Je meubels verhuizen zonder schade op te lopen? Onze tips

Wanneer je gaat verhuizen dan is er vaak veel te regelen. Je wilt het goed en soepel laten verlopen en daarnaast natuurlijk geen schade oplopen. Helemaal wanneer er andere mensen bij betrokken zijn dan wil je er toch zeker van zijn dat alles goed gaat. Helemaal wanneer het om de meubels gaat, want dit zijn de zaken waar bij een verhuizing de grootste problemen mee kunnen ontstaan. Hieronder daarom verschillende tips om dit allemaal zo goed mogelijk in te dekken en te regelen. 

Bereid alles goed voor

Laat alles niet staan top op de dag van de verhuizing, maar zorg dat je alles van tevoren goed voorbereid. Zo hoeft alles minder gehaast te worden op de dag zelf, waardoor er ook minder snel iets misgaat. Dingen die je al voor kunt bereiden is dat je al zaken inpakt die je zelf makkelijk in kunt pakken en vervoeren. Laat alleen de spullen staan waar je extra hulp voor nodig hebt en waar iemand anders je dus bij moet helpen.

Zorg voor goed verpakkingsmateriaal

Dit hoort natuurlijk ook bij de voorbereiding. De meubels kun je dan van tevoren al meteen goed inpakken met het juiste materiaal, zodat het ook beter tegen stoten kan. In een verhuiswagen kan alles ook flink op en neer schudden en daarom is het belangrijk dat je hier verpakkingsmateriaal voor gebruikt dat goed voor is gemaakt. 

Check de verzekeringen

Heb je jouw meubels goed verzekerd? Dan hoeft natuurlijk niet voor alles meubels, want het kan zijn dat je meubels hebt die niet veel waard zijn. Maar wanneer je dure meubels hebt, dan kan het slim zijn om hier ook een goede verzekering voor af te sluiten. Mocht er toch onbedoeld iets gebeuren met de meubels dan kun je later altijd nog bij de verzekering terecht. Zie hier ook precies wat je inboedelverzekering allemaal dekt.

Let goed op wie je helpt

Het is heel normaal om vrienden en familie te vragen om te helpen bij het verhuizen van de spullen. Maar denk er goed over na wanneer je zeer dure spullen laat vervoeren door een goede vriend. Je wilt niet dat er iets misgaat, een van de meubelstukken kapot gaat en je daardoor samen in de problemen komt. Door een verhuisbedrijf in te schakelen ligt de verantwoordelijkheid bij hun, maar check wel altijd precies hoe het zit en vraag dit van tevoren ook na. Zo is bijvoorbeeld dit verhuisbedrijf ook zeer professioneel en ervaren, waardoor de kans dat er iets verkeerd gaat ook weer kleiner.