slotenmaker

Snel en voordelig, het laten maken van uw sloten

Het is verveld als uw sloten van het huis kapot zijn. Dit kan door verschillende dingen komen, maar het is toch prettig als het snel en voordelig wordt opgelost. Vaak is het lastig om zelf te doen dus zorg dat u hier iemand voor regelt. Bel bijvoorbeeld de slotenmaker in Breda als u in die omgeving woont. Deze komt dan zo snel mogelijk naar u toe om het kapotte te maken of alles te vervangen door nieuwe exemplaren. Die keuze is aan u zelf.

Slotenservice

Wanneer u met dit probleem zit kunt u de slotenmaker bij u in de buurt bellen. Deze is vaak 24/7 bereikbaar. Mocht u dus midden in de nacht met kapotte sloten komen te zitten, zelfs dan kunt u contact opnemen. Er komt dan meteen iemand in een auto naar u toe die het gaat oplossen. Het is eigenlijk zo gebeurt. Het is slechts een kwestie van eruit halen en vervangen. Door de ervaring gaat dit bij de expert hartstikke snel. 

Woont u in Brabant?

Ook in de gezelligste provincie van Nederland is de het mogelijk om uw sloten te laten repareren of vervangen. Bel bijvoorbeeld de slotenmaker van Den Bosch wanneer u daar in de buurt woont. U zal zo snel mogelijk geholpen worden met het maken van uw sloten. Dit is snel gebeurd en het is vrij voordelig.

Aan de andere kant van Brabant kunt u ook geholpen worden. Wilt u de sloten laten maken in Bergen op Zoom, neem dan daar contact op. Ook hier wordt er meteen alles op alles gezet om zo snel mogelijk ter plekke te zijn.  Wanneer de Specialist er is, wordt u zo snel mogelijk geholpen. Meestal is het met een paar kwartiertjes al geregeld. Zo hoeft u niet heel de dag te wachten tot u weer van huis kunt.

Veel voorkomende gebeurtenissen

De redenen waarom een slot kapot is kunnen heel verschillend zijn. De meest voorkomende is dat er is ingebroken. Dit is natuurlijk niet wenselijk maar het is toch prettig al iemand het voor u komt oplossen. Daarnaast wil het ook nog wel eens het geval zijn dat de sleutel is afgebroken terwijl het resterende deel nog in het slot zit. Dit is zelfstandig erg lastig op te lossen. Laat daarom iemand langs komen die verstand van zaken heeft. Als u het zelf wilt proberen mag dit natuurlijk wel.

Hoe zoek ik een geschikte slotenmaker?

Eigenlijk is deze vraag heel eenvoudig te beantwoorden. U kunt gewoon even op het internet zoeken naar een slotenmaker bij u in de buurt. Er komen dan vanzelf resultaten naar boven van aanbieders vlakbij u. Bezoek de site en hier vindt u gegarandeerd een telefoonnummer of een contactformulier. 

Het enige wat u hoeft te doen, is het adres doorgeven waar de maker heen moet komen. Wanneer het nodig is, komen zij direct naar u toe. Zo kunt u de rest van de dag andere dingen doen zonder twijfels te hebben.

designbedden op maat

Slechte nachtrust, design bedden op maat verhelpen dit probleem

Het gevoel dat je zo moe bent, maar niet inslaap kunt vallen, of dat als je wakker wordt, je het gevoel hebt dat je op stenen gelegen hebt. We hebben het allemaal weleens meegemaakt en begrijpen dat gevoel maar al te goed. Wat kun je daar eigenlijk tegen doen?

Oorzaken van een slechte nachtrust

Iedereen kent dat gevoel wel, dat je niet kunt slapen in de nacht of juist dat je een slechte nachtrust gehad hebt. Dat kan dus verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat je te veel aan je hoofd hebt of dat je toe bent aan een nieuw bed. Het kan ook aan je leeftijd liggen. Wat oudere mensen die slapen meestal korter en minder diep.

Slechte nachtrust kan ook liggen aan bepaalde slaapstoornissen die er zijn, hier zijn een aantal voorbeelden:

-Insomnia: slapeloosheid

-Parasoimnieen: opvallend gedrag dat mensen hebben tijdens het slapen

-Hypersomnie: heel erg slaperig gedrag overdag

Je hoort per nacht gemiddeld 8 uur te slapen. Sommige slapen 6 uur en de andere weer rond de 10 uur. Het verschilt echt per persoon. Ook het inslapen hoort rond de 10-20 minuten te zijn, maar dat ligt in dit geval ook aan de persoon.

Je kunt dit verhelpen door simpele dingen te doen. Probeer een aantal uren voor het slapen niet naar beeldschermen te kijken. Het geeft namelijk stress aan je ogen en je ogen moeten heel erg focussen. Ook is de hoeveelheid lichtopvang te veel en je ogen kunnen in die korte tijd niet herstellen. Dus kan je tijdens het slapen hoofdpijn krijgen of gewoon slapeloosheid.

Je kunt een glas warme melk drinken en een boeklezen. Het maakt je wat slaperig, dus ideaal voor het slapen. Het eten van een banaan heeft verschillende effecten afhankelijk van het moment wanneer je het eet. Als je het in de ochtend eet word je actief en in de avond juist moe.

Het helpt ook om voor het slapen te sporten/hardlopen, want je raakt uitgeput. Als je daarna een warme douche neemt kun je daarna lekker slapen. Dit zijn allemaal tips om goed te slapen, maar uiteraard zijn er nog veel meer en verschilt het ook per persoon.

Ideale boxspring voor jou

Zoals ik al zei kan het ook voorkomen dat je een slechte nachtrust hebt, omdat je toe bent aan een nieuw bed. Een bed kan doorzakken of beschadigen waardoor je niet meer goed ligt. Het is daarom handig om je matras regelmatig om te keren.

Je kunt een bed uitzoeken die bij jou past, maar als je een persoon bent die daar best lastig in kan zijn en best moeilijk in slaap valt, is het handig om te weten dat je jouw eigen ideale bed kan samenstellen. Of je kiest een van de design bedden die er zijn, maar in dit geval zou ik je aanraden om je ideale bed te laten designen.Je kunt kiezen voor een hoog of laag bed. Of een hoog of lage boxspring, want het is maar net wat je zelf fijn vindt. Je laat het bed helemaal op maat maken en het komt er helemaal uit te zien naar jouw wensen. Hierdoor garanderen we je dat je lekker en comfortabel zal liggen en je nachtrust wordt verbeterd.

Drie redenen om te kiezen voor landelijke keukens

Landelijke keukens, heel wat mensen zijn er helemaal weg van. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat deze stijl van keukens erg toegankelijk is. Veel mensen voelen er zich toe aangetrokken omdat er altijd wel een bepaalde vorm van gezelligheid in schuil gaat. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het zo dat de materialen die worden gebruikt in landelijke keukens vaak niet alleen duurzaam zijn, maar ook nog eens enkele extra praktische voordelen met zich mee kunnen brengen. Hoe dan ook, heb jij ook een voorkeur voor landelijke keukens, maar twijfel je toch nog enigszins? Dan hebben wij op deze pagina alvast drie redenen op een rijtje gezet waarom je er uiteindelijk toch voor zou moeten kiezen om een landelijke keuken te kopen.

               1.) Landelijke keukens zijn erg gezellig

Allereerst kan er in de praktijk worden vastgesteld dat landelijke keukens veelal over een uitermate gezellig karakter beschikken. Dat is interessant, niet in het minst omdat een keuken tegenwoordig lang niet meer alleen wordt gebruikt om eten in klaar te maken. Veel mensen richten hun keuken tegenwoordig dan ook op die manier in dat ze ook dienst kan doen als sociale ontmoetingsplaats. Met andere woorden, je kan er gerust voor kiezen om vrienden te ontvangen in je keuken. Ook lekker gezellig met het gezin in de keuken niet in de woonkamer eten is met een landelijke keuken altijd een waar genot.

               2.) Landelijke keukens isoleren vaak uitstekend

Voor landelijke keukens geldt dat er bijzonder vaak voor in de richting van hout wordt gekeken. Dit hout kan op verschillende manieren in de keuken worden verwerkt. Zo kan er worden gekozen voor een (gedeeltelijk) houten werkblad, maar is het eveneens mogelijk om gebruik te maken van hout als raambekleding. Let wel, in eerste instantie lijkt dit wellicht niet zo’n goed idee te zijn. De waterdamp die tijdens het koken kan worden geproduceerd zou zich namelijk kunnen gaan vastzetten op de raambekleding met alle gevolgen van dien. Je houten raambekleding laten behandelen zodat ze bestand is tegen vocht kan dit echter voorkomen.

Landelijke keukens staan er, net omwille van het veelvuldig gebruik van hout, in de praktijk eveneens om bekend erg goed te isoleren. Wil je dus met andere woorden ook zeker zijn van een zo laag mogelijke energiefactuur aan het einde van het jaar? Ook dan kan de keuze voor landelijke keukens er één zijn die absoluut de moeite waard is!

               3.) Landelijke keukens zijn eigenlijk tijdloos

Het realiseren van een zogenaamde hype keuken in je woning kan in eerste instantie misschien een goed idee lijken te zijn. In de praktijk is het echter zo dat dit ook zelden echt het geval is. Veel mensen raken namelijk al snel uitgekeken op de gerealiseerde stijl waardoor ze met tegenzin gebruikmaken van hun keuken. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Door te kiezen voor één van de verschillende, landelijke keukens op de markt kan je dit voorkomen. Landelijke keukens staan er dan ook om bekend steeds over een tijdloos karakter te beschikken. Nog een goede reden dus om te kiezen voor een keuken met landelijk design!

De voordelen van een klusjesman inhuren

Er zijn diverse soorten klussen die men zowel binnen als buiten huis zo goed mogelijk wil realiseren. Veel mensen kiezen er hierbij voor zelf de klusjes uit te voeren of aan de slag te gaan met familie of vrienden. In sommige gevallen wordt er ook gekozen voor het inhuren van een klusjesman in Waalwijk. Het inhuren van een klusjesman heeft diverse voordelen en brengt vaak ook een beter uiteindelijk resultaat dan wanneer je zelf even maar wat doet. Een klusjesman is immers in specialist in zijn vakgebied en weet als geen ander hoe alles het best gedaan moet worden. Een klusjesman inhuren is vaak een goede, efficiënte en handige optie, maar wat zijn nou de grote voordelen aan het inhuren van een klusjesman?

Een klusjesman is een specialist
Er zijn diverse klusjes waarbij een klusjesman ingehuurd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het verven in huis of in een andere ruimte, aan het leggen van een laminaat of aan het vervangen van deuren. Zo zijn er nog veel meer klusjes waarbij het een erg slimme optie is een klusjesman te kiezen, want een klusjesman is nou eenmaal een specialist in zijn vak. Het in huis halen van een specialist zorgt allereerst dat je een stuk minder vaak tegen onverwachte problemen aanloopt. Een klusjesman heeft immers in veel gevallen een bak aan ervaring en heeft alle fouten zo’n beetje al gemaakt. Hij weet hoe hij met welke situatie moet omgaan en hij weet met welke problemen hij te maken kan krijgen gedurende een klus. Met deze situaties houdt een klusjesman dus van te voren al rekening. Ook is het in huis halen van een specialist een optie die er vaak voor zorgt dat je niet ineens halverwege nieuwe kosten krijgt waar je eigenlijk geen rekening mee had gehouden.

Efficiënt en snel
Met een bak aan ervaring en verstand van het vak werkt een klusjesman uiteraard ook een stuk sneller dan een regulier iemand die niet gespecialiseerd is in de klus. Een klusjesman voert soortgelijke klussen immers dagelijks uit. Hij is het gewend en kan meestal in een rap tempo door werken. Dit kan enorm veel tijd schelen, want een klus waar je zelf met een aantal vrienden misschien een week over zou doen kan een klusjesman bijvoorbeeld in 2 dagen al afgerond hebben. Daarnaast kan het ook best zo zijn dat als je zelf met de klus aan de slag gaat je jezelf meer vermoeid dan nodig. Een klusjesman gaat efficiënt te werk en zal niet meer tijd en energie verspillen dan daadwerkelijk nodig is. Ook hoeft een klusjesman meestal niet uit te zoeken hoe hij een bepaalde situatie moet aanpakken. De ruimte even bekijken is vaak meer dan genoeg.

Tips om de deuren en ramen van jouw huis veiliger te maken

Het veilig houden van het huis is een prioriteit in elk huis, ongeacht de locatie, de grootte en het patroon. Deurbeslag speelt hierin een belangrijke rol.

Als het gaat om veiligheid verdienen de woningen natuurlijk extra aandacht in relatie tot de appartementen. Vooral degenen met directe toegang tot de straat, of met lage muren die de toegang tot de ingang vergemakkelijken.

Toch kunnen degenen die in appartementen op minder hoge verdiepingen wonen ook investeren, zowel in veiligheidssloten voor toegangsdeuren als voor ramen.

In de huizen moeten de deuren en ramen die toegang geven tot de buitenomgeving gemaakt zijn van versterkte materialen, met een goede afwerking van kozijnen en veiligheidssloten. Deze materialen kunnen worden gehard glas, rolluikramen in verschillende grondstoffen, naast de juiste slotmodellen voor elk materiaal.

Er zijn ook mensen die zich alleen veilig voelen als de ramen voorzien zijn van tralies, wat een geweldige optie is. In feite bieden de tralies extra zekerheid, omdat ze zeer goed aan de muren zijn bevestigd. Je hoeft er alleen maar rekening mee te houden dat ze het uitzicht naar buiten zullen veranderen.

Nu jou de basisoplossingen kent, kunt jou enkele tips bekijken om jouw huisdeuren en -ramen veiliger te maken.

1. Ramen met luiken en sloten
De zorg voor de veiligheid van de woning begint bij de keuze van de deuren en ramen die deel uitmaken van de samenstelling van de gevel. Als jou van ramen met luiken houdt, kies dan voor goede interne sloten, die goed vastzitten en gemaakt zijn van sterke materialen.

2. Verlichting met bewegingssensor
Het is geen wonder dat de veiligheidsmaatregelen tijdens de nacht moeten worden verdrievoudigd. Er is minder beweging op straat, en er is genoeg ruimte voor een kwaadaardig persoon om zich te verstoppen.

Daarom is een van de belangrijkste voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden bij het ontwerpen van de ingang van het huis de goede verlichting van de toegangsdeur. Voor degenen die ‘s nachts aankomen, is het belangrijk om de hele ingang van het huis te kunnen visualiseren en ervoor te zorgen dat er niemand in de buurt is.

Ook is het altijd aan te raden om het licht aan te houden, zelfs na het slapen of bij het uitgaan, omdat vreemde bewegingen meer zichtbaar worden voor de buren of voorbijgangers.

3. Alarm- en beveiligingssystemen
Een beveiligde toegang is het resultaat van de combinatie van verschillende aspecten. Een discrete poort is de eerste, zeker als er een garage is.

Ten tweede zijn een goed alarmsysteem en camera’s en elektronische sloten in bepaalde huizen essentieel. Aangezien er veel modellen op de markt zijn, is het meest aanbevolen om contact op te nemen met een professional in het gebied om het model te kiezen dat het beste past bij de gezinsroutine.

4. Goede veiligheidssloten voor residentiële deuren
Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar een goed slot is het eerste wat je moet doen als het gaat om de veiligheid. Dat is een punt waarop het niet de moeite waard is om het te redden.

Voor de toegangsdeur is het meest aan te raden om te kiezen voor meer robuuste slotmodellen, opties met geheime of, indien mogelijk, met elektronische paswoord systemen, omdat deze veel handiger zijn.

koopwoningen-groningen

De beste koopwoningen in Groningen

Wanneer we spreken over Groningen, bedoelen we niet alleen de gezellige en bruisende stad. De hele gemeente Groningen is een heerlijke plek om te gaan wonen. Wanneer je opzoek bent naar een koopwoning in- of rondom Groningen stad, dan is dit artikel zeker interessant om te lezen. We gaan je namelijk vertellen waar je de beste koopwoningen in Groningen kunt vinden. 

Wie weet verhuis jij binnenkort wel alleen of samen met je partner en/of kinderen naar het Noorden, omdat je er een pracht van een huis hebt gevonden. Wij helpen je graag kiezen!

Waar in Groningen wil je je vestigen?

Wonen in Groningen geeft je tal van mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om dichtbij het bruisende, altijd-gezellige centrum van Groningen te gaan wonen. Daar vind je namelijk altijd iets om te doen. Denk aan de verschillende musea en horecagelegenheden die er gevestigd zijn, de winkel- en uitgaansmogelijkheden en de evenementen die er georganiseerd worden. Er is altijd wel iets te beleven. Of trek je je liever terug in de rust en nabij de natuur, zodat je daar iedere dag een fijne wandeling kunt maken? Groningen heeft het allemaal en is daarom een heerlijke plek om te gaan wonen, waar je interesses ook liggen.

De verschillende gemeenten van Groningen

Om de keuze wat gemakkelijker te maken, lichten we graag even toe welke gemeenten Groningen heeft en wat je er kunt verwachten. Zo is Haren – de groene parel van het Noorden – een plek waar je rust en natuur kunt vinden.

In de stad Groningen mag je meer vertier en gezelligheid verwachten. Wanneer je gaat wonen in Meerstad, vind je daar vast een prachtige nieuwbouwwoning naar wens en in het knusse dorp Ten Boer geniet je van rust en ruimte op zo’n zes kilometer van de stad Groningen. Kijk hier voor alle nieuwbouw Groningen voor de gemeente Groningen, om te zien wat het actuele woningaanbod is.

Overige tips bij het kopen van een huis

Weet dat het kopen van een huis een belangrijke beslissing in je leven is en dat je deze absoluut niet zou moeten overhaasten. Laat je van tevoren goed voorlichten, neem rustig de tijd om verschillende woningen en woonwijken te bezoeken en bedenk vooral goed wat jij persoonlijk van je nieuwe huis verwacht.

Maak een wensenlijstje, zelfs wanneer deze heel gedetailleerd en vrij lang is. Want je moet de komende X-aantal jaren in het huis gaan wonen, dus het is belangrijk dat jij je er echt thuis gaat voelen. Maak een afspraak bij de bank over zaken als een hypotheek of voor een gesprek met een financieel adviseur. Een goed begin is het halve werk.

Tuinplanten

Als je een tuincentrum binnenstapt of op het internet zoekt naar tuinplanten krijg je zo veel opties dat je door de bomen, of planten, het bos niet meer ziet. Ga je voor planten met bloemen of enkel voor groen? Waar moet je op letten bij de aanschaf van zo’n tuinplant, zodat hij kan groeien en bloeien in jouw tuin? Dat zijn nog best moeilijke vragen, want niet elke tuinplant is geschikt voor jouw tuin, maar waar let je dan op? Daar zullen we je hier iets meer over vertellen.

Welke planten passen bij mijn tuin?

Tuinplanten zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Het is belangrijk om eerst te bekijken wat voor tuin je hebt. Waar moet je dan naar kijken?

  • Zon, schaduw of halfschaduw
    Voordat je een plant koopt moet je weten hoeveel licht de beplanting zal krijgen in jouw tuin. Dit is essentieel voor de groei van de plant. Als de plant niet genoeg of juist teveel zon krijgt, zal hij gaan verwelken. Op het label aan de plant staat vaak beschreven hoe de plant verzorgt moet worden en hoeveel licht hij nodig heeft. Koop dus niet een plant om vervolgens te kijken waar je nog plek hebt, maar koop een plant specifiek voor de plek waar hij komt te staan.
  • Het grondtype
    Ook het type grond dat in de tuin ligt, is belangrijk voor de groei van jou planten. Op een zanderige of juist kleiachtige grond kunnen maar een aantal planten goed groeien. Daarnaast is de vochtigheid van de grond belangrijk. Bij een hele natte grond kan het goed zijn om afwatering aan te leggen, zodat de planten niet zullen verdrinken. Bij een heel compacte grond is het van belang om de grond om te spitten, zodat de wortels van je plant kunnen groeien. De beste manier om de grond te testen is via een grondmonster te nemen. In een tuincentrum kunnen ze je hier bij helpen. Wil je dit liever niet? Controleer bovengenoemde punten dan wel zo goed mogelijk voor een mooie bloeiende tuin.
  • Het onderhoud
    Je wil natuurlijk zo lang mogelijk van je tuin genieten en dat vergt onderhoud. Bemesten, snoeien, water geven en onkruid verwijderen zijn allemaal nodig om jouw tuin mooi te houden. Wel is het zo dat de een plant meer onderhoud vergt dan de ander. Wil je gaan voor weinig onderhoud kies dan voor planten die lang bloeien en het hele jaar door mooi zijn. Als je kiest voor een winterharde plant hoef je deze bijvoorbeeld niet te beschermen tegen de kou. Wanneer je een haag wil kun je kiezen voor een traag groeiende variant, zodat je hem niet vaak hoeft te snoeien. Op deze manier geniet je het hele jaar door van een mooie tuin.
Meubilair schoonmaken

3 tips meubilair schoonmaken

Meubilair. Iedereen heeft het en het maakt je woonkamer tot wat het is. Het huis moet schoon gemaakt worden en zo ook het meubilair, maar hoe doe je dat? In dit blog geef ik je 3 tips om je meubilair goed schoon te houden.

Tip 1: Gebruik de juiste producten.

Een veel gemaakte fout bij je schoonmaakdiensten is het gebruik maken van verkeerde producten. Bij meubilair komt dit namelijk vrij nauw. Zo heb je verschillende schoonmaak producten voor leer, stof of hout en als je het verkeerde product gebruikt kan dit nadelige gevolgen hebben voor je meubilair.

Tip 2: Maak het een regelmaat

Je ziet het veel, een vlekje op de bank omdat het er net te lang in heeft kunnen trekken. Probeer de schoonmaak van je meubilair een regelmaat te maken. Zet bijvoorbeeld een dag in de week vast om alles even bij te houden. Dit zorgt ervoor dat vuil weinig tijd heeft om in het meubilair te trekken en maakt dat het meubilair er mooi uit blijft zien. Daarnaast blijft het ook nog eens lekker ruiken, wie wil dat nou niet?

Tip 3: Huur een schoonmaakbedrijf in

Mocht je zelf nou geen tijd hebben om met regelmaat het meubilair schoon te maken. Geen zorgen! Er zijn veel schoonmaakbedrijven voor particulieren die elke week langs kunnen komen om alles goed schoon te houden. Je hoeft je er helemaal geen zorgen meer over te maken! Zo hou je je meubilair mooi schoon en behoud je je mooie woonkamer zo als hij is.

slotenmaker

De beste slotenmaker snel ter plaatse

Slotenmaker 123 beschikt over hooggekwalificeerde, gescreende en gepassioneerde slotenmakers. Het verlenen van toegang tot huizen en bedrijven is een verantwoordelijkheid die we bij Slotenmaker 123 zeer serieus nemen. Onze diensten omvatten het veranderen, repareren en onderhouden van alle type sloten.

Buitengesloten?

Buitengesloten? Het eerste wat je moet doen, is niet in paniek raken! Of je nu buitengesloten of opgesloten bent in je huis of bedrijf, we weten allemaal dat dit een stressvolle ervaring kan zijn. Je hebt dan snel een lokale slotenmaker in Gent bijvoorbeeld. Hoe laat het ook is, onze slotenmakers kunnen je dag en nacht helpen. 

Geen paniek

Ons team van experts zal je gerust stellen met onze betrouwbare service.  Zodra we je telefoontje hebben ontvangen, proberen we je zo snel mogelijk te bereiken, zodat je niet langer hoeft te wachten dan nodig is. Wij weten hoe frustrerend dit soort situaties kunnen zijn, dus we zullen proberen het je zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Snelle slotenmaker

Bij Slotenmaker 123  zijn we volledig toegewijd aan veiligheid, efficiëntie en superieure resultaten. Onze slotenmakers beschikken over jarenlange praktijkervaring die nodig is om steeds een uitstekende service te kunnen bieden, met de grootst mogelijke hoffelijkheid en aandacht voor detail. Wij helpen de veiligheid van je huis of bedrijf te waarborgen dat aan de beveiligingsbehoeften van je huis of bedrijf wordt voldaan met ultieme specificiteit en duurzaamheid.

Een goed bed; waar moet ik op letten?

Het kopen van een bed neemt verschillende aspecten met zich mee waar op gelet moet worden. Denk bijvoorbeeld aan de een groot bed, maar ook of hij past in de huisstijl. In dit artikel wordt meer aandacht besteed aan welke functies je bed allemaal heeft en waar hij aan moet voldoen.

De grootte van het bed

De grootte van het bed is belangrijk. Allereerst moet je kijken of het bed wel in je kamer past. Dit kan simpel en eenvoudig door je slaapkamer op te meten. Daarna kun je een tekening maken waarin je de verschillende maten meeneemt. Zo zie je snel genoeg of je een tweepersoonsbed of zelfs een bed 180×220 neer kunt zetten. Zeker in de slaapkamer is het van belang dat er genoeg ruimte is om te lopen, dit omdat als er brand uitbreekt er genoeg bewegingsvrijheid is.

Verder wordt aangeraden om een bed te hebben dat 20 cm groter is dan dat jij bent, zodat je ten alle tijden met je voeten in bed ligt. Hierdoor is het van belang dat je als je rond de 2 meter lang bed je een bed van 180×220 neemt. Dit geeft je de genoeg ondersteuning tijdens het slapen en zorgt voor een goede nachtrust. Verder zorgt een nieuw bed voor een betere houding tijdens het slapen en verminderd het pijnklachten in de rug en in de nek.

De stoffen en materialen die zijn gebruikt                                                     

Vaak worden op bedden verschillende stoffen en materialen met elkaar gemixt. Doordat je bed een groot meubel is heeft het invloed op de rest van de kamer. Als er veel wordt gewerkt met licht hout is het beter om ook voor je bed een lichte hout kleur te kiezen. Echter kun je hier ook gebruik maken van stof zoals in een boxspring.

Toch kun je ook met je dekbedovertrek en kussens je uitstraling van je kamer aanpassen en inspireren. Door gebruik van drukke of juist rustige dekbedden en kussens kun je al snel het gevoel van de kamer aanpassen. Zo zorg je ervoor dat je aankoop naadloos aansluit aan je huidige interieur.


Post navigation