruimte in de zomer niet te warm wordt en in de winter niet te koud wordt.


Post navigation