Een goed bed; waar moet ik op letten?

Het kopen van een bed neemt verschillende aspecten met zich mee waar op gelet moet worden. Denk bijvoorbeeld aan de een groot bed, maar ook of hij past in de huisstijl. In dit artikel wordt meer aandacht besteed aan welke functies je bed allemaal heeft en waar hij aan moet voldoen.

De grootte van het bed

De grootte van het bed is belangrijk. Allereerst moet je kijken of het bed wel in je kamer past. Dit kan simpel en eenvoudig door je slaapkamer op te meten. Daarna kun je een tekening maken waarin je de verschillende maten meeneemt. Zo zie je snel genoeg of je een tweepersoonsbed of zelfs een bed 180×220 neer kunt zetten. Zeker in de slaapkamer is het van belang dat er genoeg ruimte is om te lopen, dit omdat als er brand uitbreekt er genoeg bewegingsvrijheid is.

Verder wordt aangeraden om een bed te hebben dat 20 cm groter is dan dat jij bent, zodat je ten alle tijden met je voeten in bed ligt. Hierdoor is het van belang dat je als je rond de 2 meter lang bed je een bed van 180×220 neemt. Dit geeft je de genoeg ondersteuning tijdens het slapen en zorgt voor een goede nachtrust. Verder zorgt een nieuw bed voor een betere houding tijdens het slapen en verminderd het pijnklachten in de rug en in de nek.

De stoffen en materialen die zijn gebruikt                                                     

Vaak worden op bedden verschillende stoffen en materialen met elkaar gemixt. Doordat je bed een groot meubel is heeft het invloed op de rest van de kamer. Als er veel wordt gewerkt met licht hout is het beter om ook voor je bed een lichte hout kleur te kiezen. Echter kun je hier ook gebruik maken van stof zoals in een boxspring.

Toch kun je ook met je dekbedovertrek en kussens je uitstraling van je kamer aanpassen en inspireren. Door gebruik van drukke of juist rustige dekbedden en kussens kun je al snel het gevoel van de kamer aanpassen. Zo zorg je ervoor dat je aankoop naadloos aansluit aan je huidige interieur.

Verhuizen of opknappen?

Wanneer je al een tijdje in je huis woont, kan je erop uitgekeken raken. Als je elke dag tegen dezelfde saaie muur aankijkt, woon je met minder plezier in je huis. Misschien wordt het dan eens tijd voor iets anders. Maar ga je dan verhuizen naar een compleet ander huis, of ga je je huidige huis eens grondig onder handen nemen? In deze blog zullen de voor- en nadelen van beide opties worden besproken.

Staat van je huis

Het kan natuurlijk zo zijn dat je gewoon uitgekeken bent op je huis, terwijl het er nog prima uitziet, maar sommige huizen zijn er zó slecht aan toe dat ze niet meer te redden zijn. In zo’n geval heeft het echt geen zin meer om aan een verbouwing te beginnen, en kan je maar beter op zoek naar een nieuw huis.

Kosten

De kosten van beide keuzes zijn natuurlijk afhankelijk van de staat van je huidige huis, maar over het algemeen is het zo dat verbouwen goedkoper is. Bij verhuizen moet je namelijk foto’s laten maken, een makelaar inschakelen, een verhuiswagen huren et cetera. Bij een verbouwing kan het voldoende zijn om slechts een aantal dingen aan te pakken. Voegwerk vernieuwen, een likje verf en wat nieuwe meubels kan al een heleboel schelen. Je hoeft niet per se je hele huis overhoop te gooien en een fortuin te spenderen om je huis een nieuwe look te geven. Ten slotte kan het ook veel geld schelen als je het schilderen zelf doet in plaats van een schilder in te huren. 

Omgeving

Als je erg gesteld bent op de omgeving waar je nu woont, is het een beter idee om je huis op te knappen, want dan blijf je in je vertrouwde omgeving wonen. Als je gaat verhuizen, kom je waarschijnlijk in een hele andere omgeving te wonen, waar je weer aan alles moet wennen.

Waarom moet je een boxspring aanschaffen?

Een bed is een belangrijk onderdeel van je slaapkamer. Je moet er daarom ook voor zorgen dat je het perfecte bed aanschaft. De keuze van een bed hangt af van jouw lichaamshouding. Maar vaak is het wel beter om een boxspring aan te schaffen omdat die veel voordelen maar ook wel enkele nadelen biedt.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een populair en modern slaapsysteem. Het is een matras-bedbodem combinatie waar er twee matrassen op elkaar liggen. In de bedbodem van de boxspring zit een gestoffeerde box met veren. Door de vele veren biedt de bodem over de volledige breedte veerkracht. Het bovenste matras zorgt voor een zacht en comfortabel oppervlak.

Voordelen

Een boxspring kent veel voordelen. Vaak heeft de boxspring de ideale instaphoogte. Ook heeft de gehele boxspring-combinatie precies dezelfde grootte als het matras. Je bent dan geen ruimte kwijt aan onnodige delen van het bed. Verder kan je van je boxspring een heel kunstwerk maken omdat ze in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar zijn. Zo past de boxspring altijd bij het interieur.

Nadelen

Ook kent de boxspring helaas enkele nadelen. Door de stoffen bekleding van de boxspring, is hij lastig stofvrij te houden. Wat dus heel nadelig is voor mensen met een allergie. Ook kan het zijn dat de verende bodem te veel veert. Dat is niet fijn voor het slapen. Daarnaast is de boxspring een geheel. Het is dus vrij lastig om een bepaalde onderdelen te vervangen als die kapot zijn. Houd dus rekening met deze nadelen!

Matras

Natuurlijk moet er nog een matras bovenop de bodem. Gelukkig is het niet moeilijk om te kiezen omdat alle soorten matrassen geschikt zijn voor de boxspring. Zo kan je zelf bij een showroom kijken welk matras voor jou het fijnst ligt.

Adviseren

Mocht je nog steeds niet zeker zijn van de boxspring, dan kun je je laten adviseren bij een slaapadviseur. Dat kan bij De Been Slaapadviseurs. Naast het inwinnen van advies kun je ook diverse boxsprings gaan testen. Door het testen van de boxsprings voorkom je een dure miskoop. Naast testen kun je ook ervoor kiezen om te gaan proefslapen. Met proefslapen staat de boxspring al thuis en kun je hem past echt testen als je erop slaapt. Mocht die dan niet goed zijn dan kun je toch nog een andere kiezen. 

Meubels en een verhuizing: zo doe je dat!

Een verhuizing kan een periode van veel stress zijn, omdat het je enorm veel werk kan opleveren waar je soms het einde niet van kan zien. Zo pak je het eigenlijk verkeerd aan, want een verhuizing hoeft helemaal niet veel stress op te leveren, mits je het goed aanpakt. Er moeten natuurlijk heel veel meubels vervoerd worden, maar met de juiste hulp lukt je dat zo.

Start niet last-minute

Het is geen geheim dat er veel werk in een verhuizing gaat zitten, die je vaak nog naast je andere dagelijkse bezigheden zoals je werk moet uitvoeren. Zorg er dus voor dat je op tijd begint met bijvoorbeeld het inpakken, zodat je niet in een keer alles hoeft te doen. Je kunt dit dan dus rustig op je gemakje doen wanneer je er tijd voor hebt. Zo hoef je er niet specifiek tijd voor vrij te maken en levert het dus minder stress op. Daarnaast is het ook belangrijk dat je eventuele meubels die mee vervoerd moeten worden niet op de verhuisdag zelf nog uit elkaar moet halen. Begin hier tijdig mee, zodat het op de dag zelf alleen maar een kwestie is van de onderdelen in de verhuiswagen gooien. Grote meubels die niet makkelijk uit elkaar kunnen worden gehaald, kunnen met behulp van een verhuisbedrijf en een eventuele verhuislift toch mee worden genomen. 

Schakel de hulp van je netwerk in

Het is eigenlijk geen doen om een verhuizing helemaal in je eentje te doen. Je zal hulp nodig hebben met sjouwen en inpakken. Kijk daarom je sociale netwerk even lief aan of ze bijvoorbeeld op de verhuisdag zouden willen helpen met het tilwerk, of vraag iemand om een middagje mee te helpen komen inpakken. Zo krijg je sneller meer werk gedaan! Als je sociale kring om wat voor reden dan ook niet mee kan helpen, kun je natuurlijk een verhuisbedrijf inhuren. Deze mensen verhuizen dagelijks en weten dus precies hoe ze zo efficiënt mogelijk werken. Zo is je verhuizing in een mum van tijd gepiept! Zorg er wel voor dat je goed voor de mensen zorgt die je komen helpen. Bied ze een hapje en een drankje aan, daar zullen ze je enorm dankbaar voor zijn! 

gietvloer betonlook

Zelf een gietvloer maken

Er zijn veel bedrijven die je aanbieden om te helpen met het gieten van een vloer. Maar wist je dat het ook mogelijk is om dit zelf te doen? De materialen worden aangeboden door Epoxywinkel.nl. Hier vind je werkelijk alle materialen om een gietvloer aan te brengen. Maar je vindt ook gelijk een handleiding waarin alle stappen wordt beschreven die je moet doorlopen om een vloer succesvol te gieten. We vertellen je graag wat meer over de mogelijkheden en werkwijze.

Steeds meer kleuren en mogelijkheden

Voorheen waren gietvloeren nog grijs en misschien een beetje saai. Tegenwoordig is dat al lang niet meer zo. Je kan een gietvloer namelijk in alle gewenste kleuren laten aanbrengen, en ook als je het zelf gaat doen is dit mogelijk. Dit komt omdat de bovenste laag van de vloer bestaat uit een coating, dit is eigenlijk een soort verf die zorgt voor de kleur en ook bescherming op de vloer. Je kan een gietvloer daarom in bijna alle kleuren van de regenboog leggen. Je kan er zelfs voor kiezen om een patroon of een afbeelding in de vloer te verwerken, iets wat tegenwoordig ook steeds vaak gedaan wordt. Daarnaast wordt er steeds vaker voor gekozen om een betonvloer na te maken met een kunststof gietvloer, dit wordt ook wel een gietvloer met betonlook genoemd*.

*Bron: https://www.gietvloerbetonlook.nl/ 

Profiteer van een lange levensduur

De belangrijkste reden waarom mensen ervoor kiezen om een vloer in een woning te gieten is de levensduur en het onderhoud. De vloer gaat namelijk lang mee en is eenvoudig te onderhouden. Je hoeft niet veel te doen om een gietvloer in een goede staat te houden. Je kan af en toe een dweil een stofzuiger over de vloer heen halen en de ondergrond blijft in een uitstekende staat zodat je er jarenlang van kan genieten.

Toch een vakman inschakelen?

Mocht je er niet uitkomen met het gieten van de vloer in je woning? Dan is het altijd mogelijk om achteraf alsnog een specialist in te huren. Deze kan de bestaande vloer herstellen en de gietvloer in een keer goed voor je aanbrengen. Je kan er ook gelijk voor kiezen om een vakman in te schakelen, zo kom je nu vooral niet voor dubbele kosten te staan om haar kan je lekker achterover leunen en binnen de kortste keren genieten van je nieuwe vloer.

gietvloer prijzen

Voordelige gietvloer specialist

Op zoek naar een voordelige manier om een kwalitatieve vloer in huis aan te brengen? Neem een kijkje naar de gietvloer. De eerste investering lijkt wellicht hoog, op de lange termijn is dit eenvoudig terug te verdienen door de lange levensduur. Als je het over de jaren spreidt is een gietvloer eigenlijk heel goedkoop. Vergelijk de gietvloer prijzen van tevoren ook goed met elkaar om bij een aanbieder terecht te komen die je voor de juiste prijs kan helpen.

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Er zijn talloze redenen om te kiezen voor een gietvloer. Maar de meest genoemde reden is de levensduur. Een gietvloer gaat veel langer mee dan je gewend bent van traditionele soorten vloeren. Een houten vloer gaat vaak maar drie jaar lang mee en moet dan alweer vervangen of gerepareerd worden, ook met tegels kan je vaak maar tien jaar vooruit ongeveer. Maar een gietvloer kan wel een leven lang meegaan en is bovendien zeer eenvoudig te onderhouden.

Hoe ga je te werk?

Voordat je aan de slag gaat met het inhuren van een bedrijf dat je gaat helpen om de vloer te gieten, is het belangrijk om je van tevoren online goed te oriënteren. Zodat je weet waar je op moet letten als je een gietvloer koopt. Het is natuurlijk belangrijk om niet alleen naar de prijzen te kijken maar ook naar de kwaliteit. Vraag bijvoorbeeld na bij het gietvloer bedrijf welke materialen en gebruikt worden en hoe lang de vloer ongeveer mee moet gaan. In sommige gevallen is het ook mogelijk om garanties te bedingen. Vraag altijd naar deze mogelijkheden.

Schakel een regionale specialist in

Vanwege de hoge eenmalige investering zijn er ook mensen die ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het leggen van een gietvloer. Maar het gaat hier om een delicate klus waar je geen fouten bij mag maken. Bovendien heb je specialistisch materiaal en gereedschap nodig. Over het algemeen ben je daarom beter af door een specialist in te huren. Er zijn tegenwoordig diverse regionale specialisten te vinden die je kunnen helpen. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de website van Gietvloerrotterdam.nl waar je snel geholpen wordt.

goedkope gietvloer

Goedkope gietvloer of vloercoating in huis

Wil je een voordelige vloer in huis halen die lang meegaat? Neem dan een kijkje naar vloeren die worden gegoten. Een zogenaamde gietvloer kent een lange levensduur en is ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Vroeger waren deze vloeren misschien grijs en saai, tegenwoordig zijn ze in alle kleuren van de regenboog aan te brengen, zelfs in een betonlook variant. Dat is een kunststof gietvloer die eruitziet als een echte betonvloer.

Wat is het verschil tussen een gietvloer en vloercoating?

Vloercoating is eigenlijk een zuster variant van de meer bekende gietvloer. Gietvloer kennen de meeste mensen wel maar vloercoating is over het algemeen wat minder bekend. Dit is een dunner type gietvloer, en kan daardoor niet zoveel belasting aan. Maar het feit dat er minder materiaal nodig is, maakt vloercoating ook goedkoper dan een gietvloer. En in een woonkamer of slaapkamer is vloercoating vaak afdoende. Wil je dus een goedkope gietvloer in huis halen? Neem dan ook vloercoating mee in je overwegingen. Deze is ook uit te voeren in een mooie betonvloercoating variant.

De voornaamste voordelen

Gegoten vloeren kennen vele voordelen maar er zijn een aantal redenen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om een vloer in hun woning te laten gieten. De belangrijkste is de levensduur, een gietvloer gaat veel langer mee dan bijvoorbeeld tegels of een traditionele houten vloer. In het meest gunstige geval, hoef je de vloer nooit meer te vervangen. Eventuele reparatie kan wel eenvoudig uitgevoerd worden. Hetzelfde geldt als je de vloer toch van een nieuw uiterlijk wil voorzien, dan wordt er een nieuwe laag bovenop de bestaande vloer aangebracht waardoor je ook een nieuwe kleur kan kiezen bijvoorbeeld.

Vergelijk de gietvloer prijzen

Nu je weet dat er verschillende soorten gietvloeren zijn, begrijp je ook dat deze we verschillende prijzen hebben. Het is dus goed om van tevoren te vergelijken, maar doe dat niet alleen op prijs, vergelijk ook de kwaliteit van de materialen die de verschillende aanbieders gebruiken bijvoorbeeld. En vraag naar de garantie mogelijkheden. Als je eenmaal een goede aanbieder hebt gevonden om een goedkope gietvloer bij jou thuis aan te brengen, dan kan je aan de slag!

schoonmaakmiddel vloeren

Het beste schoonmaakmiddel voor vloeren

Wordt jouw vloer ook snel vies? Het is belangrijk om speciale schoonmaakmiddelen in huis te hebben om de vloer niet alleen schoon te maken maar ook goed schoon te houden. Hiervoor heb je eigenlijk een beschermingsmiddel nodig. Let er dus op dat je naast een reinigingsmiddel voor de vloer ook een beschermingsmiddel in huis haalt. We vertellen  in dit blog welke producten je het beste kan inzetten om vloeren schoon te maken.

HMK is al jaren bekend

De beste reinigingsmiddelen voor vloeren worden gemaakt door het merk HMK. Voor werkelijk elk type vloer is er een andere reinigingsmiddel gemaakt. Speciaal om vuil aan te pakken, de vloer te reinigen maar ook te beschermen voor vuil dat in de toekomst de vloer aan kan tasten. Het gaat hier om speciale producten voor bijvoorbeeld natuursteenvloeren. Daarnaast zijn er ook producten die geschikt zijn om vuil te voorkomen of om een antisliplaag op de vloer aan te brengen bijvoorbeeld.

Alle reinigingsmiddelen voor vloeren

Naast de HMK reinigingsmiddelen zijn er nog een aantal merken die datum moet houden als je op zoek bent naar een goed schoonmaakmiddel voor jouw vloer. Een aantal van die merken zijn bijvoorbeeld Bellinzoni, Carolin Zeep en Tenax. Als je schoonmaakmiddel van een van deze merken koopt, dan zit je altijd wel goed. En kan je er vanuit gaan dat je de vloer binnen no-time weer schoon hebt.

Tips en advies van een expert

Op de webshop van Care4floor vind je niet alleen de juiste producten om je vloer schoon te maken en schoon te houden, je krijgt hier ook de nodige tips om de ondergrond in een goede staat te houden. Naast reinigingsmiddelen voor vloeren, zijn de producten ook geschikt om te gebruiken voor een keukenblad reinigen bijvoorbeeld. Neem snel eens een kijkje en laat je verrassen door het uitgebreide aanbod.

traprenovatie

Goedkoop de trap opknappen

Is de trap in je woning of bedrijfspand aan vervanging toe? Voordat er meubels aangeschaft worden is het belangrijk om eerst de grote onderdelen zoals de vloeren en trappen aan te pakken. Als er een goede basis staat, kan de woning verder ingericht worden. Omdat andere werkzaamheden mogelijk stil komen te liggen, is het verstandig om de trap snel te renoveren, zodat je gelijk weer door kan met een andere klus.

Trap renoveren in één dag

Waarschijnlijk maak je net als de meeste mensen iedere dag gebruik van de trap om naar boven en weer naar beneden te gaan. Als je een trap te laten renoveren dan kan je er wel een tijdje niet gebruik van maken. Dit kan vervelend zijn, daarom is het van belang om de traprenovatie zo snel mogelijk uitvoeren. In de meeste gevallen kan een traprenovatie al binnen een dag worden uitgevoerd, vervolgens wordt alles weer netjes opgeruimd en kan je genieten van de nieuwe trap.

Volledige traprenovatie is overbodig

In de meeste gevallen is het niet nodig om de hele trap overnieuw te maken. De meest voorkomende oorzaken van het renoveren van een trap zijn versleten traptreden of een trap die alsmaar kraakt. Deze problemen kunnen eenvoudig aangepakt worden door alleen de traptreden te vervangen. Dit is vaak al voldoende om de trap weer op te knappen zodat deze er straks weer als nieuw bijligt.

De specialist in trappen opknappen

Als je erg handig bent dan is het misschien mogelijk om zelf aan de slag te gaan met de trap opknappen. Maar het is een behoorlijke klus waar je wel wat ervaring voor moet hebben. De meeste mensen kiezen er daarom voor om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen die hen helpt met het opknappen van de trap. Is jouw trap ook aan een opknapbeurt toe? Neem eens een kijkje op de website van Next Step Traprenovatie. 

plat dak

Een plat dak heeft zo zijn voordelen

Wilt u een huis laten bouwen in Roosendaal? Dan heeft u heel wat te kiezen. Een van die keuzes is een plat of een schuin dak. Beide mogelijkheden hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Natuurlijk is uw persoonlijke smaak ook een belangrijke rol. Uiteraard zijn de kosten van belang. Die vallen doorgaans voordeliger uit dan bij een schuin dak omdat de dakconstructie eenvoudiger is. Een plat dak levert veel meer nuttige ruimte dan een hellend dak. Omdat uw muren hoog doorlopen kunt u bijvoorbeeld veel makkelijker een kast plaatsen. Wilt u op uw plat dak een dakterras? Of wilt u er liever zonnepanelen op uw dak? Bij een plat dak is dat allemaal mogelijk. Sowieso zit het met deze daken qua duurzaamheid wel goed. In combinatie met een moderne dakbedekking als EPDM is de aanleg van een groen dak of het opvangen van regenwater bijzonder gemakkelijk.

EPDM wordt steeds populairder

Er zijn een aantal materialen die u kunt gebruiken voor een plat dak. Denk hierbij aan PVC, bitumen, TPO en EPDM dakbedekking. EPDM kent zijn bestaan al meer dan 50 jaar en wordt wereldwijd toegepast. Sinds een aantal jaren zien we het marktaandeel steeds meer groeien en ook in Roosendaal. Dit komt simpelweg door de vele voordelen van EPDM en wordt steeds bekender bij een groter publiek. Professionele verwerkers en architecten adviseren EPDM dakbedekking steeds meer. EPDM is de synthetische variant van een natuurlijk rubbersoort en heeft hierdoor unieke producteigenschappen. Het is UV en ozonbestendig, bevat geen weekmakers die uit het materiaal treden en is hierdoor blijvend flexibel. EPDM is dan wel iets duurder dan Bitumen maar de langere levensduur maakt het voor u een stuk voordeliger op langer termijn. Bij EPDM zult u er geen omkijken naar hebben.

Laat het over aan een gespecialiseerde dakdekker

Wilt u uw dak leggen en woont u in Roosendaal? Dan is het aan te raden om opzoek te gaan naar een dakdekker Roosendaal. Het leggen van een dak is een vak apart. Hier is veel kennis en kunde voor vereist. Als u een dakdekker inhuurt kunt u er van verwachten dat u kwalitatief werk geleverd krijgt. Een dakdekker is bekend met diverse platte en hellende daken. Daardoor kan hij u adviseren wat de beste bedekking is voor uw dak. Tevens kan een dakdekker u ook adviseren over renovatie en reparaties. Wilt u een EPDM dakbedekking, dan is het verstandig om een EPDM specialist in te huren.

Bent u opzoek naar een professional dakdekker?

Wilt u graag een erkend dakdekkersbedrijf die zich specialiseert in EPDM? Dan raden wij u aan om een dakdekkersbedrijf te zoeken in uw buurt. Zij hebben veel vakkennis in huis om hoogwaardige EPDM voor ieder plat dak te leggen ongeachte het formaat. Een dakdekkersbedrijf is dankzij hun expertise in staat bepaalde elementen af te wegen en u te begeleiden bij het maken van de juiste keuze.


Post navigation