Houten tafels op maat maken

Niets is zo mooi in je interieur dan een ambachtelijke hout bewerkte tafel. Deze houten tafel kun je op maat laten maken, in een stijl die bij je past en variatie is er genoeg.

Je kunt kiezen tussen verschillende houtsoorten, grofheden, stijlen en lak behandelingen. Ook is een afwerking in hoogglans of in een matte afwerking mogelijk.

Voor je salon of je eettafel, en zelfs buitentafels zijn mogelijk. Je kan een nieuwe tafel laten ontwerpen maar ook een bestaand ontwerp aan laten passen.  Hieronder volgen verschillende tafels.

Unieke Zebrano tafel met spinpoot: In West-Afrika komt Zebrano hout voor en wordt als tropische hardhout gekenmerkt. Deze tafel heeft karakteristieke patronen en strepen, deze bezorgen de unieke tafel een uitzonderlijke uitstraling. Maar daarnaast is Zebrano hout ook nog eens zeer duurzaam en sterk. Deze tafel zal jaren lang mee gaan, plus het onderstel kun je combineren met diverse onderstellen.

De ronde salontafeltjes: zijn vervaardigd uit Frans eikenhout en passen in de kleinste ruimtes.

Je kunt ze krijgen in verschillende hoogtes en afmetingen. De perfecte ronde vormen matchen met een robuuste uitstraling.

Eikenboomstam tafel met spinpoot: past in elk interieur en heeft een natuurlijke uitstraling. Het boomstam blad beschikt over prachtige nerven en is gemaakt van de Franse eik, en geeft een levendige sfeer.

Vierkante salontafel: is solide en eenvoudig vorm gegeven. Deze salontafel is veelzijdig en praktisch in gebruik en kunnen door het hele huis gebruikt worden. Ook de wieltjes zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Retrotafel met U poten: deze tafel is gebaseerd op een trend van toen en gemixt met eigen stijlen.

Deze tafel gaat jaren mee want het tafelblad is van geleefd eikenhout. Het geeft een landelijke en moderne uitstraling.

Geleefd eikentafel met x poten: staat bekend om zijn duurzaamheid en is gemaakt van de Franse eik. Het hout is hard en sterk. Als je deze tafel op natuurlijke wijze onderhoudt gaat deze tientallen jaren mee.

Boomstamtafel van eiken met U poten: is een perfect uitgebalanceerde natuurlijk ontwerp.

De boomstamtafel heeft een levendige uitstraling omdat de contouren van de stam behouden zijn.

Op de stalen U constructie liggen massief houten planken. De tafel is een combinatie van degelijk vakmanschap en het ontwerp is ontstaan door de natuur.

Robuuste boomstamtafel met X poten: is gemaakt van hout en staal. Het roestvrijstalen onderstel

vormt een mooie balans tussen het metalen onderstel en de robuuste uitstraling van het eikenboomstamblad. De tafel is tijdloos.

Eettafel ovaal met spinpoot: is van massief eiken en vervaardigd uit de Franse eik en staat bekend om zijn duurzaamheid.

Massief eiken tafel: vervaardigd uit de Franse eik en heeft een rijke en luxe uitstraling. De tafel bestaat uit 100% massief eiken, daarom kun je deze tafel eenvoudig renoveren en opnieuw afwerken met bijvoorbeeld een andere lak soort.

Ronde houten tafel: de ronde houten tafel is van 100% massief eiken gemaakt, en kan met diverse lak soorten afgewerkt worden. De ronde vorm van de tafel wordt gecombineerd met de abstracte lijnen van het onderstel. Dat geeft deze tafel een bijzondere uitstraling.

Rustiek eiken tafel met spinpoot: staat bekend om zijn kleur verschillen, oneffenheden en noesten. Doordat de tak een andere groeirichting dan de stam van de boom aanneemt ontstaan vervormingen. Dat geeft deze tafel een landelijke uitstraling.

Let bij het kopen van tafelpoten goed op dat dezen passen bij het houten tafelblad.

Je hebt verschillende laklagen voor houten tafels, en dat zijn:

Antiek

Whitewash

Smoked

Oldpool

Sand

Cherry

Clay

Dark oak

Nature beige

Nature white

Cole

Mice grey

en Old grey

Overigens kan een tafelblad ook afgewerkt worden met een transparante olie. En het hoeft niet altijd duur te zijn. Een steiger houten tafel is niet duur, nieuw steiger hout is goedkoper dan gebruikt steiger hout, het is maar dat je het weet.