Een plat dak heeft zo zijn voordelen

Wilt u een huis laten bouwen in Roosendaal? Dan heeft u heel wat te kiezen. Een van die keuzes is een plat of een schuin dak. Beide mogelijkheden hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Natuurlijk is uw persoonlijke smaak ook een belangrijke rol. Uiteraard zijn de kosten van belang. Die vallen doorgaans voordeliger uit dan bij een schuin dak omdat de dakconstructie eenvoudiger is. Een plat dak levert veel meer nuttige ruimte dan een hellend dak. Omdat uw muren hoog doorlopen kunt u bijvoorbeeld veel makkelijker een kast plaatsen. Wilt u op uw plat dak een dakterras? Of wilt u er liever zonnepanelen op uw dak? Bij een plat dak is dat allemaal mogelijk. Sowieso zit het met deze daken qua duurzaamheid wel goed. In combinatie met een moderne dakbedekking als EPDM is de aanleg van een groen dak of het opvangen van regenwater bijzonder gemakkelijk.

EPDM wordt steeds populairder

Er zijn een aantal materialen die u kunt gebruiken voor een plat dak. Denk hierbij aan PVC, bitumen, TPO en EPDM dakbedekking. EPDM kent zijn bestaan al meer dan 50 jaar en wordt wereldwijd toegepast. Sinds een aantal jaren zien we het marktaandeel steeds meer groeien en ook in Roosendaal. Dit komt simpelweg door de vele voordelen van EPDM en wordt steeds bekender bij een groter publiek. Professionele verwerkers en architecten adviseren EPDM dakbedekking steeds meer. EPDM is de synthetische variant van een natuurlijk rubbersoort en heeft hierdoor unieke producteigenschappen. Het is UV en ozonbestendig, bevat geen weekmakers die uit het materiaal treden en is hierdoor blijvend flexibel. EPDM is dan wel iets duurder dan Bitumen maar de langere levensduur maakt het voor u een stuk voordeliger op langer termijn. Bij EPDM zult u er geen omkijken naar hebben.

Laat het over aan een gespecialiseerde dakdekker

Wilt u uw dak leggen en woont u in Roosendaal? Dan is het aan te raden om opzoek te gaan naar een dakdekker Roosendaal. Het leggen van een dak is een vak apart. Hier is veel kennis en kunde voor vereist. Als u een dakdekker inhuurt kunt u er van verwachten dat u kwalitatief werk geleverd krijgt. Een dakdekker is bekend met diverse platte en hellende daken. Daardoor kan hij u adviseren wat de beste bedekking is voor uw dak. Tevens kan een dakdekker u ook adviseren over renovatie en reparaties. Wilt u een EPDM dakbedekking, dan is het verstandig om een EPDM specialist in te huren.

Bent u opzoek naar een professional dakdekker?

Wilt u graag een erkend dakdekkersbedrijf die zich specialiseert in EPDM? Dan raden wij u aan om een dakdekkersbedrijf te zoeken in uw buurt. Zij hebben veel vakkennis in huis om hoogwaardige EPDM voor ieder plat dak te leggen ongeachte het formaat. Een dakdekkersbedrijf is dankzij hun expertise in staat bepaalde elementen af te wegen en u te begeleiden bij het maken van de juiste keuze.