Het zelfstandig verhuizen van je meubels, hoe doe je dat?

Vertrekken naar een nieuwe woning is natuurlijk super leuk. Je kan als het ware vanaf scratch beginnen en je woning weer geheel inrichten naar je eigen smaak. Toch kan het zo zijn dat je naast nieuw interieur je oude inboedel ook mee wilt nemen. Hiervoor kun je aan verhuisdienst inhuren, maar je kunt ook het heft in eigen handen nemen. Met een paar sterke handen van vrienden en familie kun je al een heel eind komen. Hoe je een zelfstandige verhuizing het beste kan voorbereiden is altijd lastig. We geven daarom hieronder een paar tips.

Sorteren van A tot Z
Het begint allemaal bij het verkrijgen van overzicht. Wat neem je mee, wat kun je eventueel verkopen of naar de kringloop brengen? Indien je al eerder op jezelf hebt gewoond, kun je soms gigantisch veel spullen opsparen waar je niets meer mee doet. Probeer dit van te voren goed uit te zoeken. Ga elke kamer één voor één bij langs en doe de spullen die je niet meer wilt in dozen. Het geld dat je overhoudt van het doorverkopen kun je eventueel weer gebruiken voor de verhuizing. Eenmaal de oude spullen aan de kant heb je voor jezelf ook overzichtelijker wat wel verhuisd moet worden en wat je nog nieuw aan zou willen schaffen.

Het vervoer
Aangezien je met je familie en vrienden zelfstandig wilt gaan verhuizen. Kun je een auto huren of een verhuis bus huren om daarin vervolgens zoveel mogelijk spullen te vervoeren. Stem met je familie en vrienden een dag en tijdstip af om alle meubels in een keer over te brengen. Huur de auto of bus dan ruim van te voren, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Het klaarzetten
Wanneer de dag van verhuizing aanbreekt, is het natuurlijk fijn voor je familie en vrienden dat alles al klaarstaat. Het kan erg vervelend zijn als je dan nog de helft moet inpakken en dit gehaast moet. Probeer daarom alle kleine spullen in dozen te verpakken, zodat op de dag van de verhuizing alleen getild hoeft te worden. Je bent zo in een paar uurtjes klaar met inladen. Het in- en uitladen van de meubels in je nieuwe woning moet je namelijk niet onderschatten. Dit kan soms meer tijd in beslag nemen dan je denkt. Het is dan fijn dat de overige spullen dan ook al ingepakt zijn en je niet in tijdstress terecht komt.

Dit zijn slechts een paar tips die je goed helpen voorbereiden op een zelfstandige verhuizing. Door het inzetten van kennissen en het huren van een bus/auto via goedkoop auto huren, hoeft het allemaal niet veel te kosten. Je kan zo binnen een mum van tijd verhuisd zijn en lekker genieten van je nieuwe plekje!