Dit zijn de verschillende type airco’s

Met een airco, of wel een airconditioning, kun je je huis op de optimale temperatuur houden zodat het heerlijk vertoeven is in je huis. Een airco regelt de temperatuur voor jou. Je hoeft enkel de temperatuur in te stellen en de airco doet de rest. Een aantal airco’s is niet alleen te gebruiken om de temperatuur te verlagen, maar is ook in te zetten om ruimtes te verwarmen. Ook kunnen airco’s de luchtvochtigheid zo goed mogelijk houden. Dit is het geval als een airco ook een ontvochtigingsfunctie heeft. Zoals deze divers te gebruiken airco kan. Deze multi split airco kan dus verkoelen en verwarmen en ook nog eens de luchtvochtigheid regelen. 

Vaste airco

Een multi split airco is het beste type airco dat er op de markt te verkrijgen is op het moment. Deze airco zorgt er namelijk met het binnengedeelte en buitengedeelte voor dat de warme lucht naar buiten gaat en de koele lucht in je huis komt. Dit type airco is wel de duurdere variant van de airconditioners, maar je hebt dan ook genoeg vermogen tot je beschikking om ook grotere ruimtes te verkoelen. Het is bij een aantal van deze multi split airco’s ook mogelijk om deze op de wifi aan te sluiten. Op deze manier kun je de airco gewoon op afstand aanzetten. Dit zorgt er ook nog eens voor dat de airco minder stroom verbruikt.

Verplaatsbare airco

Wanneer je niet zo heel veel geld uit wilt geven voor een airco, is een mobiele airco een prima optie. Je moet hierbij wel goed kijken of deze geschikt is voor de grootte van de ruimte die jij wilt verkoelen. Dit type airco heeft namelijk veel minder vermogen en is daardoor eerder geschikt voor kleinere ruimtes dan voor grotere ruimtes. Het handige aan een mobiele airco ten opzichte van een multi split airco is dat een mobiele airco makkelijk te verplaatsen is naar een andere ruimte.

Goed installeren

Als je een keuze gemaakt hebt voor een type airco moet je ook bekijken hoe deze gemonteerd moet worden. Een mobiele airco komt geen monteur aan te pas. Deze kun je zeer eenvoudig zelf installeren zonder hulp. Denk er wel aan dat je een raam afdichtingskit nodig bent om de warme lucht en ook insecten en beestjes buiten te houden. Een multi split airco kun je in eerste instantie zelf monteren als je handig mee bent, maar het beste is een erkende monteur inschakelen. Zie ook deze video om het zelf te monteren