De voordelen van horren

We hebben er allemaal wel eens last van. Je hebt lekker buiten gezeten in de zomer en wanneer je vervolgens naar binnen loopt, zie je een hoop vliegen en andere insecten vliegen. Je hebt het idee dat je hierdoor in de zomer helemaal niet meer lekker buiten kunt zitten of de ramen open kunt houden want elke keer als je vervolgens binnen komt, vliegt er iets rond. Gelukkig is er een vrij makkelijke en helemaal niet dure manier om alsnog voor elkaar te krijgen dat je de ramen kunt openhouden, maar geen insecten binnen hoeft te krijgen. Laten we een kijkje nemen.

Een hor aanschaffen
De beste manier is namelijk door een hor aan te schaffen Een hor is een mechanisme wat in een deur- of raamopening wordt gehangen. Wanneer je het raam of de deur opent, zit er eerst nog een beschermlaag voor die insecten tegenhoudt. Dat komt namelijk omdat een hor bestaat uit een frame met daartussen en gedeelte gemaakt van gaas. Dit gaas is niet groot genoeg om insecten erdoor te laten komen. Ze vliegen er dus tegenaan. Daarnaast krijg je wel gewoon een lekkere frisse wind naar binnen omdat de gaatjes hier wel weer groot genoeg voor zijn. Het is dus de ideale oplossing voor mensen die graag een raam open willen zetten, maar geen vieze insecten binnen willen hebben of ander ongedierte.

De voordelen van horren
Aan het hebben van horren zitten dan natuurlijk ook wat voordelen verbonden. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je een raam of een deur open kunt zetten, maar niet bang hoeft te zijn voor alles wat naar binnen kan komen vliegen. Het gaas van de hor houdt de beesten namelijk allemaal tegen. Insecten kunnen natuurlijk best heel vervelend zijn en helemaal wanneer we kijken naar muggen of teken die ook nog eens vervelende ziektes over kunnen dragen op de mensen. Daar heb je uiteraard helemaal geen behoefte aan en dat is dus ook zeker een voordeel wanneer je een hor ophangt. Een ander voordeel is de veelzijdigheid van een hor. Een hor is namelijk te koop in een hoop verschillende uitvoeringen. Dat is omdat ramen kunnen verschillen van afmetingen. Uiteraard is het ook mogelijk om een hor op maat te laten maken, maar dat is in de meeste gevallen niet nodig wanneer de ramen een normale afmeting hebben. Ook is het mogelijk om een hor in een rol uitvoering te kopen. Deze werkt ongeveer zoals een rolgordijn werkt en kan dus naar beneden gerold worden zodat hij niet in het zicht is wanneer je de hor niet gebruikt. Een ideale oplossing dus voor iedereen die houdt van frisse lucht, maar geen insecten in huis wil.

Bron: Doehetzelf