Houten vloeren: Leer meer over de voordelen van dit resistente materiaal

Enkele decennia geleden was het belangrijkste materiaal in de vloeren van de huizen hout. Het werd veel verkend maar verloor in de loop van de tijd ruimte voor andere opties zoals keramiek en momenteel ook porseleinen tegels, gebrand cement, enz.

Sinds enige tijd is de houten vloer echter een sterke trend voor residentiële en commerciële omgevingen. Naast zijn elegantie en functionaliteit geeft dit materiaal ook status aan de ruimtes, maar niet alleen dat.

Hout biedt voordelen die het zeer interessant maken om de vloer van een ruimte samen te stellen. In dit artikel zetten we er een aantal op een rijtje zodat u weet waarom het kiezen van een houten vloer zoveel voordelen met zich meebrengt. Blijf lezen!

Gemak van schoonmaken

Hout is in dit opzicht onverslaanbaar, omdat het veel gemakkelijker te reinigen is dan andere soorten materialen. Het enige wat je nodig hebt is een zachte bezem en een vochtige doek om dit materiaal er weer onberispelijk uit te laten zien.

Het is niet nodig om het hout te wassen, was of speciale producten aan te brengen, want dit is zelfs niet eens aan te raden, omdat deze handelingen het hout kunnen beschadigen en de duurzaamheid ervan kunnen verminderen. Daarom is dit type vloer veel praktischer voor mensen die een druk leven hebben en geen tijd willen verspillen met schoonmaken, maar een schone en aangename ruimte willen.

Meer waarde toevoegen aan de woning

De afwerking van een woning voegt een grote waarde toe aan het gebouw en geeft, wanneer het materiaal van de vloer met de nodige voorzichtigheid wordt gekozen, nog meer status aan de constructie. Hout is een nobel materiaal, dus het helpt om uw huis te waarderen.

Maar vergeet niet dat het beste is om te kiezen voor massief houten vloeren, die op de markt worden gebracht door een bedrijf dat goede praktijken toepast en kwaliteitsproducten aanbiedt. Bovendien is het essentieel dat het zeer goed geïnstalleerd is om ook visuele en esthetische waarde toe te voegen.

Weerstand en duurzaamheid
Er zijn nog steeds mensen die geloven dat hout, als natuurlijk materiaal, gemakkelijk bederft, maar dat is niet waar. Er zijn verschillende soorten die voor verschillende doeleinden en toepassingen worden aangegeven, dus door de juiste manier te kiezen kiest u voor een uitstekende duurzaamheid, zowel binnen als buiten.

Naast de natuurlijke weerstand van het hout, passen de fabrikanten ook verschillende procedures toe om het hout goed te behandelen voor een nog langere levensduur. En de afwerkingen die de vloer krijgt, helpen ook om de weerstand tegen mogelijke agressies, zoals vochtigheid en zonnestraling, te vergroten.

Thermisch comfort
Een van de kenmerken van hout is het feit dat het een slechte warmtegeleider is. Dit betekent dat de warmte-uitwisseling met het milieu veel minder expressief is dan bij andere materialen. Met andere woorden, het wordt niet te warm of te koud.

Daarom is het comfortabel om op blote voeten op een houten vloer te lopen, omdat de temperatuur altijd mild en aangenaam is. In de variaties van het seizoen zorgt dit voor veel meer gezellige omgevingen, omdat de ruimte in de zomer niet te warm wordt en in de winter niet te koud wordt.