Meubels en een verhuizing: zo doe je dat!

Een verhuizing kan een periode van veel stress zijn, omdat het je enorm veel werk kan opleveren waar je soms het einde niet van kan zien. Zo pak je het eigenlijk verkeerd aan, want een verhuizing hoeft helemaal niet veel stress op te leveren, mits je het goed aanpakt. Er moeten natuurlijk heel veel meubels vervoerd worden, maar met de juiste hulp lukt je dat zo.

Start niet last-minute

Het is geen geheim dat er veel werk in een verhuizing gaat zitten, die je vaak nog naast je andere dagelijkse bezigheden zoals je werk moet uitvoeren. Zorg er dus voor dat je op tijd begint met bijvoorbeeld het inpakken, zodat je niet in een keer alles hoeft te doen. Je kunt dit dan dus rustig op je gemakje doen wanneer je er tijd voor hebt. Zo hoef je er niet specifiek tijd voor vrij te maken en levert het dus minder stress op. Daarnaast is het ook belangrijk dat je eventuele meubels die mee vervoerd moeten worden niet op de verhuisdag zelf nog uit elkaar moet halen. Begin hier tijdig mee, zodat het op de dag zelf alleen maar een kwestie is van de onderdelen in de verhuiswagen gooien. Grote meubels die niet makkelijk uit elkaar kunnen worden gehaald, kunnen met behulp van een verhuisbedrijf en een eventuele verhuislift toch mee worden genomen. 

Schakel de hulp van je netwerk in

Het is eigenlijk geen doen om een verhuizing helemaal in je eentje te doen. Je zal hulp nodig hebben met sjouwen en inpakken. Kijk daarom je sociale netwerk even lief aan of ze bijvoorbeeld op de verhuisdag zouden willen helpen met het tilwerk, of vraag iemand om een middagje mee te helpen komen inpakken. Zo krijg je sneller meer werk gedaan! Als je sociale kring om wat voor reden dan ook niet mee kan helpen, kun je natuurlijk een verhuisbedrijf inhuren. Deze mensen verhuizen dagelijks en weten dus precies hoe ze zo efficiënt mogelijk werken. Zo is je verhuizing in een mum van tijd gepiept! Zorg er wel voor dat je goed voor de mensen zorgt die je komen helpen. Bied ze een hapje en een drankje aan, daar zullen ze je enorm dankbaar voor zijn!