Hoe zorg je voor een goed ingericht kantoor?

Er wordt dagelijks veel gewerkt op erg veel verschillende kantoren. Het liefste ben je werkzaam op een kantoor die goed en daarnaast leuk is ingericht. Een gezellige werkomgeving maakt je nu eenmaal ook actiever. Hoewel het erg fijn kan zijn om een goede inrichting te hebben, kan dit nog best lastig zijn. Hoe zorg je er nu voor dat je een kantoor goed inricht? Hieronder lees je verschillende tips!

Juiste bureau en bureaustoel

Op een kantoor wordt nu eenmaal veel gewerkt achter een bureau. Wel zo fijn als dit bureau goed is voor de werkhouding. Wanneer je op werk niet de juiste houding aanneemt, kun je op lange termijn lichaamsklachten krijgen. Dit zal dan vooral gaan om de nek- en rugklachten. Om deze te voorkomen is het verstandig een bureau en bureaustoel aan te schaffen die je aan kunt passen. Denk aan een bureau die je omhoog en omlaag kunt zetten. Hierdoor heb je namelijk de keuze om af en toe tijdens werk even te gaan staan en wat beweging te krijgen. Ook een verstelbare bureaustoel is niet te missen. Hiermee kun je er voor zorgen dat je op precies de juiste hoogte zit, waardoor je de lichaamsklachten zal voorkomen. 

Zorg voor groen in de ruimte

Een kantoorpand wordt in veel gevallen gezien als iets saais. Toch hoeft dit zeker niet zo te zijn. Om ervoor te zorgen dat je een kantoor wat meer huiselijk maakt en daarnaast ook weer wat kleur geeft, kun je er groen in aanbrengen. Denk aan bijvoorbeeld verschillende planten in de ruimte. Dit kan van hele grote planten tot de wat kleinere planten gaan. 

Wat ook een erg leuke en daarnaast unieke optie is, is om moswanden aan te brengen. Dit is namelijk een hele aparte manier om wat groen in je kantoor aan te brengen. Niet alleen ziet dit er erg apart en leuk uit, maar daarnaast brengt het ook nog eens een hoop zuurstof een ruimte binnen. Ze zijn tijdloos en daarnaast zo goed als onderhoudsvrij. Niemand hoeft er dus eigenlijk naar om te kijken. Door het groen in de ruimte heb je een goed zuurstofgehalte, weinig onderhoud en is het daarnaast tijdloos. 

Zorg voor de juiste verlichting

Verlichting doet erg veel op een kantoor. Je hebt erg veel soorten verlichting die je aan kunt brengen in de ruimte. Hierbij kun je denken aan TL verlichting, maar daarnaast heb je ook veel andere opties. Door middel van de juiste verlichting zorg je er voor een verbeterde productiviteit. De reden hiervan is dat de verlichting het daglicht nabootst, waardoor het bioritme van de medewerkers wordt gestimuleerd. Een goede productiviteit is erg fijn op de werkvloer en daarnaast verbetert de verlichting ook de oogklachten. Wel zo fijn als je de hele dag moet kijken naar een beeldscherm. 

Breng kleine accessoires aan

Hoewel een kantoor natuurlijk bedoeld is om verschillende taken te verrichten, kan het wel zo leuk en gezellig zijn om hier wat accessoires aan toe te voegen. Denk bij accessoires bijvoorbeeld aan schilderijen of spiegels aan de muren. Ook pennenbakjes of iets kleins voor op je bureau kan erg goed werken. Hierdoor creëer je namelijk een huiselijke sfeer, waardoor de werknemers zich ook thuis zullen voelen. Dat is wat je als werkgever natuurlijk wilt bereiken.