Een verhuislift zal een verhuizing vlotter en veiliger laten verlopen!

Wat is een verhuislift?

Bij een verhuizing komt heel wat kijken. Zeker als je nieuwe woning zich op een hogere verdieping bevindt, is een goede organisatie noodzakelijk. Alle meubels tot boven krijgen is immers een zware taak. Een verhuislift kan je daarbij helpen.
Een verhuislift is een aanhangwagen met een uitschuifbare mechanische lift en een liftplatform. Een verhuislift wordt hoofdzakelijk gebruikt om zware meubels uit je oude woning te halen en in je nieuwe huis te plaatsen.

Waar vind je een verhuislift?

Een verhuislift in Breda kan je bij elk verhuisbedrijf huren. Om eventuele schade aan de lift te vermijden, zal de verhuislift steeds door een ervaren medewerker van het bedrijf bestuurd worden. Verschillende verhuisbedrijven beschikken ook over verhuizers die je eventueel bij de verhuizing kunnen helpen.

Voordelen van een verhuislift

Eerst en vooral is een verhuislift een heel veilige oplossing. De lift verlicht de werklast tijdens een verhuizing. De fysieke belasting van je lichaam mag je immers niet onderschatten. Ga je alle meubels en spullen zelf naar boven sjouwen, zou dit wel eens permanente schade aan je rug kunnen opleveren. Ook je handen en vingers kunnen tussen je meubels en de muur gekneld raken. Alles zelf naar boven dragen is trouwens niet alleen gevaarlijk voor je lichaam, ook je spullen kunnen makkelijk beschadigd worden. In nauwe traphallen stoten ze bijvoorbeeld al snel tegen de muur aan. Al je spullen zelf verhuizen is ook zeer vermoeiend. Je zal daarom sneller uitschuiven of vallen, wat grote gevolgen voor jezelf en voor je spullen kan hebben.
Verder zijn niet alle gebouwen gemaakt om grote zware spullen naar boven te sjouwen. Ten eerste is er niet overal een lift aanwezig. Verder kan de traphal ook heel smal zijn, waardoor grote zaken wel eens vast kunnen komen te zitten. Om maar te zwijgen over de problemen die steile wenteltrappen met zich meebrengen.

Tenslotte zal een verhuislift je ook heel wat tijd besparen. Alles zelf naar boven sjouwen duurt nu eenmaal lang. Je zal je meubels ook vaak uit elkaar moeten halen, om ze dan in je nieuwe huis weer in elkaar te moeten zetten. Met een verhuislift kan je alles snel in één keer tot boven krijgen!

In sommige gevallen is het dus handig een verhuislift te gebruiken, andere keren zal het noodzakelijk zijn. Elke situatie is anders. In het algemeen kan je stellen dat verhuizen met een verhuislift veiliger, sneller en vlotter zal verlopen. Je loopt veel minder kans op lichamelijke of materiële schade en je zal heel wat bijkomende problemen vermijden!