Rioolvliegjes in huis? Dit is de oplossing

Vliegen er allemaal kleine zwarte vliegjes door de woonkamer, keuken of badkamer? Dan is de kans groot dat je last hebt van rioolvliegjes, ook wel motmuggen genoemd. De vliegjes zijn maar een paar millimeter groot en hebben een grijs tot goudkleurig behaard lichaam. De beestjes komen vooral voor op vochtige plekken. Dat is namelijk de perfecte plek om te broeden. Rioolbuizen, vochtige plantenbakken, keukenkastjes of andere vochtige meubels zijn hiervoor erg geschikt voor. Als je last hebt van deze rioolvliegjes wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Is er nog geen ongedierte bestrijder in beeld? Dan kun je alvast zelf aan de slag. Volg dan dit stappenplan.

1. Zoek de broedplaats van de rioolvliegjes

Rioolvliegjes binnenshuis leggen vaak hun eitjes in een verstopte afvoer. Soms is zo’n verstopping niet direct zichtbaar. Je kunt dan wat plakband over de opening plakken. Check de volgende dag of er vliegjes aan het plakband kleven. Controleer ook je kruipruimte, als die toegankelijke genoeg is. Het kan namelijk vergeven zijn van de rioolvliegjes. Tenslotte kunnen de vliegjes ook in of op meubels zitten. Check alle keukenkastjes, plantenbakken en andere vochtige meubels.

2. Los een rioolprobleem zo snel mogelijk op

Rioolvliegjes zijn meestal het gevolg van een rioolprobleem. Er kan dus sprake zijn van een verstopping, lekkage of leidingbreuk. Soms zijn dit soort rioolproblemen niet meteen zichtbaar. Schakel dan www.rioolprobleemkwijt.nl in.

3. Verwijder zoveel mogelijk rottend afval

Het is een stinkend klusje, maar het is wel nodig. Rottend organisch afval uit je huis en tuin verwijderen. Dat betekent zoveel mogelijk prut uit je afvoer halen of bladeren en modder uit de dakgoot scheppen. De rioolvliegjes kunnen dan in ieder geval niet op die plekken broeden.

4. Reinig je afvoer

Sommige afvoeren zijn misschien zo verstopt dat je deze door een rioolvakman moet laten behandelen. Schakel dan www.rioolprobleemkwijt.nl in. Minder ernstige verstoppingen kun je oplossen door soda en heet water in de afvoeren te gieten. Het vuil wordt dan opgelost of verdund, zodat het makkelijker door de leidingen stroomt.

Schakel www.rioolprobleemkwijt.nl inEffectief rioolvliegjes bestrijden? Vraag het aan de ongediertebestrijder. www.rioolprobleemkwijt.nl helpt u graag. Zo werd ik afgelopen maand verrast door een plaag rioolvliegjes die in de kruipruimte aan het broeden waren. De rioolspecialisten van Rioolprobleem Kwijt hebben mij zeer snel en vakkundig geholpen. Heeft u ook last van rioolvliegjes veroorzaakt door een rioolprobleem? Neem dan snel contact op met Rioolprobleem Kwijt via www.rioolprobleemkwijt.nl. De specialisten helpen u graag.