Geef jouw boxspring een update!

De tijd dat de slaapkamer de saaiste en de meest sfeerloze kamer in het huis was, is tegenwoordig compleet voorbij. De slaapkamer krijgt namelijk steeds vaker een luxere uitstraling. Bij deze luxe uitstraling, hoort natuurlijk een boxspring met hoofdbord. De boxspring wordt namelijk al jaren geassocieerd met luxe in vergelijking met een normaal bed. Die associatie is ook niet zo heel vreemd, aangezien het comfort van een boxspring door veel mensen vaak als erg groot wordt ervaren. Boxsprings heb je ook nog eens in allerlei soorten en maten. De trend van nu is om een groot hoofdbord te bevestigen aan een boxspring, waardoor je een nog chiquere uitstraling creëert. Met een boxspring hoofdbord kun je jouw boxspring een compleet nieuwe uitstraling geven, maar welk hoofdbord kies je en waarom? 

Waarom een hoofdbord? 

Naast dat je boxspring een nieuwe en nog chiquere uitstraling krijgt, brengt de aanschaf van een groot hoofdbord ook nog andere voordelen met zich mee. Zo kan het namelijk zorgen voor extra stevigheid van je bed, doordat er als het ware een groot oppervlak aan je bed wordt bevestigd die steunt op de vloer. Hij verdeelt hiermee het gewicht van de boxspring over een groter oppervlakte (dan enkel met 2 poten). Wanneer je de keuze maakt om een groot hoofdbord aan te schaffen, die bestaat uit zachte materialen, kan het bovendien ook nog je comfort vergroten. Verder kan je er ook nog voor kiezen om een hoofdbord aan te schaffen waarin ruimte is gecreëerd om spullen in op te bergen, zoals je leesboeken etc. en dit kan soms goed van pas komen. Tot slot kan het natuurlijk ook nog zo zijn dat door middel van een groot hoofdbord en de plaatsing van je boxspring in het midden van de kamer, dat je het hoofdbord gebruikt als roomdivider. Wel zo handig in het geval van een grote ruimte als slaapkamer of een gedeelde slaapkamer of natuurlijk omdat je het gewoon mooi vindt. Zo zie je maar, de aanschaf van een groot hoofdbord kan naast het creëren van een nieuwe uitstraling, ook nog eens praktisch zijn. 

Welke soort hoofdbord? 

Misschien ben je wel overtuigd om een groot hoofdbord te kiezen, maar welk type kies je nu? Geen paniek, hier volgen namelijk enkele tips voor jou! De meest voorkomende materialen waarvan de hoofdborden worden gemaakt zijn stof, kunstleer en suède leer. Ben je nu toevallig allergisch voor huisstofmijt? Dan kan je natuurlijk beter kiezen voor een leersoort dan stof. Vervolgens is de grootte van het hoofdbord ook van belang, je kunt namelijk wel een mooie op het oog hebben, maar past deze wel aan jouw bed? De trend van nu is des te groter en hoger, des te luxer. Zorg er dus voor dat je de afmetingen van jouw boxspring kent, om de juiste keuze te maken.