Kies voor een vloer die even functioneel als smaakvol is

Wanneer je op zoek bent naar een vloer die smaakvol van uitstraling en eveneens eenvoudig te onderhouden is, dan sluit een gietvloer aan bij jouw wensen. Deze vloeren zijn te verkrijgen in verschillende patronen en kleuren waardoor ze heel gemakkelijk in te passen zijn bij het specifieke interieur van jouw woning. Doordat de betonlook vloeren naadloos in afwerking zijn geven ze iedere vertrek een stijlvolle, ruimtelijke uitstraling en zijn ze erg onderhoudsvriendelijk. Alleen maar door simpelweg af en toe te vegen en te dweilen ben je ervan verzekerd dat deze vloer jarenlang mee zal kunnen. Vanwege de combinatie van stijl en functionaliteit zie je gietvloeren eveneens terug in bedrijfsruimtes zoals bijvoorbeeld kantoorpanden. Daarbij beschikken gietvloeren ook nog eens over eigenschappen die goed aansluiten bij industriële omgevingen.

Gietvloeren voor heel diverse ruimtes

Gietvloeren komen er in verschillende varianten. Een expert op dit gebied is Gietvloer.pro. Via https://www.gietvloer.net/ krijg je direct veel inzicht in alle mogelijkheden en toepassingen van de gietvloer. Doordat gietvloeren erg functioneel zijn en in tal van samenstellingen komen, sluiten ze bij heel diverse interieurs aan die voor even verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo vind je gietvloeren niet alleen maar terug in woningen en kantoren. Dankzij de naadloze afwerking zijn deze vloeren hygiënisch en snel schoon te maken. Tel daarbij op dat deze vloeren verder hoog belastbaar en vloeistofbestendig zijn en je begrijpt waarom deze vloeren ook in horecagelegenheden, garages en onder meer fabrieken een populaire keuze zijn.

Design vloeren en industriële vloeren

Bij Gietvloer.pro worden de gietvloeren onderverdeeld in twee categorieën. Je kunt bij deze specialist terecht voor design vloeren zoals de betonlook gietvloer, beton ciré, kunststof gietvloer en de gietvloer solo. Waar het industriële vloeren betreft biedt Gietvloer.pro coatingvloeren, troffelvloeren en epoxyvloeren aan. Een epoxy gietvloer is één van de gietvloeren die in een industriële omgeving van meerwaarde is dankzij de specifieke eigenschappen van deze vloer. Naast een hoge belastbaarheid draagt deze gietvloer bij aan het verhogen van de veiligheid. Daarbij is de epoxy gietvloer erg slijtvast en zoals alle andere gietvloeren heel gemakkelijk schoon te maken. Deze gietvloer kan helemaal op maat samengesteld worden tot en met de kleursamenstelling aan toe.

Koude voeten zijn verleden tijd

Nog een aanvullend voordeel van gietvloeren is het vermelden zeker waard.  Dit vloertype neemt namelijk omgevingswarmte over, wat inhoudt in dat de vloer altijd comfortabel aan zal voelen. Kies je voor dit type vloer in je woning dan zul je zeker niet snel last krijgen van koude voeten. Daarbij maakt deze eigenschap de vloer ook een aangename plek voor kinderen om fijn te kunnen spelen. Vloerverwarming is in een gietvloer dus zeker niet direct noodzakelijk. Je kunt er echter wel voor kiezen een gietvloer van vloerverwarming te voorzien. Op die manier maak je de betreffende ruimte nog aangenamer en kun je op jouw energiekosten besparen. Ben je geïnteresseerd in specifiek duurzame producten? Verken dan ook eens de mogelijkheid van een gietvloer op natuurlijke basis welke gemaakt wordt van plantaardige biopolymeren. Ook deze variant wordt aangeboden via Gietvloer.pro.