Geef je meubels eens een nieuwe look

Wanneer je je huidige meubels beu bent, kan de verleiding groot zijn om nieuwe meubels te kopen. Meubels zijn echter niet de meest goedkope dingen om te kopen en het is ook weer zo zonde om nieuwe meubels te kopen terwijl je huidige meubels nog prima functioneren. Als je zelf een beetje handig bent, kun je je huidige meubels een nieuwe look geven. Zo bespaar je geld en geef je je woning een geheel nieuwe uitstraling! Wij geven je wat tips om je meubels zelf een nieuwe look te geven.

Houten meubels verven

Heb je houten meubels, dan heb je geluk. Deze zijn namelijk over het algemeen het makkelijkst te behandelen omdat ze zich makkelijk laten verven. Voordat je je houten meubel gaat verven, is het belangrijk om te ontdekken waarmee het behandeld is. Dit kun je testen door een druppeltje terpentine op je meubel aan te brengen. Wanneer het het hout blank maakt, betekent dat dat je meubel behandeld is met een olie- of waslaag. Als dat niet gebeurt, is je meubel behandeld met lak, vernis of politier. Om je houten meubel te verven, ga je als volgt te werk:

  • Verwijder de oude lagen. Haal sloten en ijzeren plaatjes van je meubel af. Een waslaag verwijder je met een staalborstel en wasbenzine met wasremover. Met een afbijtend middel en een kwast verwijder je oude lak. Is het te hardnekkig, dan kun je gebruikmaken van een schuurmachine. Ga met alles wat je doet, mee met de nerf van het hout.
  • Wanneer de oude lagen zijn verwijderd, moet je je meubel gaan reinigen. Dit doe je met water en ammonia of aceton. Gebruik daarbij niet te veel water.
  • Hierna kun je je meubel in de was zetten. Dit doe je met een zachte borstel of doek in ronddraaiende bewegingen. Laat het vervolgens een nacht drogen en wrijf daarna je meubel schoon met een zachte doek.
  • Daarna kun je je meubel in de olie zetten. Volg ook hierbij de nerven van het hout.

Je meubels een antieke, vintage look geven

Zet je je meubels liever niet strak in de lak, maar wil je ze een antieke, vintage look geven? Je kan je meubels een antieke look geven! Dit kun je bijvoorbeeld doen door diverse kleuren verf aan te brengen en wanneer de verf droog is, deze lagen weer te schuren. Dit is erg makkelijk om te doen en je kunt het precies maken zoals je zelf wil. Dit kun je bijvoorbeeld erg grof doen, maar ook subtiel. Daarnaast kun je je meubels een vintage look geven door ze op vintage wielen te zetten! Deze wielen hebben een roestige uitstraling en geven je meubels niet alleen die vintage look, maar zorgen er ook nog eens voor dat je meubels verrijdbaar zijn. Ideaal! Je kan deze wielen gemakkelijk online kopen bij WielenOutlet en ze daarna gemakkelijk zelf monteren.