Kiezen voor een donkere of een lichte houten vloer?

Een houten vloer uit Weert is tijdloos en is om veel verschillende redenen een uitstekende keus. Hoogstwaarschijnlijk vind je het gemakkelijk schoon te maken en het er aantrekkelijk uitzien, terwijl het ook nog eens de waarde van je huis kan verhogen. De keuze tussen lichte houten vloeren en donkere houten vloeren komt met veel factoren waarmee je rekening moet houden, voordat je tot aankoop overgaat. Bij zorgvuldig onderzoek zul je ontdekken dat beide voordelen op korte en lange termijn hebben. Licht of donker kunnen beide variëren wat betreft kleur, stijl en afwerking van de vloer. Bovendien zijn de kosten en het gemak ook van belang als je een houten vloer kiest. Door ze te vergelijken, krijg je iets dat bij je huis past.

Lichte houten vloeren

als het gaat om de schoonheid van een kamer, overtreft de lichte houten vloer de verbeelding voor elk type vloer dat wordt gebruikt. Het is niet alleen gemakkelijk schoon te maken, maar, naast vele andere redenen om een lichte houten vloer te gebruiken, biedt ook een licht en ruimtelijk gevoel. Als je de voorkeur geeft aan lichtere kamers en tinten, is lichter hout de perfecte keuze om je kamer aantrekkelijker te maken. Het is ook uitstekend hout voor huisgezinnen met kinderen of huisdieren, omdat slijtage in de regel veel minder zichtbaar zal zijn dan bij donker hout het geval is. Natuurlijk zijn vlekken, bijvoorbeeld van rode wijn, wel weer erg zichtbaar.

Donkere houten vloeren

Velen geven de voorkeur aan donkere houten vloeren, en ze worden momenteel steeds populairder vanwege hun diepe, rijke esthetische aantrekkingskracht die bijna bij elk interieur past. Een donkere vloer matcht namelijk bij veel verschillende soorten meubels, gordijnen en stijlen. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken en bieden ze een geweldige ondergrond voor kinderen om te spelen. Donkere vloeren hebben een veelzijdige uitstraling en zijn flexibel, waardoor ze zowel voor formele, als informele ruimtes geschikt zijn. Het geeft je huis een strak en tijdloos uiterlijk, dankzij verschillende afwerkingen. Het is echter gemakkelijk om elk soort vuil op de vloer op te sporen en beschadigingen zijn sneller zichtbaar. Je zult daardoor waarschijnlijk eerder de vloer moeten renoveren.

Wat kies jij?

De keuze tussen lichte of donkere houten vloeren is sterk afhankelijk van je specifieke stijlvoorkeur en woonsituatie. Het is raadzaam om een houten vloer te gebruiken die het best bij je meubels en decorkleur past. Houd bovendien rekening met wie er over de vloer komt en of de vloer waarschijnlijk snel zal beschadigen of niet.

Bron: Trendvloeren