Jaloezie op maat kopen? Hier moet je op letten

Er is een enorm groot assortiment aan raamdecoratie en zonwering te koop. Veel mensen vinden het daarom ook moeilijk om de juiste keuze te maken qua raam decoratie, want koop je nu een Luxaflex shutter, of een houten jaloezie op maat? Een belangrijk advies om mee te nemen als je begint met je ontdekkingstocht naar je juiste jaloezie op maat is om geen overhaaste aankoop te doen. Soms is het moeilijk om door de bomen het bos te zien als er zoveel keuze is, maar het kan ook een voordeel zijn. Doordat het assortiment zo groot is, kun je ook de perfecte jaloezie vinden. Vind je het desondanks toch moeilijk om een keuze te maken over welke soort raamdecoratie in jouw woning past? Lees dan deze blog voor handige tips over onder andere Luxaflex shutter en nog veel meer!

Kies altijd voor een kwalitatieve jaloezie

Er zijn veel soorten zonwering en gordijnen te koop. Je kunt kiezen voor een zonnescherm, maar ook voor screens, een Luxaflex shutter, een Jaloezie op maat of gordijnen. Als je je aankoop doet, is het altijd belangrijk om naar de kwaliteit van het materiaal te kijken. De staat van de materialen vna je zonwering spreken namelijk boekdelen over hoe lang je gordijn meegaat. Als je voor een zonnescherm kiest, hangt deze buiten. Je moet ze dan behandelen met een impregneermiddel om te voorkomen dat het doek van het scherm gaat schimmelen of verkleuren. Kies je voor een jaloezie? Zorg er dan voor dat je er eentje kiest die genoeg bescherming geeft tegen inkijk.

Check de bediening

Heb je besloten voor elektrische raamdecoratie te kiezen? Deze soort zonwering komt met een afstandsbediening, en het is belangrijk dat je de motor van de afstandsbediening controleert. Motoren zijn namelijk erg gevoelig en kunnen makkelijk defect raken. Doe daarom research naar het merk en check op keurmerken. Zo gaat je zonwering een stuk langer mee.