De voordelen van een overkapping in je tuin

Wanneer de eerste zonnestralen weten door te breken, begint het natuurlijk bij de meesten van ons te kriebelen. We willen graag naar buiten en zo snel mogelijk genieten van het prachtige weer. Doordat we de afgelopen jaren noodgedwongen thuis hebben moeten doorbrengen, zien we dat velen van ons de tuin eens flink onder handen hebben genomen. Waar tot voor kort 2 op de 10 mensen een overkapping in de tuin hadden, is dit aantal inmiddels opgelopen tot ruim 50%. Niet voor niets is het plaatsen van een overkapping onverminderd populair. Loopt jij met het idee een overkapping te laten plaatsen, dan zijn dit de voordelen die het met zich meebrengt!

Zonwerend

Eén van de grootste voordelen welke een overkapping in je tuin met zich meebrengt, dat is dat het er tijdens de warme zomermaanden voor zorgt dat je onbezorgd in de tuin kunt blijven zitten. Waar het voor mensen zonder overkapping op een gegeven moment te warm wordt, kan het onder een overkapping tot wel enkele graden schelen. Perfect dus, om je op het warmst van de dag even terug te trekken voor een verfrissende lunch. Je kunt er zelfs voor kiezen een overkapping te laten plaatsen met lichtkoepel, zo krijgen toch nog relatief veel daglicht binnen, maar zit je wel beschut. Voor meer tips en ideeën is het leuk even te kijken op www.wooninspiratie.nl. Daar vind je alles wat jij moet weten over de zonwerende functie van een overkapping.

Langer buiten zitten

Waar het voor de meesten in het voorjaar vaak net iets te koud is om ’s avonds buiten te blijven zitten, is dit voor jouw met je overkapping natuurlijk geen enkel probleem. Vooral wanneer jij de overkapping aan één of meerdere kanten dicht kunt doen, zal je merken dat je hier vanaf vroeg in het voorjaar, tot flink in het najaar perfect kunt blijven zitten omdat de temperatuur hier een stuk aangenamer is. Je kunt er zelfs voor kiezen je overkapping helemaal af te sluiten en eventueel te voorzien van een verwarming. Zo kun je er niet alleen de hele zomer zitten, maar kun je de overkapping ook in de winter gebruiken voor een heerlijke avond ontspanning of misschien wel een feestje.   

Extra ruimte

Waar je zult denken dat een overkapping juist flink wat ruimte wegneemt, is dit absoluut niet het geval. Je moet je voorstellen, dat wanneer je geen overkapping hebt, jij aan het einde van het seizoen alles in de berging of op zolder moet zetten om het in goede conditie te houden voor het volgende jaar. Wanneer je een overkapping hebt, dan kun je alles eenvoudig opstapelen en in de hoek van de overkapping plaatsen. Zo is het beschut tegen regen, wind en andere weersinvloeden. Om het geheel nog beter te beschermen, kun je er zelfs voor kiezen het geheel extra af te dekken met een zeil. Daarnaast kun je natuurlijk ook andere spulletjes opbergen onder je overkapping, zoals een bezem of ander tuingereedschap. Kortom, een absolute aanrader dus!