Goedkope gietvloer of vloercoating in huis

Wil je een voordelige vloer in huis halen die lang meegaat? Neem dan een kijkje naar vloeren die worden gegoten. Een zogenaamde gietvloer kent een lange levensduur en is ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Vroeger waren deze vloeren misschien grijs en saai, tegenwoordig zijn ze in alle kleuren van de regenboog aan te brengen, zelfs in een betonlook variant. Dat is een kunststof gietvloer die eruitziet als een echte betonvloer.

Wat is het verschil tussen een gietvloer en vloercoating?

Vloercoating is eigenlijk een zuster variant van de meer bekende gietvloer. Gietvloer kennen de meeste mensen wel maar vloercoating is over het algemeen wat minder bekend. Dit is een dunner type gietvloer, en kan daardoor niet zoveel belasting aan. Maar het feit dat er minder materiaal nodig is, maakt vloercoating ook goedkoper dan een gietvloer. En in een woonkamer of slaapkamer is vloercoating vaak afdoende. Wil je dus een goedkope gietvloer in huis halen? Neem dan ook vloercoating mee in je overwegingen. Deze is ook uit te voeren in een mooie betonvloercoating variant.

De voornaamste voordelen

Gegoten vloeren kennen vele voordelen maar er zijn een aantal redenen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om een vloer in hun woning te laten gieten. De belangrijkste is de levensduur, een gietvloer gaat veel langer mee dan bijvoorbeeld tegels of een traditionele houten vloer. In het meest gunstige geval, hoef je de vloer nooit meer te vervangen. Eventuele reparatie kan wel eenvoudig uitgevoerd worden. Hetzelfde geldt als je de vloer toch van een nieuw uiterlijk wil voorzien, dan wordt er een nieuwe laag bovenop de bestaande vloer aangebracht waardoor je ook een nieuwe kleur kan kiezen bijvoorbeeld.

Vergelijk de gietvloer prijzen

Nu je weet dat er verschillende soorten gietvloeren zijn, begrijp je ook dat deze we verschillende prijzen hebben. Het is dus goed om van tevoren te vergelijken, maar doe dat niet alleen op prijs, vergelijk ook de kwaliteit van de materialen die de verschillende aanbieders gebruiken bijvoorbeeld. En vraag naar de garantie mogelijkheden. Als je eenmaal een goede aanbieder hebt gevonden om een goedkope gietvloer bij jou thuis aan te brengen, dan kan je aan de slag!