Jouw project makkelijk maken met hout op maat

Ben je gek op klussen en doe je dat met veel plezier? Bijvoorbeeld in je huis of in de schuur? Dan heb je natuurlijk ook regelmatig materialen nodig om je project te kunnen realiseren.

Materialen
Ben je huis aan het klussen, dan heb je wellicht verf nodig. Of misschien wel kunststof strippen. Of iets van metaal om wat zwaars aan te hangen.

Maar wat in de regel het meest gebruikt wordt in de klus hoek is het materiaal hout. Denk maar aan houten kozijnen, houten deuren, houten tafels, houten stoelen, houten kasten, houten tv meubels en houten schuurtjes en overkappingen.

Hout aanschaffen
Ik zie vaak mensen aan het klussen met hout, bijvoorbeeld om een overkapping te zetten in de tuin. Daarvoor heb je veel langere latten nodig.

Het uitmeten van de lengtes is natuurlijk een zeer nauwkeurige zaak. In de praktijk zie ik dan veelvuldig de handeling van nauwkeurig opmeten en weer naar de zaag lopen. Latje bevestigen. Weer opmeten en weer naar de zaag.

Hout op maat bestellen
Maar weet je wat ook kan? Dat is je project wat makkelijker maken door het materiaal op maat te bestellen. In dit geval dus het hout op maat bestellen.

Stel je bent een wat meer professionelere klusser en je hebt een complete bouwtekening gemaakt van je overkapping (misschien zelfs met autocad), dan staat de maatvoering er natuurlijk precies bij op. Je kunt dan de lengtes van alles wat je aan hout nodig bent op maat bestellen. Dit scheelt je aanzienlijk in je projecttijd. Het hout moet je toch aanschaffen, het extra te betalen bedrag voor het op maat laten zagen zal je hard meevallen.

En als je op tijd besteld, dan kun je het zo oppikken en weer wegrijden. Dat scheelt je bijvoorbeeld ook nog qua opslagruimte. Als je van te voren hout haalt wat je zelf nog op maat moet zagen, dan moet je het eerst ook nog opslaan ergens bij je thuis.

Wat bovendien ook nog kan is CanDo hout op maat bestellen en het laten bezorgen. Dat is helemaal relaxt.

En wil je nu je project in fases bouwen, dan kun je het hout ook in fases op maat laten binnen komen bij je. Dan heb je bijvoorbeeld voor de komende drie zaterdagen exact het hout per dag wat je die dag nodig bent.

Bovendien heb je geen zaagafval als je het op maat binnen laat komen. Erg praktisch en tijdbesparend.

Bron: in2meubels.nl