Een schuifdeurkast op maat

De kast is een meubelstuk dat niet mag ontbreken in een kamer. Het is echter belangrijk een zo groot mogelijke kast te hebben, zonder ons te verhinderen vrij door de kamer te bewegen. De oplossing die wij voorstellen zijn schuifdeuren voor op maat gemaakte garderobekasten. Zoek uit welke voordelen ze je bieden.

Meer ruimte

Het eerste punt dat pleit voor schuifdeuren voor aangepaste kasten is dat je meer ruimte benut. Een schuifdeur schuift langs de rails van de ene kant naar de andere, waardoor in de kast een opening overblijft die groot genoeg is om alles wat je nodig hebt in op te bergen.

Deze vorm van opening is een must in ruimten waar de ruimte krap is. Bedenk dat een deur met scharnieren 50 tot 60 cm nodig heeft om volledig te kunnen worden geopend.

Brede deuren

Bovendien kunnen de schuifdeuren van een op maat gemaakte kast de afmetingen hebben die je wenst. Dit is een ander zeer belangrijk voordeel, omdat het je de mogelijkheid biedt een kast te ontwerpen met twee, drie of vier deuren. Op deze manier krijgt je een veel comfortabelere toegang tot het interieur.

Als je bijvoorbeeld kiest voor twee brede deuren, hebt je bij het openen ervan een breed panoramisch zicht op het interieur en kunt je alles de eerste keer vinden en jouw kleren zonder problemen opbergen.

Personalisering

Tenslotte kunt je schuifdeuren personaliseren, zodat de kast niet alleen een opbergruimte is, maar ook een decoratief element.

Wanneer je jouw gepersonaliseerde kast bestelt, bepaalt je zelf de vorm, kleur en afwerking van de deuren. Je hebt totale creatieve vrijheid. Deuren zijn blanco canvassen die tot jouw beschikking staan: gelakte deuren in verschillende kleuren, versierd met vinyl, met spiegel, met glasvlakken… Functionele meubels in jouw eigen stijl.

Garderobekasten met schuifdeuren in de decoratie

De modellen van kasten met schuifdeuren zijn het meest geschikt voor slaapkamers ingericht in hedendaagse stijl, een van de meest voorkomende vandaag. Dit type kast is zeer veelzijdig, geschikt voor moderne mensen die niet veel tijd hebben om het huis op te ruimen.

Het innovatieve ontwerp vergemakkelijkt het opruimen en organiseren van spullen. Bovendien kunt je bij een kast op maat kiezen hoeveel tussenschotten en laden jouw kast krijgt. Zo ontstaat een meubelstuk dat helemaal aan jouw wensen is aangepast.

Schuifdeuren bieden vele voordelen bij elk type meubilair. Kijk maar hoe ze geleidelijk aan ruimte winnen om een van de populairste design opties te worden, dankzij alle voordelen van dit veelzijdige en functionele element.

Bron: In2klussen.nl