Een goed bed; waar moet ik op letten?

Het kopen van een bed neemt verschillende aspecten met zich mee waar op gelet moet worden. Denk bijvoorbeeld aan de een groot bed, maar ook of hij past in de huisstijl. In dit artikel wordt meer aandacht besteed aan welke functies je bed allemaal heeft en waar hij aan moet voldoen.

De grootte van het bed

De grootte van het bed is belangrijk. Allereerst moet je kijken of het bed wel in je kamer past. Dit kan simpel en eenvoudig door je slaapkamer op te meten. Daarna kun je een tekening maken waarin je de verschillende maten meeneemt. Zo zie je snel genoeg of je een tweepersoonsbed of zelfs een bed 180×220 neer kunt zetten. Zeker in de slaapkamer is het van belang dat er genoeg ruimte is om te lopen, dit omdat als er brand uitbreekt er genoeg bewegingsvrijheid is.

Verder wordt aangeraden om een bed te hebben dat 20 cm groter is dan dat jij bent, zodat je ten alle tijden met je voeten in bed ligt. Hierdoor is het van belang dat je als je rond de 2 meter lang bed je een bed van 180×220 neemt. Dit geeft je de genoeg ondersteuning tijdens het slapen en zorgt voor een goede nachtrust. Verder zorgt een nieuw bed voor een betere houding tijdens het slapen en verminderd het pijnklachten in de rug en in de nek.

De stoffen en materialen die zijn gebruikt                                                     

Vaak worden op bedden verschillende stoffen en materialen met elkaar gemixt. Doordat je bed een groot meubel is heeft het invloed op de rest van de kamer. Als er veel wordt gewerkt met licht hout is het beter om ook voor je bed een lichte hout kleur te kiezen. Echter kun je hier ook gebruik maken van stof zoals in een boxspring.

Toch kun je ook met je dekbedovertrek en kussens je uitstraling van je kamer aanpassen en inspireren. Door gebruik van drukke of juist rustige dekbedden en kussens kun je al snel het gevoel van de kamer aanpassen. Zo zorg je ervoor dat je aankoop naadloos aansluit aan je huidige interieur.