Een goede thuiswerkplek van belang voor je lijf

We werken steeds meer en steeds vaker thuis. Daarom is een goede thuiswerkplek ook belangrijker geworden. Behalve dat je thuiswerkplek een rustige plek moet zijn zonder afleiding, die je kunt scheiden van je dagelijkse huishouden, is een goede thuiswerkplek ook belangrijk voor je lichaam. Veel mensen werken thuis op stoelen die niet lekker zitten wanneer je er langer op zit, of met schermen die op de verkeerde ooghoogte zijn. De juiste hoogte van je scherm of bureau en een goede bureaustoel zijn van groot belang. Vooral wanneer je zwaarder bent, kan een geschikte bureaustoel vinden een uitdaging zijn.

Risico’s van veel zitten met een maatje meer

Vermoeidheid, pijn, overbelasting van spieren en beschadigde tussenwervelschijven zijn risico’s van te lang zitten. Je kunt dit natuurlijk grotendeels voorkomen door regelmatig op te staan en te lopen, maar de momenten dat je toch zit, is een goede bureaustoel voor zware mensen van groot belang. Een goede bureaustoel is er één die past bij je lengte en gewicht. Zeker wanneer je langer, zwaarder of allebei bent. Er zijn inmiddels meerdere bureaustoelen op de markt die geschikt zijn voor grotere personen. Bijvoorbeeld met een breder zitvlak. Hierbij wordt aandacht besteed aan comfort en ergonomie.

Zitvlak, rugleuning en zithoogte van bureaustoel

Bureaustoelen voor zwaardere mensen hebben een breder zitvlak, zodat je je niet tussen de armleuningen hoeft te proppen. Voor langere mensen zijn er bureaustoelen met langere rugleuningen dan bij standaard bureaustoelen. Ditzelfde geldt voor de zithoogte: deze kan tot meer dan een halve meter worden verhoogd. Je kunt met deze speciale bureaustoelen dus op een fatsoenlijke zithoogte zitten, zodat je benen in de juiste houding staan, met voldoende steun in je rug en met voldoende zitvlak. Deze bureaustoelen kunnen vaak tot zo’n 150 kilo dragen.

Stevige bureaustoel voor zware mensen

Omdat je, als je zwaarder bent dan gemiddeld, ook meer druk uitoefent op de stoel, is een bureaustoel voor zware mensen steviger. Ditzelfde geldt voor de stof van de bureaustoel. Zo kun je langer genieten van je bureaustoel voor zware mensen.