Dakschade en zelf repareren? Dit zijn onze tips

Schade aan het dak is heel vervelend. Door schade kan lekkage ontstaan, waardoor je ook binnen in huis schade kunt krijgen. Het is daarom ook heel belangrijk om dakschade zo snel mogelijk te verhelpen om erger te voorkomen. Om dakschade te repareren kun je een dakdekker vragen, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan om het dak te repareren. Door zelf het dak te repareren kun je geld besparen en het kan ook een mooi moment zijn om je eigen huis beter te leren kennen. 

Dakschade bepalen

Schade aan het dak kan op verschillende plekken op het dak ontstaan en dus is het belangrijk om te bepalen waar de schade zich precies bevindt. Onderdeel van dakschade is dat je je dakpannen zult moeten verwijderen en weer opnieuw moet leggen. Uitleg over zelf dakpannen leggen vind je daarom hier. Controleer bij het bepalen van de dakschade in ieder geval of de dakbedekking niet kapot of poreus is, of de dakgoten nog goed en niet verstopt zijn, of het daklood niet beschadigd is en of de schoorsteen geen poreuze voegen heeft.

Gevolgen van dakschade

Dakschade kan een flinke impact hebben op je huis. Daarom is het ook zo belangrijk om dakschade zo snel mogelijk te detecteren en te verhelpen. Als de schade te lang onbehandeld blijft, kun je last krijgen van lekkages. Binnen in huis kunnen gelige vlekken op de muur verschijnen waar vochtschade optreedt of er ontstaan zwarte plekken op de muur waar schimmel zit. Ook kun je lekkages herkennen aan een bedompte lucht die in huis hangt vanwege het vocht dat in de muren blijft zitten en dat je opeens veel meer zilvervisjes en pissebedden in huis vindt.

Dakschade repareren

Als je hebt ontdekt waar de schade op het dak is ontstaan, is de volgende stap om het dak te repareren. Als het een kleine schade is, dan hoef je misschien alleen enkele dakpannen te vervangen of een kleine reparatie uit te voeren, maar als de schade groot is, kan het zijn dat je een groot deel van het dak moet vernieuwen. In zo’n geval kan het lonen om ook te kijken naar de isolatie van het dak en om deze wellicht te vervangen. Het scheelt in de kosten om dit in één keer mee te nemen en je hebt gelijk een betere isolatie voor de toekomst.

Hoe zorg je voor een goed ingericht kantoor?

Er wordt dagelijks veel gewerkt op erg veel verschillende kantoren. Het liefste ben je werkzaam op een kantoor die goed en daarnaast leuk is ingericht. Een gezellige werkomgeving maakt je nu eenmaal ook actiever. Hoewel het erg fijn kan zijn om een goede inrichting te hebben, kan dit nog best lastig zijn. Hoe zorg je er nu voor dat je een kantoor goed inricht? Hieronder lees je verschillende tips!

Juiste bureau en bureaustoel

Op een kantoor wordt nu eenmaal veel gewerkt achter een bureau. Wel zo fijn als dit bureau goed is voor de werkhouding. Wanneer je op werk niet de juiste houding aanneemt, kun je op lange termijn lichaamsklachten krijgen. Dit zal dan vooral gaan om de nek- en rugklachten. Om deze te voorkomen is het verstandig een bureau en bureaustoel aan te schaffen die je aan kunt passen. Denk aan een bureau die je omhoog en omlaag kunt zetten. Hierdoor heb je namelijk de keuze om af en toe tijdens werk even te gaan staan en wat beweging te krijgen. Ook een verstelbare bureaustoel is niet te missen. Hiermee kun je er voor zorgen dat je op precies de juiste hoogte zit, waardoor je de lichaamsklachten zal voorkomen. 

Zorg voor groen in de ruimte

Een kantoorpand wordt in veel gevallen gezien als iets saais. Toch hoeft dit zeker niet zo te zijn. Om ervoor te zorgen dat je een kantoor wat meer huiselijk maakt en daarnaast ook weer wat kleur geeft, kun je er groen in aanbrengen. Denk aan bijvoorbeeld verschillende planten in de ruimte. Dit kan van hele grote planten tot de wat kleinere planten gaan. 

Wat ook een erg leuke en daarnaast unieke optie is, is om moswanden aan te brengen. Dit is namelijk een hele aparte manier om wat groen in je kantoor aan te brengen. Niet alleen ziet dit er erg apart en leuk uit, maar daarnaast brengt het ook nog eens een hoop zuurstof een ruimte binnen. Ze zijn tijdloos en daarnaast zo goed als onderhoudsvrij. Niemand hoeft er dus eigenlijk naar om te kijken. Door het groen in de ruimte heb je een goed zuurstofgehalte, weinig onderhoud en is het daarnaast tijdloos. 

Zorg voor de juiste verlichting

Verlichting doet erg veel op een kantoor. Je hebt erg veel soorten verlichting die je aan kunt brengen in de ruimte. Hierbij kun je denken aan TL verlichting, maar daarnaast heb je ook veel andere opties. Door middel van de juiste verlichting zorg je er voor een verbeterde productiviteit. De reden hiervan is dat de verlichting het daglicht nabootst, waardoor het bioritme van de medewerkers wordt gestimuleerd. Een goede productiviteit is erg fijn op de werkvloer en daarnaast verbetert de verlichting ook de oogklachten. Wel zo fijn als je de hele dag moet kijken naar een beeldscherm. 

Breng kleine accessoires aan

Hoewel een kantoor natuurlijk bedoeld is om verschillende taken te verrichten, kan het wel zo leuk en gezellig zijn om hier wat accessoires aan toe te voegen. Denk bij accessoires bijvoorbeeld aan schilderijen of spiegels aan de muren. Ook pennenbakjes of iets kleins voor op je bureau kan erg goed werken. Hierdoor creëer je namelijk een huiselijke sfeer, waardoor de werknemers zich ook thuis zullen voelen. Dat is wat je als werkgever natuurlijk wilt bereiken.

Wat zijn de voordelen van zwarte stopcontacten?

Maak jij momenteel de overweging om zwarte stopcontacten in huis te halen? Dit is zeker een goed idee om te doen. Een zwart stopcontact bevat namelijk allerlei voordelen waar je gebruik van kunt maken. Klinkt dit te goed om waar te zijn? Toch is dit echt wel het geval. In deze blog ontdek je daarom wat de voordelen precies zijn van stopcontacten die zwart zijn. We hebben de drie belangrijkste eruit gelicht voor je. Daardoor weet je precies wat je aan deze soort stopcontacten hebt.

Zwarte stopcontacten blijven langer mooi

In de eerste plaats is een voordeel van een zwart stopcontact dat ze langer mooi blijven vergeleken met andere kleuren stopcontacten. Dit komt met name door de kleur. Witte stopcontacten hebben namelijk sneller vuil dat merkbaar is. Daardoor zien deze stopcontacten er ook ouder uit en vereisen ze wat extra onderhoud. Gelukkig hebben stopcontacten in het zwart hier geen last van. Dit is dan ook het grootste voordeel van dit type stopcontact. Maak hier dan ook zeker gebruik van.

Door middel van zwarte stopcontacten creëer je een contrast

Een ander voordeel van een zwart stopcontact is dat je een contrast hiermee creëert. Dit komt doordat de meeste muren lichte kleuren bevatten. Met een wit stopcontact kan je woning saai en kleurloos lijken. Alles lijkt qua kleur immers identiek aan elkaar. Een stopcontact in het zwart geeft juist een contrasterend effect. Dit is met name het geval bij witte stopcontacten. Wanneer jij dus een woning wilt hebben dat interessanter is, dien je zeker een zwart stopcontact te overwegen.

Je maakt je interieur uniek

Tot slot is het een voordeel dat je met een zwart stopcontact je interieur uniek maakt. Hoewel een zwart stopcontact al een tijdje beschikbaar is, vind je deze nog niet in al teveel woningen. Daardoor is je woning automatisch een stuk unieker wanneer je deze stopcontacten in huis haalt. Maak hier dus optimaal gebruik van en zorg ervoor dat je huis qua uniek zijn een flinke boost ontvangt.

Al met al zijn er meer dan genoeg voordelen die een zwart stopcontact aan je kan bieden. Of je nou een uniek interieur wilt, op zoek bent naar een mooi contrast of juist een stopcontact wilt hebben dat langer mooi blijft; dit stopcontact is wat voor jou. Wij wensen je alvast veel succes met het vinden van de perfecte stopcontact in de kleur zwart. Dit gaat zeker gebeuren.

Wat zijn oorzaken van lekkages?

Lekkage opsporen

Vaak merk je een lekkage te laat op. Ook al is een lekkage vaak klein, de schade die erbij komt, is erg groot. Het is dan ook belangrijk om een lekkage zo snel mogelijk op te sporen en op te lossen om verdere schade te voorkomen. De volgende lijst zijn signalen waar je op kunt letten die op een lekkage duiden:

●      Vocht- en schimmelplekken: Deze plekken kunnen de eerste tekenen van een lekkage zijn. Zie je ineens schimmel op de muur, de vloer of het plafond? Neem dan zo snel mogelijk actie.

●      Verminderde isolatie: Platen en rollen van glaswol zorgen voor warmte- en geluidsisolatie van je woning. Een lekkage tast het isolerend vermogen van glaswol aan. Hierdoor ga je hoger stoken om je woning toch warm te houden.

●      Hoge energierekening: Gaat je energierekening ineens omhoog? Dit kan een teken van een lekkage zijn. Kun je de oorzaak van de hoge energierekening niet vinden? Dit is een goede reden om een lekdetectiebedrijf in te schakelen.

●      Hoge waterrekening: Een lekkage kan de oorzaak zijn van een hogere waterrekening, waterverspilling is namelijk een gevolg hiervan. Net zoals bij een hoge energierekening, is het belangrijk dat je bij een hoge waterrekening een lekdetectiebedrijf inschakelt.

Soorten lekkages

Dit zijn de meest voorkomende lekkages:

●      Waterleiding: Een lekkage in de waterleiding ontstaat waar de waterleiding zich vertakt. Vaak is zo’n soort lekkage klein. Het water druppelt dan continue langs de kapotte leiding.

●      Verwarmingssysteem: Een lekkage in de verwarming zit vaak in de aanvoer-en/of afvoerleidingen van de verwarming in je woning. Deze lekkage is een gevolg van een kapotte leiding of lekkende koppelingen. Het kan ontstaan na het klussen in je woning. Denk dan aan boren in de muur of vloer.

●      Afvoerbuis: Bij een lekkage in de afvoerbuis is de afvoer van bijvoorbeeld je douche beschadigd. Waterdruppels hopen zich dan op, een zichtbare lekkage is het gevolg.

Wanneer moet je je dak laten controleren?

Een daklekkage is erg vervelend. Je komt er namelijk vaak te laat achter dat je er eentje hebt. Daarom is het handig en belangrijk om door een gespecialiseerde dakdekker een dakinspectie uit te laten voeren. Bij een dakinspectie wordt er uitgebreid naar uw dak gekeken en wordt er aangegeven als er iets aan gedaan moet worden. Is er een lekkage ontdekt? In dit geval kun je gelijk actie ondernemen. Lees verder als je wilt weten hoe dit eigenlijk werkt.

Hoe vaak moet een dak gecontroleerd worden?

Een keer per 3 jaar moeten dakpannen geïnspecteerd worden. In het geval van een plat dak, moet er jaarlijks een inspectie plaatsvinden. Bij een plat dak kunnen de afvoeren sneller verstopt raken door bladeren of vervuiling op de dakbedekking.

Dakinspectie

Bij een dakinspectie komen er vakmannen langs om alle lekkage gevoelige punten te controleren. Denk dan aan: Schoorstenen, dakramen, dakpannen, gevelpannen, dakpannen, panlatten, houtwerk en dakgoten. Zijn er verbeterpunten? Hier wordt een rapport van gemaakt, zo krijg je een duidelijk beeld van de huidige status van je dak. Ook krijg je advies over verdere onderhoudswerkzaamheden indien nodig. Is er een lekkage ontdekt? In dit geval wordt er zo snel mogelijk actie ondernomen. Je krijgt dus:

●      Een foto rapport met de huidige status van uw dak

●      Een vrijblijvende offerte

●      Een specifiek overzicht van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Aandachtspunten dakinspectie

Bij een dakinspectie worden alle lekkage gevoelige punten bekeken en gecontroleerd. Er wordt bij een dakinspectie gekeken naar de volgende onderdelen:

●      Schoorsteen

●      Dakpannen en dakgoten

●      Regenpijpen

●      Boeidelen

●      Windveren

De voordelen van een overkapping in je tuin

Wanneer de eerste zonnestralen weten door te breken, begint het natuurlijk bij de meesten van ons te kriebelen. We willen graag naar buiten en zo snel mogelijk genieten van het prachtige weer. Doordat we de afgelopen jaren noodgedwongen thuis hebben moeten doorbrengen, zien we dat velen van ons de tuin eens flink onder handen hebben genomen. Waar tot voor kort 2 op de 10 mensen een overkapping in de tuin hadden, is dit aantal inmiddels opgelopen tot ruim 50%. Niet voor niets is het plaatsen van een overkapping onverminderd populair. Loopt jij met het idee een overkapping te laten plaatsen, dan zijn dit de voordelen die het met zich meebrengt!

Zonwerend

Eén van de grootste voordelen welke een overkapping in je tuin met zich meebrengt, dat is dat het er tijdens de warme zomermaanden voor zorgt dat je onbezorgd in de tuin kunt blijven zitten. Waar het voor mensen zonder overkapping op een gegeven moment te warm wordt, kan het onder een overkapping tot wel enkele graden schelen. Perfect dus, om je op het warmst van de dag even terug te trekken voor een verfrissende lunch. Je kunt er zelfs voor kiezen een overkapping te laten plaatsen met lichtkoepel, zo krijgen toch nog relatief veel daglicht binnen, maar zit je wel beschut. Voor meer tips en ideeën is het leuk even te kijken op www.wooninspiratie.nl. Daar vind je alles wat jij moet weten over de zonwerende functie van een overkapping.

Langer buiten zitten

Waar het voor de meesten in het voorjaar vaak net iets te koud is om ’s avonds buiten te blijven zitten, is dit voor jouw met je overkapping natuurlijk geen enkel probleem. Vooral wanneer jij de overkapping aan één of meerdere kanten dicht kunt doen, zal je merken dat je hier vanaf vroeg in het voorjaar, tot flink in het najaar perfect kunt blijven zitten omdat de temperatuur hier een stuk aangenamer is. Je kunt er zelfs voor kiezen je overkapping helemaal af te sluiten en eventueel te voorzien van een verwarming. Zo kun je er niet alleen de hele zomer zitten, maar kun je de overkapping ook in de winter gebruiken voor een heerlijke avond ontspanning of misschien wel een feestje.   

Extra ruimte

Waar je zult denken dat een overkapping juist flink wat ruimte wegneemt, is dit absoluut niet het geval. Je moet je voorstellen, dat wanneer je geen overkapping hebt, jij aan het einde van het seizoen alles in de berging of op zolder moet zetten om het in goede conditie te houden voor het volgende jaar. Wanneer je een overkapping hebt, dan kun je alles eenvoudig opstapelen en in de hoek van de overkapping plaatsen. Zo is het beschut tegen regen, wind en andere weersinvloeden. Om het geheel nog beter te beschermen, kun je er zelfs voor kiezen het geheel extra af te dekken met een zeil. Daarnaast kun je natuurlijk ook andere spulletjes opbergen onder je overkapping, zoals een bezem of ander tuingereedschap. Kortom, een absolute aanrader dus!

Goedkope tuinmeubels die jouw huis mooier maken

Een van de dingen die de meeste mensen graag willen zijn wat mooie meubels in de tuin. Vaak denken mensen dat dat dan gelijk ook een hele hoop geld moet kosten. Maar dat blijkt in de praktijk vaak helemaal niet het geval te zijn. Om dat ook maar een beetje uit de doeken te doen hebben we dan ook maar besloten om hier een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet. Dan heb je gelijk een makkelijk overzicht van alle dingetjes waar je nog eens een centje op kan besparen op een rijtje. Mocht jij hier dus nog voor inspiratie zoeken? Lees dan snel verder!

Zorg voor goede stoelen

Een van de dingen die iedere tuin nodig heeft zijn natuurlijk een goed stelletje stoelen. Je kan dan natuurlijk diep in de buidel gaan tasten en overal designer stoelen neerzetten, maar je kan natuurlijk ook gewoon voor wat goedkope tuinstoelen gaan. Die gaan vaak ook al een hele tijd mee, maar je hebt ook meer dan genoeg stelen die ook gewoon nog steeds lekker zitten. Ook is het dan ook belangrijk ok ervoor te zorgen dat dit stoelen zijn waar je ook lekker in kan wegzakken. Het is misschien ook makkelijker om alles gewoon in een set te kopen.

Haal een loungeset

Het zal je ook verbazen, maar je kan tegenwoordig al voor heel weinig geld een goedkope loungeset kan aanschaffen. Je hebt dan ook heel veel keuzes uit verschillende stijlen. Ook is het dan fijn dat je een bank kan aanschaffen. Daar kan je dan natuurlijk ook gelijk al een heel wat meer mensen op kwijt. Je moet er dan natuurlijk ook wel voor zorgen dat het een bank is die het buiten goed gaat uithouden. Daarnaast is het natuurlijk ook wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat er een goede tafel in de tuin staat.

Haal ook een goede tuintafel

Dit is ook een van de meest belangrijke meubelstukken omdat het gelijk ook zo multifunctioneel is. Je hoeft ook zeker niet een heleboel geld uit te geven om een beetje behoorlijke tafel aan te schaffen Je moet er dan ook wel voor zorgen dat de tafel zwaar genoeg is om tegen een stootje te kunnen. Je wil natuurlijk niet dat hij omver waait met een klein beetje wind. Over het algemeen hebben sommige tafels dan ook een aantal plekken om de tafel neer te wegen. 

Zorg ook voor goede verlichting in de tuin

Een van de dingen die jouw tuin kan omtoveren naar een prachtig spektakel is goede verlichting. Dit is ook een van die dingen die je over het algemeen vrij goedkoop kan regelen. Ook is het soms leuk om dingen een beetje spannend te maken en het licht vooral van vuur af te laten komen. Je moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat je alles netjes en veilig houdt. Zorg er ook voor dat de buren geen last zullen krijgen van de rook, anders dan kan het snel een ongemakkelijke zaak worden. Daarnaast is elektrisch licht natuurlijk ook altijd een optie. Zorg er dan ook wel voor dat dit spaarlampen zijn, want daarmee bespaar je ook nog eens wat op de energie rekening.

Wat is een passe-partout voor fotolijst?

Een passe-partout is een dikke rand van papier of karton die om een ​​foto wordt geplaatst. Deze papieren lijsten zijn bedoeld om ruimte te geven tussen je foto en de lijst. Wanneer je dit karton plaatst, wordt je foto nog indrukwekkender. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen en de prijs van passe-partout.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van passe-partout?

Het gebruik van passe-partout biedt veel voordelen. Het gebruik van dit karton is niet alleen voor het inlijsten van de foto binnen de kaders, maar dit karton kan ook het contact van foto’s met het glas voorkomen. Het inlijsten van je foto met dit karton kan de presentatie van de foto verbeteren. De foto ziet er aantrekkelijker uit in het papieren frame. Bovendien kun je de grootte van de afbeelding aanpassen met behulp van dit frame. Wanneer het formaat van de foto niet overeenkomt met de lijst, kan inlijsten met karton de oplossing zijn. De kleine foto kan overeenkomen met de grootte van de grote lijst. Je hoeft alleen het juiste formaat van het papierframe te selecteren. Bovendien kan het toevoegen van een kartonnen kader aan je foto het visuele effect verbeteren. De foto ziet er prachtig uit binnen het frame.

Wat kost een passe-partout?

Dit karton is betaalbaar. De prijs is afhankelijk van de grootte. Hoewel de prijs laag is, kan dit item het uiterlijk van je fotolijsten upgraden. Passé-partout kun je bestellen op basis van de maat van je lijst. Deze artikelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Je kunt bijvoorbeeld 30 x 30 cm, 30 x 40 cm, 20 x 30 cm en andere formaten bestellen. Daarnaast is passe-partout ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn echter zwart en wit.

Waar haal je Passe-Partout op maat?

Interesse in passe-partout? Er zijn verschillende webshops waar je een ​​op maat gemaakte kartonnen lijst kan krijgen. Deze webshops bieden een ruim assortiment aan papieren lijsten in verschillende kleuren en maten. Zo kun je een kartonnen lijst bestellen die past bij het formaat van je foto en lijst. Je kunt in deze winkels een hoogwaardig frame krijgen voor een betaalbare prijs. Deze goede prijs kun krijgen door te zoeken naar een webshop zonder fysieke winkel. Op deze manier kan deze winkel de exploitatiekosten laag houden. Dit soort winkels bieden ook gratis verzending als je de lijsten of andere items bestelt voor een minimaal bedrag. Je hoeft alleen maar naar de webshop van Lijstentoko te gaan om de collectie passe-partout te ontdekken. Zo kies jezelf de ideale maat en kleur van de papieren lijst. Vind je niet de juiste kozijnen die passen bij je interieur, dan kun je advies vragen aan de klantenservice.

3 tips voor jouw tuin

Het voorjaar komt er weer aan en dus is het tijd om je tuin klaar te maken voor de lente en zomer. Maar wat moet er allemaal gebeuren om je tuin klaar te maken om te groeien en bloeien, zodat jij hier op de warmste dagen van het jaar optimaal van kunt genieten? Hoe richt je je tuin eigenlijk op een slimme manier in? En hoe doe je dit zo goedkoop mogelijk, zonder in te leveren op kwaliteit? Je leest de beste tips in dit blog.

 1. Richt je tuin slim in

De eerste en wellicht de meest belangrijke tip is om je tuin op een slimme manier in te richten. Dit doe je door optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Heb je een kleine tuin? Dan is deze tip voor jou helemaal relevant. Een slimme tuininrichting pak je als volgt aan: 

 • Zorg dat je de afmetingen van je tuin helder hebt; 
 • Ga na op welke momenten van de dag de zon op welke onderdelen van je tuin valt;
 • Ga na voor welke functies je de tuin wil gebruiken (in de zon liggen, rustig een boekje lezen, bloemen planten, een vijver aanleggen, groenten en fruit verbouwen, barbecueën, dineren, et cetera);
 • Reserveer voor ieder thema een stukje in je tuin;
 • Heb je weinig ruimte? Werk verticaal en maak gebruik van hangende planten, lampen en parasols. 
 1. Maak je tuin lenteklaar

Een andere belangrijke tip is het tijdig starten met het lenteklaar maken van je tuin. De maand maart is perfect om hiermee te starten. Begin met het verwijderen van onkruid, de planten te snoeien en het gras te maaien. Vergeet het gras niet te bemesten nadat je het gemaaid hebt. Je kunt dit het beste doen vlak voordat het gaat regenen. Zo zal het gras de voedingsstoffen uit de mest het beste opnemen. Geef ook de tegels in de tuin een goede veegbeurt. Heb je een vijver? Zorg dan dat je de vijver en de filters goed schoonmaakt. Is het warmer dan tien graden Celsius? Dan kun je weer beginnen met het voeren van de vissen in je vijver. 

Is de basis van je tuin weer op orde? Dan kun je nu gaan beginnen met het opfleuren van de tuin. Plant daarom alvast wat voorjaarsbloemen zoals narcissen, tulpen of krokussen in de tuin. Daarnaast kun je ook alvast beginnen aan het planten van de zomerbloemen, zodat je hier in juni al plezier van kunt hebben! 

 1. Ga slim om met je budget 

Wil je genieten van een mooi ingerichte en goed onderhouden tuin, maar heb je geen groot budget beschikbaar? Niet getreurd! Ook met een relatief klein budget kun je genieten van een prachtige tuin. Hoe? Dat lees je in de onderstaande tips.

 • Maak je eigen tuinmeubelen van pallets
 • Kies voor duurzame planten met een lange levensduur, zoals fuchsia’s of hortensia’s
 • Vang regenwater op in een ton en gebruik dit water om gratis je planten te bewateren;
 • Koop geen nieuwe tuinmachines, maar zetje handige skills in. Koop online gemakkelijk en goedkoop Gardena onderdelen of onderdelen voor je Silky machines en vervang de onderdelen om te besparen op de kosten van nieuwe apparatuur.

Tips voor een tuinfeest

Het is hoog tijd om je nieuwe houten vlonders bekend te maken! Je tuin is af en nu is het tijd om gebruik te gaan maken van de vlonders gemaakt van echt Wind Hout hardhout. Ik bedoel je hebt ze toch niet alleen maar laten aanleggen om er in je eentje van te kunnen genieten? Er is geen betere manier dan ze in te luiden dan door een tuinfeestje te geven!

Eten

Voor het voorbereiden van een tuinfeestje zijn er een hoop onderwerpen waar je aandacht moet besteden in de voorbereiding. Een van de grootste zaken die je op orde en geregeld moet hebben is het eten. Zonder eten is er natuurlijk geen feest because food is bae. Houd hiervoor in de gaten hoeveel mensen je verwacht te ontvangen. Aan de hand van dit aantal kan je in gaat schatten hoeveel eten je ongeveer nodig gaat hebben. Houd ook rekening met wat mensen wel of niet eten als gevolg van misschien hun geloof of een allergie. Je wilt namelijk niet alleen maar vlees kunnen aanbieden aan vegetarische mensen. Voor deze mensen zal je misschien iets anders qua eten in huis moeten halen zodat er met iedereen rekening is gehouden.

Verlichting

Je feestje zal vast tot in de avond doorgaan. In de avond is er geen zon meer en de maan verlicht niet zo heel erg veel. Je moet dus zelf voor verlichting zorgen. Je kan dit zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Je kan een hoop kaarsen verspreiden over de tuin. Je kan snoeren verlichting ophangen verspreid over de tuin heen, in zowel een standaard kleur als verschillende kleurtjes om de tuin wat vrolijker en sfeervoller te maken. Als je iets meer uit wilt geven kun je vuurkorven kopen en verspreid door de tuin plaatsen. Dit maakt de sfeer in één klap wat knusser en intiemer. Je kan natuurlijk ook voor een combinatie van alledrie of een andere vorm van verlichting kiezen.

Muziek

Naast het eten en de verlichting missen we nog iets wat voor de sfeer van jouw tuinfeestje gaat zorgen. De muziek! Je kan natuurlijk gewoon de radio of Spotify aangooien en dan hopen dat er wat leuke nummer naar voren komen. Echter weet je niet welke nummers er precies afgespeeld zullen worden. Als je de radio aanzet heb je helemaal niks in controle. Om een beetje controle te hebben over de nummers en de sfeer van de liedjes kun je van te voren een playlist opstellen. Op deze manier zullen er liedjes gedraaid worden waarvan je weet dat jij en jouw gasten zullen gaan genieten.

Tips

Het voorbereiden van een tuinfeestje kost tijd. Afhankelijk van de grootte van jouw feestje kan het zelfs een hoop tijd gaan kosten. Binnen de voorbereidingen zijn er een hoop onderwerpen waar je je mee bezig moet houden. Begin met het eten, de verlichting en de muziek. Dan kan je die alvast van je lijstje afstrepen.


Post navigation