Een Satel alarmsysteem monteren

Lees over een Satel alarmsysteem monteren. De systemen van Satel kun je in vier categorieën indelen, lees over de verschillende categorieën. Satel alarmsystemen hebben zich bewezen, het is betrouwbaar en door kwaadwillenden niet te omzeilen.

Maatwerk is belangrijk

Als je overgaat op een Satel alarmsysteem monteren, dan moet je eerst bepalen welk systeem. De systemen van Satel kun je in vier categorieën indelen: Micra, Perfecta, Versa, en Integra. De Micra is voor de kleinste objecten en dat kan de verkoopwagen van een marktkoopman zijn. De Micra staat voor een optimale beveiliging en heeft een eenvoudige bediening. De Perfecta is ook voor kleine objecten en levert eveneens een optimale beveiliging met een zeer eenvoudige bediening. De Versa is voor middelgrote objecten en heeft uitgebreide automatiseringselementen. De Integra is voor grote objecten met een uitgebreide intelligente beveiliging. De absolute buitencategorie is Integra plus, dat is echt voor een juwelierszaak of bank, een militaire bunker waar wapens opgeslagen liggen, of andere extreme voorbeelden. Als je iets zoekt voor je woning of bedrijf, of beide omdat je boven je winkel woont, dan zal de Integra plus geen optie zijn. In ieder geval is er voor ieder object een passend systeem, en bij een Satel alarmsysteem monteren is maatwerk altijd mogelijk.

Laat het monteren en afstellen

Alle alarmsystemen van Satel zijn betrouwbaar. Een alarmsysteem kan betrouwbaarheid verliezen als je het zelf gaat installeren en afstellen. Bijvoorbeeld zo’n bewegingsmelder in huis is instelbaar op gevoeligheid, als er in huis een hond of kat is dat daarop het alarm niet afgaat. Maar zoiets afstellen is niet voor de doe-het-zelver. Het is beter om een Satel alarmsysteem monteren en afstellen over te laten aan de professional. Dan weet je zeker, als er alarm gaat, dat er dan iets aan de hand is, dat de kans op loos alarm nihil is. Alarm weergeven gaat meestal via een app, ook al kan het ook naar een meldkamer gaan, of ouderwets een sirene. Het is mogelijk om meerdere sensoren op hetzelfde systeem te hebben, denk aan naast anti-inbraak een rookmelder. Als het signaal dan naar een meldkamer gaat dan weten zij aldaar welke hulpdienst er opgeroepen moet worden. Het gaat erom dat er zoveel keuzes zijn dat Satel altijd een systeem heeft voor jouw object, en dat het altijd betrouwbaar te installeren is. Bedenk ook dat er vanuit een anti-inbraak een preventieve werking uitgaat, dat kwaadwillende liever niet inbreken waar een goed systeem is, een Satel alarmsysteem monteren is altijd slim.

Bron: Pro-alarm.nl