Een verhuislift zal een verhuizing vlotter en veiliger laten verlopen!

Wat is een verhuislift?

Bij een verhuizing komt heel wat kijken. Zeker als je nieuwe woning zich op een hogere verdieping bevindt, is een goede organisatie noodzakelijk. Alle meubels tot boven krijgen is immers een zware taak. Een verhuislift kan je daarbij helpen.
Een verhuislift is een aanhangwagen met een uitschuifbare mechanische lift en een liftplatform. Een verhuislift wordt hoofdzakelijk gebruikt om zware meubels uit je oude woning te halen en in je nieuwe huis te plaatsen.

Waar vind je een verhuislift?

Een verhuislift in Breda kan je bij elk verhuisbedrijf huren. Om eventuele schade aan de lift te vermijden, zal de verhuislift steeds door een ervaren medewerker van het bedrijf bestuurd worden. Verschillende verhuisbedrijven beschikken ook over verhuizers die je eventueel bij de verhuizing kunnen helpen.

Voordelen van een verhuislift

Eerst en vooral is een verhuislift een heel veilige oplossing. De lift verlicht de werklast tijdens een verhuizing. De fysieke belasting van je lichaam mag je immers niet onderschatten. Ga je alle meubels en spullen zelf naar boven sjouwen, zou dit wel eens permanente schade aan je rug kunnen opleveren. Ook je handen en vingers kunnen tussen je meubels en de muur gekneld raken. Alles zelf naar boven dragen is trouwens niet alleen gevaarlijk voor je lichaam, ook je spullen kunnen makkelijk beschadigd worden. In nauwe traphallen stoten ze bijvoorbeeld al snel tegen de muur aan. Al je spullen zelf verhuizen is ook zeer vermoeiend. Je zal daarom sneller uitschuiven of vallen, wat grote gevolgen voor jezelf en voor je spullen kan hebben.
Verder zijn niet alle gebouwen gemaakt om grote zware spullen naar boven te sjouwen. Ten eerste is er niet overal een lift aanwezig. Verder kan de traphal ook heel smal zijn, waardoor grote zaken wel eens vast kunnen komen te zitten. Om maar te zwijgen over de problemen die steile wenteltrappen met zich meebrengen.

Tenslotte zal een verhuislift je ook heel wat tijd besparen. Alles zelf naar boven sjouwen duurt nu eenmaal lang. Je zal je meubels ook vaak uit elkaar moeten halen, om ze dan in je nieuwe huis weer in elkaar te moeten zetten. Met een verhuislift kan je alles snel in één keer tot boven krijgen!

In sommige gevallen is het dus handig een verhuislift te gebruiken, andere keren zal het noodzakelijk zijn. Elke situatie is anders. In het algemeen kan je stellen dat verhuizen met een verhuislift veiliger, sneller en vlotter zal verlopen. Je loopt veel minder kans op lichamelijke of materiële schade en je zal heel wat bijkomende problemen vermijden!

moderne badkamer

Indeling moderne badkamer

Een moderne badkamer is een badkamerstijl van dit moment. Over 10 jaar is modern weer totaal anders aangezien het zich aanpast aan de trends van het moment. Het is dan ook niet tijdloos. Wanneer je tot 10 jaar lang genieten niet te kort vindt dan is deze stijl iets voor jou.

Moderne badkamers

De vraag naar moderne badkamers neemt toe en daarom neemt het aanbod van modern sanitair ook toe. Moderne badkamers hebben vaak een minimalistische look. Er wordt namelijk weinig kleur gebruikt en strakke lijnen. Je kan de badkamer wat gezelliger maken door de juiste accessoires te plaatsen. Je kan zo spelen met kleuren.

Badmeubels voor een moderne look

Een badmeubel is een algemeen begrip voor de meubels in de badkamer. Denk aan een wastafelmeubel of een badkamerkast. Deze kan je aankleden met mooie kranen en spiegels.

Wastafelmeubels

Een badmeubel met een wastafel wordt een wastafelmeubel genoemd. Een moderne wastafelmeubel kenmerkt zich aan abstracte kleuren zoals zwart of wit. Het meubel heeft strakke lijnen zonder rondingen. Qua formaat kan je alle kanten op. Voor een kleine badkamer kan je al eentje van 60 cm aanschaffen. Heb je liever een dubbele wastafelmeubel dan kan je kiezen voor een badmeubel van 120 cm. Wanneer je een groot gezin hebt is dit ideaal want dan hoef je niet op elkaar te wachten.

Badkamerkasten

Een badkamerkast maakt een wastafelmeubel compleet. Een wastafelmeubel heeft vaak enkel ruimte voor doucheartikelen waarbij een badkamerkast ideaal is voor de handdoeken. Je kan de badkamerkast perfect aansluiten op de wastafel. Een witte wastafelmeubel gecombineerd met een badkamerkast in wit oogt als een mooi geheel.

Kleuren in een moderne badkamer

Moderne kleuren zijn vaak rustige kleuren die er niet uitspringen. Denk dan aan wit, grijs, beige, bruin en zwart. Een veel voorkomende combinatie is zwart met wit. Ga bijvoorbeeld voor een zwarte vloer en witte wand. De badkamermeubel kan je in zwart nemen waarbij de wastafel mooi wit is.

Modern en landelijk gecombineerd

Strak en ruimtelijk zijn de moderne badkamers. Dit zorgt voor een nette en opgeruimde sfeer. Sommige mensen vinden dit te kil en daar kan je wat aan doen door landelijke elementen toe te voegen. Landelijk staat bekend om de warme en sfeervolle stijl. Denk aan een houten wastafelmeubel en een vrijstaand bad.

Parket kopen? Dit zijn enkele belangrijke aandachtspunten!

Veel mensen dromen van een houten vloer in hun woning. Dit omwille van verschillende redenen. Veel mensen zijn bijvoorbeeld helemaal gek van de natuurlijke uitstraling waar een parketvloer over beschikt. Dat is echter niet alles. Wat namelijk ook te denken van het warme en gezellige karakter en de verschillende afwerkingsmogelijkheden? Hoe dan ook, wil je graag parket kopen? Hou dan beslist rekening met de belangrijke aandachtspunten die staan aangegeven hier op deze pagina.

             1.) Hoe moet je aangekochte parket worden geplaatst?

Parket kopen is natuurlijk nog maar het begin. Het spreekt namelijk voor zich dat het parket dan nog moet worden geplaatst in je woning. Wat dit betreft zijn er verschillende belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee zal willen houden. Allereerst is er het soort ondervloer waar gebruik van wordt gemaakt Dit kan een zandcement dekvloer zijn, maar ze kan ook bestaan uit beton, hout of tegels. Weten wat de precieze ondervloer is, is belangrijk voor de manier waarop het parket zal worden geplaatst. Hou er bovendien ook rekening mee dat parket op verschillende manieren kan worden geplaatst. Ze kan bijvoorbeeld zwevend of verlijmd worden gelegd. Voor welke keuze je kiest is uiteraard geheel aan jou.

             2.) Welk soort parket kopen?

Bij parket kopen dient er altijd ook rekening te worden gehouden met het soort hout waarin ze wordt aangekocht. Er zijn niet alleen verschillende houtsoorten op de markt terug te vinden om een keuze uit te maken, daarnaast zijn ze ook nog eens veelal verkrijgbaar in verschillende kleuren. In eerste instantie is het altijd interessant om voor jezelf te bepalen of je de voorkeur geeft aan lichte of eerder aan donkere parket. De reden waarom veel mensen voor een eiken vloer kiezen heeft te maken met het feit dat deze in eender welke kleur kan worden geolied. Dit zorgt ervoor dat een eikenhouten parketvloer voor de meeste mensen de meest voor de hand liggende keuze is.

             3.) Wat met de afwerking van je parketvloer?

Bij parket kopen doe je er eveneens goed aan om stil te blijven staan bij de afwerking die moet worden gerealiseerd. De afwerking van een houten vloer kan op tal van verschillende manieren worden gerealiseerd. Zo kan er gebruik worden gemaakt van olie, lak of hardwax, maar kan je ook gebruikmaken van een soort van was. Hou er wel rekening mee dat de keuze van de afwerking een niet onbelangrijke impact heeft op jouw parketvloer. Niet elke afwerking kan dan ook plaatselijk worden bijgewerkt. Voor andere afwerkingsvormen geldt namelijk dat ze veel harder zijn. Let wel, dat kan ook een voordeel zijn, want dergelijke afwerkingsvormen slijten aanzienlijk minder snel.

             4.) Je parketvloer laten plaatsen of zelf doen?

Last but not least is het bij het kopen van parket eveneens belangrijk om voor jezelf te bepalen of je de plaatsing van dat parket zelf gaat doen of je dit gaat uitbesteden. Hierbij is het voornamelijk van belang om stil te blijven staan bij het legpatroon waar gebruik van wordt gemaakt. Ga je bijvoorbeeld parket plaatsen in een visgraat patroon? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat dit echt dient te gebeuren door ervaren mensen. Zelf dit type van parket plaatsen is dan ook erg complex en zeker niet aan te raden

Een bezoek brengen aan een beddenwinkel Amsterdam

Ondanks het feit dat er vandaag de dag uitstekende mogelijkheden worden aangeboden om een bed online aan te kunnen kopen geven mensen er toch nog steeds de voorkeur aan om een winkel in hun buurt te bezoeken. ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld een beddenwinkel Amsterdam brengt in de praktijk dan ook menig aantal interessante voordelen met zich mee. Zo zal je bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat je alleen op deze manier over de mogelijkheid beschikt om het bed van je keuze uit te testen. Wanneer je vanop afstand via het internet bestelt is dat uiteraard nagenoeg onmogelijk. Hoe dan ook, wil jij ook graag een bezoekje brengen aan een beddenwinkel Amsterdam? Dan is het zeker aan te raden om je even te verdiepen in de interessante informatie zoals hieronder aangegeven.

             Hoe je bezoek aan een beddenwinkel voorbereiden?

Waar veel mensen in de praktijk niet bij stil blijven staan is dat ze er altijd goed aan doen om hun bezoek aan een beddenwinkel Amsterdam voor te bereiden. Dit gebeurt in de praktijk eigenlijk veel te weinig en dat is jammer. Enkel en alleen wanneer je, je bezoek gaat voorbereiden zal je namelijk meteen een duidelijk antwoord kunnen geven op de verschillende vragen die er aan je gesteld zullen worden. Zo is de kans bijvoorbeeld bijzonder groot dat de verkoper je zal vragen of je bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan een zachte of eerder aan een harde matras. Kan je hier geen antwoord op geven? Dan zal je de verschillende soorten matrassen die er worden aangeboden door de winkel moeten gaan uittesten!

             Een goed op elkaar afgestemde combinatie is belangrijk

Bij het aanschaffen van een nieuw bed is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de wisselwerking waarvan sprake is. Wat betekent dit concreet? Dat het altijd interessant is om bijvoorbeeld over te gaan tot het kopen van een kwalitatief bed welke beschikt over een bijpassende matras. Wanneer je een dergelijke combinatie kan kopen zal je kunnen vaststellen dat dit bed er niet alleen in zal slagen om een totale ontspanning te realiseren, maar ook een herstel van lichaam en geest. Dit zal als gevolg hebben dat je als nooit tevoren alle dagelijkse verplichtingen waarmee je geconfronteerd wordt zal kunnen inlossen.

             Waarom een beddenwinkel Amsterdam bezoeken?

Een bezoek brengen aan een beddenwinkel Amsterdam zorgt er in de praktijk voor dat je altijd kan rekenen op menig aantal interessante voordelen. Het belangrijkste voordeel gaat evenwel wellicht schuil in het feit dat je de verschillende matrassen en bedden naar hartenlust kan uitproberen en testen. Dat is voor veel mensen ongelofelijk interessant, want alleen op die manier slaagt men er in om uiteindelijk het meest optimale bed te kopen. Wil jij dus met andere woorden ook graag helemaal niets aan het toeval overlaten voor wat het kopen van jouw gloednieuwe bed betreft? In dat geval kan het meer dan de moeite waard zijn om ervoor te kiezen om een bezoek te brengen aan een beddenwinkel Amsterdam. Let wel, zoals eerder reeds aangegeven kan een goede voorbereiding op dit vlak wonderen doen.

Kom langs bij Bröring!

verschillende-type-airco-s

Dit zijn de verschillende type airco’s

Met een airco, of wel een airconditioning, kun je je huis op de optimale temperatuur houden zodat het heerlijk vertoeven is in je huis. Een airco regelt de temperatuur voor jou. Je hoeft enkel de temperatuur in te stellen en de airco doet de rest. Een aantal airco’s is niet alleen te gebruiken om de temperatuur te verlagen, maar is ook in te zetten om ruimtes te verwarmen. Ook kunnen airco’s de luchtvochtigheid zo goed mogelijk houden. Dit is het geval als een airco ook een ontvochtigingsfunctie heeft. Zoals deze divers te gebruiken airco kan. Deze multi split airco kan dus verkoelen en verwarmen en ook nog eens de luchtvochtigheid regelen. 

Vaste airco

Een multi split airco is het beste type airco dat er op de markt te verkrijgen is op het moment. Deze airco zorgt er namelijk met het binnengedeelte en buitengedeelte voor dat de warme lucht naar buiten gaat en de koele lucht in je huis komt. Dit type airco is wel de duurdere variant van de airconditioners, maar je hebt dan ook genoeg vermogen tot je beschikking om ook grotere ruimtes te verkoelen. Het is bij een aantal van deze multi split airco’s ook mogelijk om deze op de wifi aan te sluiten. Op deze manier kun je de airco gewoon op afstand aanzetten. Dit zorgt er ook nog eens voor dat de airco minder stroom verbruikt.

Verplaatsbare airco

Wanneer je niet zo heel veel geld uit wilt geven voor een airco, is een mobiele airco een prima optie. Je moet hierbij wel goed kijken of deze geschikt is voor de grootte van de ruimte die jij wilt verkoelen. Dit type airco heeft namelijk veel minder vermogen en is daardoor eerder geschikt voor kleinere ruimtes dan voor grotere ruimtes. Het handige aan een mobiele airco ten opzichte van een multi split airco is dat een mobiele airco makkelijk te verplaatsen is naar een andere ruimte.

Goed installeren

Als je een keuze gemaakt hebt voor een type airco moet je ook bekijken hoe deze gemonteerd moet worden. Een mobiele airco komt geen monteur aan te pas. Deze kun je zeer eenvoudig zelf installeren zonder hulp. Denk er wel aan dat je een raam afdichtingskit nodig bent om de warme lucht en ook insecten en beestjes buiten te houden. Een multi split airco kun je in eerste instantie zelf monteren als je handig mee bent, maar het beste is een erkende monteur inschakelen. Zie ook deze video om het zelf te monteren

huis-bouwen

Eigen huis bouwen, bestaande bouw of een nieuwbouw woning?

Op het moment dat je het tijd vindt voor wat nieuws en wilt verhuizen, zul je moeten bedenken welk type huis je wilt. Wil je een eigen huis bouwen, ga je voor bestaande bouw of kies je toch voor een nieuwbouw woning? Door deze vraag te beantwoorden, weet je precies wat je moet gaan doen. Er zijn verschillende voordelen van elk type woning waaruit je kunt kiezen en natuurlijk zijn er ook nadelen. Door deze op een rij te zetten, kun je zelf makkelijker een keuze maken en verhuizen naar het huis van je dromen. 

Eigen huis bouwen

Het voordeel aan een eigen huis bouwen is dat je vanaf de eerste steen tot de laatste dakpan alles in eigen beheer hebt. Je bepaalt zelf welke aannemer je gebruikt en hoe je het hele huis wilt hebben. Een nadeel is dan weer dat je zelf wat meer betrokken bij de bouw zult moeten zijn. Je zult echt al je wensen aan moeten geven en kunt niet enkel wat aan een bestaande bouwtekening laten veranderen. Ook kunnen er bij het bouwen van een eigen huis onverwachte kosten bijkomen, waardoor je uiteindelijk duurder uit bent dan de bedoeling was bij aanvang. Zie hier zowel de voor- als de nadelen van je eigen huis bouwen.

Bestaande bouw

Wanneer je voor bestaande bouw kiest, is het voordeel dat je normaal gesproken niet lang hoeft te wachten voordat je in het huis komt. De verkoper zal een termijn hebben wanneer het huis opgeleverd zal moeten worden en zodra jij de sleutel hebt, kun je erin. Als je echter een kluswoning koopt, zul je eerst nog aan de slag moeten en kun je niet direct in het huis wonen. Daarnaast is het ook een nadeel dat als je het huis wilt aanpassen aan jouw wensen dat je hiervoor extra kosten moet maken. Dit ziet niet bij de verkoopprijs in namelijk. 

Nieuwbouwwoning

Bij een nieuwbouwwoning is het grote voordeel dat deze helemaal naar je eigen wensen aan te passen is en je verder zelf weinig hoeft te regelen. De aannemer staat al vast en ook de bouwtekening ligt er al. Daarnaast is het ook fijn dat je echt een gloednieuw huis hebt waar nog niemand eerder in gewoond heeft. Een nadeel is dan wel dat je er soms even op moet wachten. Ook zul je goede afspraken moeten maken over de oplevering. Als je graag in Drenthe wilt wonen, kun je op www.nieuwwonendrenthe.nl het aanbod bekijken.  

tips-bij-verhuizen-van-de-meubels

Je meubels verhuizen zonder schade op te lopen? Onze tips

Wanneer je gaat verhuizen dan is er vaak veel te regelen. Je wilt het goed en soepel laten verlopen en daarnaast natuurlijk geen schade oplopen. Helemaal wanneer er andere mensen bij betrokken zijn dan wil je er toch zeker van zijn dat alles goed gaat. Helemaal wanneer het om de meubels gaat, want dit zijn de zaken waar bij een verhuizing de grootste problemen mee kunnen ontstaan. Hieronder daarom verschillende tips om dit allemaal zo goed mogelijk in te dekken en te regelen. 

Bereid alles goed voor

Laat alles niet staan top op de dag van de verhuizing, maar zorg dat je alles van tevoren goed voorbereid. Zo hoeft alles minder gehaast te worden op de dag zelf, waardoor er ook minder snel iets misgaat. Dingen die je al voor kunt bereiden is dat je al zaken inpakt die je zelf makkelijk in kunt pakken en vervoeren. Laat alleen de spullen staan waar je extra hulp voor nodig hebt en waar iemand anders je dus bij moet helpen.

Zorg voor goed verpakkingsmateriaal

Dit hoort natuurlijk ook bij de voorbereiding. De meubels kun je dan van tevoren al meteen goed inpakken met het juiste materiaal, zodat het ook beter tegen stoten kan. In een verhuiswagen kan alles ook flink op en neer schudden en daarom is het belangrijk dat je hier verpakkingsmateriaal voor gebruikt dat goed voor is gemaakt. 

Check de verzekeringen

Heb je jouw meubels goed verzekerd? Dan hoeft natuurlijk niet voor alles meubels, want het kan zijn dat je meubels hebt die niet veel waard zijn. Maar wanneer je dure meubels hebt, dan kan het slim zijn om hier ook een goede verzekering voor af te sluiten. Mocht er toch onbedoeld iets gebeuren met de meubels dan kun je later altijd nog bij de verzekering terecht. Zie hier ook precies wat je inboedelverzekering allemaal dekt.

Let goed op wie je helpt

Het is heel normaal om vrienden en familie te vragen om te helpen bij het verhuizen van de spullen. Maar denk er goed over na wanneer je zeer dure spullen laat vervoeren door een goede vriend. Je wilt niet dat er iets misgaat, een van de meubelstukken kapot gaat en je daardoor samen in de problemen komt. Door een verhuisbedrijf in te schakelen ligt de verantwoordelijkheid bij hun, maar check wel altijd precies hoe het zit en vraag dit van tevoren ook na. Zo is bijvoorbeeld dit verhuisbedrijf ook zeer professioneel en ervaren, waardoor de kans dat er iets verkeerd gaat ook weer kleiner. 

aanpassingen-voor-nieuw-interieur

4 aanpassingen voor een compleet nieuw interieur

Lekker klussen in je eigen huis en ben jij samen met je partner of de rest van de familie wel toe aan een nieuw interieur? Dat kan bijna aanvoelen als een nieuwe woning. Maar daarvoor hoef je helemaal geen nieuw huis te kopen. Bij een grondige aanpak van jouw interieur kun je alles een hele andere look geven. Wij geven 4 aanpassingen hieronder, om ervoor te zorgen. 

Geef de ruimten een andere kleur uitstraling

Kleuren zijn ontzettend belangrijk voor het effect dat er wordt gecreeerd in een ruimte. Deze geven namelijk bepaalde uitstralingen en emoties af. Dit kan je natuurlijk doen door een andere kleur verf op de muur, maar je kunt er ook mee spelen op andere manieren. Denk aan bepaalde kunstvoorwerpen als schilderijen en andere voorwerpen te kopen, of goed na te denken over de verschillende meubels met de bijbehorende kleuren.

Kies voor andere meubels

Toe aan nieuwe meubels? Vervang al je meubels en kies iets dat jij mooi vindt en dat goed bij elkaar past. Haal je woning eens helemaal leeg en vervang alle meubels, je zult zien dat ook dit aanvoelt alsof je even in een compleet andere woning woont. Maar dat klinkt behoorlijk prijzig voor sommige mensen. In dat geval kun je er wel zo slim mogelijk mee omgaan. Zet al je huidige meubels op Marktplaats en je krijgt er eventueel nog een redelijk bedrag voor. De nieuwe meubels kun je eventueel ook tweedehands kopen, of zoek op een slimme manier naar aanbiedingen. 

Vervang deuren en ramen in de woning

Bij nieuwbouw is dit natuurlijk niet interessant, omdat je liever geen ramen of deuren gaat vervangen die net nieuw zijn. Maar bij oudere woningen kan je huis wel een compleet andere look krijgen door alleen deze te vervangen. Unieke deuren waar je tegelijk een hele andere look mee creëert zijn deze bijzondere taatsdeuren. Deze deuren draaien op een ander soort scharnier dan de meeste deuren en daarnaast geven ze een prachtige open uitstraling in je huis. Ook zijn de taatsdeuren op maat te maken. 

Aan- of uitbouwen met je woning

Tot slot kun je kiezen voor aan- of uitbouw. Je hebt dan namelijk een stuk bij de woning dat ook daadwerkelijk compleet nieuw is. Bij een tuinhuis, een stuk bij de woonkamer aan of misschien een garage. Wat het ook is, bouw iets wat je graag bij de woning extra ziet. Daarnaast verhoog je er ook nog eens de waarde van je woning mee.

Ga voor comfort met een Elektrische Boxspring

Ben je opzoek naar comfort, gemak en een bed dat heel erg lang meegaat en ook nog is goed is voor je rug? Dan is het misschien een idee om een elektrische boxspring te overwegen. Boxspring bedden zijn zeer populair omdat ze een hoog lig comfort kennen. Ze zijn tevens erg vlak waardoor je minder snel het bed uit rolt dan bij een bed met latten bodem. Er zijn heel veel soorten boxspring bedden waaronder elektrische de beste zijn en het meest geavanceerd omdat ze verstelbaar zijn. Ideaal als je een avondje Netflix wilt kijken op de slaapkamer. Elektrische boxspring zijn in veel verschillende soorten te krijgen. Voor jouw interieur in de slaapkamer is altijd wel een passende boxspring te krijgen. Een boxspring bestaat uit meerdere lagen van matrassen, daarom liggen deze bedden zo comfortabel en perfect.

Soorten elektrische boxsprings

Elektrische boxspring bedden zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar in verschillende soorten merken en materialen. Ook de matrassoorten onderling verschillen qua comfort. Matrassen hebben verschillende hardheden. Deze worden bepaald door de dichtheid van de vering. Vering in een boxspring matras heeft gemiddeld een lange levensduur omdat de vering niet snel vervormd. Er zijn twee soorten vering, bonel en pocket. Pocketvering is het meest comfortabel omdat de “pockets” in het bed helemaal kunnen vormen naar jouw wervelkolom. Bonel veren zijn nog de wat traditionele spiraalveren en willen nog wel is piepen en kraken tijdens het slapen. Bij een elektrische verstelbare boxspring versteld het hele bed inclusief matras mee indien je voor een top matras met split kiest.

Je kunt je hoofdeinde omhoog zetten met afstandsbediening of knop. Voordeel is dat je bij rugklachten makkelijk het bed uit komt zonder je in een lastige houding te moeten wringen. Je kunt kiezen uit een gestoffeerd matras dat mooi met het bed mee kleurt of een gewoon wit matras. Daarop is het aan te raden een top matras te leggen voor extra comfort. Top matrassen hebben meerdere comfortzones waaruit je kunt kiezen. Koud schuim top matrassen worden vaak gekozen. Dit omdat ze vocht absorberen en je er met hete nachten niet teveel op gaat zweten. Daarnaast kun je nog kiezen uit een leren of stoffen boxspring in verschillende soorten modieuze kleuren, soorten hoofdborden, wel of geen opbergvak en stijl van de poten.

Lichaamsgewicht en juiste keuze

Belangrijk is een elektrische boxspring te kiezen die bij jouw lichaamsgewicht past. Een stevig matras is geschikt voor zwaardere personen omdat je daarbij niet teveel “inzakt” wat juist rugklachten kan geven. Pocketvering is geschikt voor personen die meer dan 100KG wegen vanwege de hoge draagkracht. Ook moet je kijken naar slaapgewoonten, of er rugklachten zijn en of je in de nacht juist veel of weinig transpireert.

Geniet van een gezellige luxe sfeer met een elektrische haard

Een elektrische haard creëert heel veel sfeer en luxe in huis. In tegenstelling tot een gewone gashaard zijn ze ook nog eens veel veiliger omdat ze geen afvoer nodig hebben en er geen gevaar is voor koolmonoxide. Qua installatie scheelt het veel werk omdat er geen speciale leidingen voor gas en rook afvoer hoeven worden aangelegd. Daarnaast staat een elektrische haard erg mooi in vrijwel elk interieur. In een modern strak interieur kun je kiezen voor een strak glanzend of mat design in witte, zwarte of grijze kleuren. De designs waarin elektrische haarden verkrijgbaar zijn, zijn zeer uiteenlopend.

Voordelen van elektrische haarden
Voordeel is dat de installatie geen extra werk vereist en je gewoon de stekker in het stopcontact kunt steken. De vlameffecten zijn net zo realistisch als echt vuur. De moderne elektrische haarden hebben zelfs rook, damp en geluidseffecten die een echte antieke schouwhaard ook heeft. Daarom is een elektrische haard vrijwel niet van een echte haard te onderscheiden. Klassieke gas en vuurhaarden moeten goed luchten via een rookkanaal naar buiten. Indien dat niet gebeurd kan er koolmonoxide damp vrijkomen wat levensgevaarlijk is als deze wordt ingeademd. Een elektrische haard heeft dit gevaar niet. Het vergt in tegenstelling tot een klassieke traditionele haard dus geen onderhoud zoals het vegen van de schoorsteen om koolmonoxide afgifte in huis en brand te voorkomen. De intensiteit van het vuur kan met een afstandsbediening bij veel elektrische haarden worden geregeld door middel van een ingebouwd programma om naar het schouwspel te kijken. Ook zijn elektrische haarden zeer milieu vriendelijk en nog is zeer energiezuinig. Je hebt niet te maken met stookkosten zoals bij gashaarden en er is geen sprake van verspilde warmte en uitstoot van koolstoffen. Voor het vlameffect worden LED lampen gebruikt die ook nog eens zeer lang meegaan.

De elektrische haard in het interieur
Heel veel mensen houden van knusheid en gezelligheid tijdens de koude winterdagen. Een knusse haard is een zeer goede toevoeging in huis omdat deze een sfeer van romantiek creëert. Zo zijn er exemplaren te krijgen in een klassiek houtkachel design maar ook hele strakke modellen voor een modern of industrieel interieur. Een elektrische haard kan tevens net als een traditionele haard warmte afgeven doordat veel exemplaren over een ingebouwde kachel beschikken. Er zijn losstaande modellen verkrijgbaar maar ook inbouw modellen elektrische haarden die je inbouwt in een schouw zonder afvoer. Je kunt er zelfs een in je TV meubel plaatsen en aansluiten op de stroom. Losstaande modellen heb je als staande modellen maar ook prachtige wandmodellen in alle vormen en maten die mogelijk zijn. In de badkamer kunnen ze ook veilig worden geplaatst indien je de stroomaansluiting maar afzondert van water.

Bron: Graveka


Post navigation