Deze materialen lockerkasten zijn er

Lockers roepen bij veel mensen een nostalgisch gevoel op. Vaak denken we bij lockers terug aan onze middelbare school. Tegenwoordig zien we lockers echter op steeds meer plaatsen, zoals in sportscholen, pretparken, evenementen, maar ook bij mensen thuis. Vooral bij een modern interieur staat een locker prachtig en worden ze vaak als kast gebruikt. Er zijn dus veel verschillende soorten lockers beschikbaar, en er is voor iedereen wel een geschikte locker, of je nu een sportschool hebt of een locker als kastruimte in je woning wilt. De materialen voor een lockerkast zijn ook essentieel voor de uitstraling die een locker heeft. Materialen voor een locker zijn er ook in veel verschillende soorten. Wil je meer weten over de materialen voor lockers? Lees het in deze blog!

Laat je eigen locker ontwerpen

Lockers zijn er in verschillende materialen. Je kunt de lockers ook laten ontwerpen door een expert op het gebied van lockers. Een ontwerper bespreekt dan samen met jou je wensen. Op deze manier kun je de perfecte locker laten ontwerpen. Zo vraagt een ontwerper hoeveel personen er gebruik gaan maken van de locker, de weerstandklasse, de uitstraling van de locker, het budget en de vormgeving. Hierna bespreekt de ontwerper met je welke materialen een goede optie zijn. bepaalde factoren moeten hierbij wel in het achterhoofd gehouden worden, zoals de akoestische eigenschappen van de locker, duurzaamheid, vochtwering, krasbestendigheid en brandwerendheid. Een interieurbouwer is bekend met veel verschillende materialen, dus zal jouw wensen in acht houden. Zo kan een locker gemaakt worden van messing, blauwstaal, gelakt MDF, HPL, gelakt hout, veiligheidsglas PET of kunststof. Ook erg populair zijn de houten lockerkasten.

Extra mogelijkheden

Je kunt je locker zelfs laten uitbreiden als je die wens hebt of combineren met ander materiaal of meubels. Zo kunnen lockers bijvoorbeeld voorzien worden van een postvak en kan de locker geïntegreerd worden met een garderobe, zitgedeelte of pantry. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos als je je locker laat ontwerpen.