De voordelen van het verkopen van je huis aan een investeerder

Het gros van de mensen kiest ervoor om hun woning aan een particuliere koper te verkopen en weten niet dat er nog andere opties zijn om van je woning af te komen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je woning te verkopen aan een investeerder, want dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Ben je benieuwd wat het zo aantrekkelijk maakt om je woning te verkopen aan een investeerder? Lees dan vooral verder!

Zonder stress

Je huis verkopen heb je niet zomaar gedaan, daar komt eerst een hoop werk bij kijken. Je dient onder andere de juiste makelaar te vinden, foto’s van je woning te laten maken, bezichtigingen in te plannen en te onderhandelen over de prijs en ga zo maar door. Wanneer je ervoor kiest om je woning aan een investeerder te verkopen, hoef je dit allemaal niet te doen. Dit scheelt je dus een hele hoop werk en ook de stress die hierbij komt kijken. 

Snel geregeld

Daarnaast duurt het proces van je woning verkopen aan een investeerder veel korter dan wanneer je het op de particuliere markt aanbiedt. In plaats van wachten op biedingen van verschillende potentiële kopers en onderhandelingen, wordt er één bod uitgebracht. Op deze manier kan je je woning al binnen een week verkocht hebben. Daarom is deze manier van je huis verkopen ideaal voor mensen die bijvoorbeeld al een andere woning aangeschaft hebben.

Eerlijke prijs

Ten slotte denk je misschien dat je een veel lager bedrag voor je woning ontvangt wanneer je besluit het aan een investeerder te verkopen, maar niks is minder waar. Er wordt namelijk een bod uitgebracht op basis van de actuele marktwaarde van je woning. Deze wordt bepaald aan de hand van taxatie. Het bod wat volgt is altijd vrijblijvend, dus je mag helemaal zelf weten of je ermee akkoord gaat of niet.