Paneeldeuren voor een kast in je eigen smaak

Of je nu gaat verhuizen naar een bestaand huis, of een nieuwbouwhuis hebt gekocht; het inrichten van de woning is een van de belangrijkste onderdelen van de verhuizing.
Je wilt enerzijds een thuis maken van je huis, maar daarnaast wil je onderdelen waar je de nadruk niet zo op wil leggen óf zo mooi maken dat het opvalt, óf wat verbergen.
Je kast is zoiets. Zonder kasten gaat niet, want waar laat je dan je spullen? Maar als die kast er dan toch moet zijn, moet het er wel mooi uit zien.

Paneeldeuren voor een kast
Met kast paneeldeuren heb je een mooie afwerking van je kast die je op verschillende manieren kan uitvoeren. Afhankelijk van je smaak heb je gekozen voor een landelijke of moderne inrichting van je huis, en de paneeldeur voor een kast kan hier prima op aansluiten om het geheel af te maken.
Voor het model van je paneeldeur kun je kiezen voor één vlak. Dit houdt de deur strak en glad en past goed in een moderne, strakke inrichting van je huis.
Maar wanneer je meer houdt van gezellig en landelijk, kun je de paneeldeuren voor een kast ook laten uitvoeren in meerdere vlakken. Je creëert daarmee meteen een heel ander gevoel in je kamer.

Decor op je paneeldeur
Natuurlijk kun je kiezen voor een standaard, houten paneeldeur voor een kast. Dit model zie je veel. Als je het leuk vindt om er een beetje in te variëren, kun je ook kiezen voor ander materiaal. Wat denk je bijvoorbeeld van een glazen paneeldeur? Wanneer je het niet prettig vindt dat iedereen in je kast kan kijken, kun je kiezen voor matglas. Dit ziet er wel fris en uniek uit, maar geeft je toch privacy in je kast.
Staat de paneeldeur op je slaapkamer, dan kan het ook nog fijn zijn om een spiegelwand te maken van je paneeldeur. Hiermee sla je twee vliegen in één klap: je hebt een mooie paneeldeur voor een kast en je kan meteen kijken hoe de kleding staat die je die dag wil dragen.
Voor de kinderkamer kun je nog kiezen voor een heel andere optie: een krijtbord. Dat vinden kinderen helemaal fantastisch. Met ouderwetse schoolbordkrijtjes kunnen ze zich helemaal uitleven met prachtige tekeningen op de deur. En als ze weer iets anders willen tekenen, hoeft er alleen maar een nat doekje overheen gehaald te worden. Het krijtbord is daarna weer als nieuw en bruikbaar om op te tekenen.

Omlijsting van de paneeldeur voor een kast
Een paneeldeur heeft van origine een omlijsting. Deze is van aluminium gemaakt. Uiteraard zijn hier ook weer verschillende varianten op mogelijk. Zo is er de standaarduitvoering. Dit is ook een aluminium kleur en geeft bescherming van de paneeldeur.
Als je voor een wat luxere variant wil, kun je variëren in de kleur, zoals bijvoorbeeld goudkleurig. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je zelf mooi vindt in de ruimte waar de kast staat.
Door alle verschillende mogelijkheden die er zijn, kun je een standaard paneeldeur helemaal omvormen tot de perfecte deur voor jouw kast.

Bron: atmyhome.nl