Hoe kiest u de juiste verf om het huis te schilderen?

Wat is de beste verf om de badkamer en de keuken te schilderen?

Epoxy is de beste verf voor het schilderen van natte ruimtes en voor het afdekken van tegels en vloeren. Het belangrijkste kenmerk van epoxyverf is de hoge mate van waterdichtheid, duurzaamheid en weerstand.

Het is echter een verf van moeilijke toepassing, die gespecialiseerde arbeidskrachten nodig heeft, die het product en de techniek kent, als dit type verf eenmaal is voorzien van katalysatoren in de formule om te helpen bij het schilderproces.

Door de hoge slijtvastheid kan het worden gereinigd met gebruikelijke reinigingsmiddelen zoals detergenten.

Wat is de beste verf om binnenshuis te schilderen?

Latexverf of PVA is het meest geschikt voor het schilderen van wanden en plafonds van binnenruimtes die geen voortdurend onderhoud nodig hebben.

Het is een verf op waterbasis die alleen met een vochtige doek kan worden gereinigd. Het droogt snel en de geur is minimaal.

Het is alleen te vinden in de matte afwerking, die over het algemeen de meest aangewezen afwerking is voor het schilderen van binnenmuren, aangezien de half glanzende en glanzende bekledingen de oneffenheden van de wand in de binnenmilieus nog meer accentueren.

Het kan gebruikt worden op metselwerk, pleisterwerk en hout. Het is goedkoper dan acrylverf.

Wat is de beste verf om buiten te schilderen?

Voor dit type omgeving is acrylverf het beste type verf.

Net als latexverf is acrylverf ook in wateroplosbaar en droogt het snel. Het verschil zit in de formule, die acrylharsen bevat die een hoge ondoordringbaarheid voor het product garanderen, waardoor het effectief is voor het schilderen van externe gebieden, naast het wassen ervan (in tegenstelling tot latex, dat alleen met een vochtige doek moet worden gereinigd).

Het is geïndiceerd voor het schilderen op metselwerk, pleisterwerk met kalk, pleisterwerk, poreus keramiek, gecementeerd en bakstenen in het algemeen. Het kan worden gevonden in drie soorten afwerkingen: mat, half glanzend en satijn.

Voor externe gebieden wordt een bepaalde mate van helderheid aangegeven, omdat hoe helderder de verf is, hoe meer UVA- en UVB-stralen het zal reflecteren.

Wat is de beste verf om houten, ijzeren of stalen deuren en ramen te schilderen?

Olie- en lakverf van Verfsuper zijn in dit geval het meest geschikt.

Het is niet oplosbaar in water en is vooral geschikt voor het schilderen van ijzeren en houten oppervlakken, zoals ijzeren ramen, leuningen, metalen structuren en houten deuren, vooral in de buitenlucht, omdat het een waterdicht product is.

Deze verf is zeer goed bestand tegen de inwerking van regen en zonlicht en is te vinden in drie soorten afwerkingen: mat, satijn en glanzend.