Geniet van een gezellige luxe sfeer met een elektrische haard

Een elektrische haard creëert heel veel sfeer en luxe in huis. In tegenstelling tot een gewone gashaard zijn ze ook nog eens veel veiliger omdat ze geen afvoer nodig hebben en er geen gevaar is voor koolmonoxide. Qua installatie scheelt het veel werk omdat er geen speciale leidingen voor gas en rook afvoer hoeven worden aangelegd. Daarnaast staat een elektrische haard erg mooi in vrijwel elk interieur. In een modern strak interieur kun je kiezen voor een strak glanzend of mat design in witte, zwarte of grijze kleuren. De designs waarin elektrische haarden verkrijgbaar zijn, zijn zeer uiteenlopend.

Voordelen van elektrische haarden
Voordeel is dat de installatie geen extra werk vereist en je gewoon de stekker in het stopcontact kunt steken. De vlameffecten zijn net zo realistisch als echt vuur. De moderne elektrische haarden hebben zelfs rook, damp en geluidseffecten die een echte antieke schouwhaard ook heeft. Daarom is een elektrische haard vrijwel niet van een echte haard te onderscheiden. Klassieke gas en vuurhaarden moeten goed luchten via een rookkanaal naar buiten. Indien dat niet gebeurd kan er koolmonoxide damp vrijkomen wat levensgevaarlijk is als deze wordt ingeademd. Een elektrische haard heeft dit gevaar niet. Het vergt in tegenstelling tot een klassieke traditionele haard dus geen onderhoud zoals het vegen van de schoorsteen om koolmonoxide afgifte in huis en brand te voorkomen. De intensiteit van het vuur kan met een afstandsbediening bij veel elektrische haarden worden geregeld door middel van een ingebouwd programma om naar het schouwspel te kijken. Ook zijn elektrische haarden zeer milieu vriendelijk en nog is zeer energiezuinig. Je hebt niet te maken met stookkosten zoals bij gashaarden en er is geen sprake van verspilde warmte en uitstoot van koolstoffen. Voor het vlameffect worden LED lampen gebruikt die ook nog eens zeer lang meegaan.

De elektrische haard in het interieur
Heel veel mensen houden van knusheid en gezelligheid tijdens de koude winterdagen. Een knusse haard is een zeer goede toevoeging in huis omdat deze een sfeer van romantiek creëert. Zo zijn er exemplaren te krijgen in een klassiek houtkachel design maar ook hele strakke modellen voor een modern of industrieel interieur. Een elektrische haard kan tevens net als een traditionele haard warmte afgeven doordat veel exemplaren over een ingebouwde kachel beschikken. Er zijn losstaande modellen verkrijgbaar maar ook inbouw modellen elektrische haarden die je inbouwt in een schouw zonder afvoer. Je kunt er zelfs een in je TV meubel plaatsen en aansluiten op de stroom. Losstaande modellen heb je als staande modellen maar ook prachtige wandmodellen in alle vormen en maten die mogelijk zijn. In de badkamer kunnen ze ook veilig worden geplaatst indien je de stroomaansluiting maar afzondert van water.

Bron: Graveka