Geef je hal een make-over

Meestal wordt er heel veel aandacht besteed aan de woonkamer, keuken en slaapkamer. Maar de hal wordt vaak vergeten en dat is ontzettend zonde. De hal is de eerste ruimte waar je binnenstapt en daarmee krijg je ook meteen een eerste indruk van het huis. Daarom is het belangrijk om ook aan de hal de nodige aandacht te schenken. In deze blog geven we je graag een aantal tips waarmee jij je hal een make-over kunt geven. 

Een warm welkom

Met een gastvrij entree geef je de mensen een warm welkom. Zorg voor mooie afgewerkte muren. Laat je muren eerst mooi glad stuken, zodat je de muur egaal kunt schilderen. Welke kleur je kiest is een persoonlijke keuze. Ga bijvoorbeeld voor natuurlijke tinten om een rustige sfeer te creëren. Of kies voor een mooi behang of muurstickers. 

De vloer

Vergeet ook niet de vloer onder handen te nemen. Een vloer hoef je niet perse meteen te vervangen. Je kan kiezen voor een houten vloer die je kunt opknappen door hem te schuren en opnieuw in de lak te zetten. Heb je een tegelvloer en ben je erop uitgekeken? Dan kun je ze nog een tweede leven geven door er hippe tegelstickers over heen te plakken.

Vloerkleed in de hal

Heb je tegels of laminaat in de hal? En vind je dit koud aan je voeten aanvoelen? Dan kun je een vloerkleed plaatsen, waarop je kunt staan als je je schoenen hebt uitgetrokken. Daarnaast kun je met een vloerkleed eenvoudig meer sfeer in je hal aanbrengen. Met een langwerpig kleed kun je een smalle hal optisch groter laten lijken.

Verlicht de hal

Verlichting heb je in vele soorten en maten. Waarom zou je dan voor een standaard lamp gaan? Kies voor een bijzondere lamp die past bij de stijl van je interieur. Bij een modern interieur past natuurlijk een prachtige design lamp. Heb je een landelijk interieur? Kies dan voor een lamp die vervaardigd is uit natuurlijke materialen zoals hout. 

Opbergruimte

Natuurlijk vind je standaard een kapstok in iedere hal. Maar vaak puilt de kapstok uit en daardoor oogt het rommelig. Dit kun je eenvoudig oplossen door opbergruimte in de hal te creëren. Kies voor een prachtige halkast, waarin je eventueel overbodige jassen kunt opbergen. Maar ook je schoenen, sjaals en handschoenen. Hierdoor creëer je rust en overzicht in je hal. 

Bankje tegen de wand

Steeds vaker zie je dat mensen een bankje in de hal plaatsen. Dit staat natuurlijk gezellig, maar is ook nog eens erg praktisch. Je kunt erop gaan zitten om je schoenen aan te trekken of gewoon om even tot rust te komen. De meeste banken zijn voorzien van lades of mandjes, waardoor ze ook nog eens fungeren als opbergruimte. Heb je een kleine hal? Dan kun je boven het bankje een kapstok hangen.

Fleur de hal op met decoratie

Tot slot kun je de hal verder aankleden met de leukste woonaccessoires. Dit kunnen planten zijn, maar eigenlijk is een wanddecoratie praktischer. Hang een mooi groot schilderij op. Of ga voor een serie fotolijstjes met foto’s van je vrienden en familie.