Ga voor comfort met een Elektrische Boxspring

Ben je opzoek naar comfort, gemak en een bed dat heel erg lang meegaat en ook nog is goed is voor je rug? Dan is het misschien een idee om een elektrische boxspring te overwegen. Boxspring bedden zijn zeer populair omdat ze een hoog lig comfort kennen. Ze zijn tevens erg vlak waardoor je minder snel het bed uit rolt dan bij een bed met latten bodem. Er zijn heel veel soorten boxspring bedden waaronder elektrische de beste zijn en het meest geavanceerd omdat ze verstelbaar zijn. Ideaal als je een avondje Netflix wilt kijken op de slaapkamer. Elektrische boxspring zijn in veel verschillende soorten te krijgen. Voor jouw interieur in de slaapkamer is altijd wel een passende boxspring te krijgen. Een boxspring bestaat uit meerdere lagen van matrassen, daarom liggen deze bedden zo comfortabel en perfect.

Soorten elektrische boxsprings

Elektrische boxspring bedden zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar in verschillende soorten merken en materialen. Ook de matrassoorten onderling verschillen qua comfort. Matrassen hebben verschillende hardheden. Deze worden bepaald door de dichtheid van de vering. Vering in een boxspring matras heeft gemiddeld een lange levensduur omdat de vering niet snel vervormd. Er zijn twee soorten vering, bonel en pocket. Pocketvering is het meest comfortabel omdat de “pockets” in het bed helemaal kunnen vormen naar jouw wervelkolom. Bonel veren zijn nog de wat traditionele spiraalveren en willen nog wel is piepen en kraken tijdens het slapen. Bij een elektrische verstelbare boxspring versteld het hele bed inclusief matras mee indien je voor een top matras met split kiest.

Je kunt je hoofdeinde omhoog zetten met afstandsbediening of knop. Voordeel is dat je bij rugklachten makkelijk het bed uit komt zonder je in een lastige houding te moeten wringen. Je kunt kiezen uit een gestoffeerd matras dat mooi met het bed mee kleurt of een gewoon wit matras. Daarop is het aan te raden een top matras te leggen voor extra comfort. Top matrassen hebben meerdere comfortzones waaruit je kunt kiezen. Koud schuim top matrassen worden vaak gekozen. Dit omdat ze vocht absorberen en je er met hete nachten niet teveel op gaat zweten. Daarnaast kun je nog kiezen uit een leren of stoffen boxspring in verschillende soorten modieuze kleuren, soorten hoofdborden, wel of geen opbergvak en stijl van de poten.

Lichaamsgewicht en juiste keuze

Belangrijk is een elektrische boxspring te kiezen die bij jouw lichaamsgewicht past. Een stevig matras is geschikt voor zwaardere personen omdat je daarbij niet teveel “inzakt” wat juist rugklachten kan geven. Pocketvering is geschikt voor personen die meer dan 100KG wegen vanwege de hoge draagkracht. Ook moet je kijken naar slaapgewoonten, of er rugklachten zijn en of je in de nacht juist veel of weinig transpireert.