Slechte nachtrust, design bedden op maat verhelpen dit probleem

Het gevoel dat je zo moe bent, maar niet inslaap kunt vallen, of dat als je wakker wordt, je het gevoel hebt dat je op stenen gelegen hebt. We hebben het allemaal weleens meegemaakt en begrijpen dat gevoel maar al te goed. Wat kun je daar eigenlijk tegen doen?

Oorzaken van een slechte nachtrust

Iedereen kent dat gevoel wel, dat je niet kunt slapen in de nacht of juist dat je een slechte nachtrust gehad hebt. Dat kan dus verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat je te veel aan je hoofd hebt of dat je toe bent aan een nieuw bed. Het kan ook aan je leeftijd liggen. Wat oudere mensen die slapen meestal korter en minder diep.

Slechte nachtrust kan ook liggen aan bepaalde slaapstoornissen die er zijn, hier zijn een aantal voorbeelden:

-Insomnia: slapeloosheid

-Parasoimnieen: opvallend gedrag dat mensen hebben tijdens het slapen

-Hypersomnie: heel erg slaperig gedrag overdag

Je hoort per nacht gemiddeld 8 uur te slapen. Sommige slapen 6 uur en de andere weer rond de 10 uur. Het verschilt echt per persoon. Ook het inslapen hoort rond de 10-20 minuten te zijn, maar dat ligt in dit geval ook aan de persoon.

Je kunt dit verhelpen door simpele dingen te doen. Probeer een aantal uren voor het slapen niet naar beeldschermen te kijken. Het geeft namelijk stress aan je ogen en je ogen moeten heel erg focussen. Ook is de hoeveelheid lichtopvang te veel en je ogen kunnen in die korte tijd niet herstellen. Dus kan je tijdens het slapen hoofdpijn krijgen of gewoon slapeloosheid.

Je kunt een glas warme melk drinken en een boeklezen. Het maakt je wat slaperig, dus ideaal voor het slapen. Het eten van een banaan heeft verschillende effecten afhankelijk van het moment wanneer je het eet. Als je het in de ochtend eet word je actief en in de avond juist moe.

Het helpt ook om voor het slapen te sporten/hardlopen, want je raakt uitgeput. Als je daarna een warme douche neemt kun je daarna lekker slapen. Dit zijn allemaal tips om goed te slapen, maar uiteraard zijn er nog veel meer en verschilt het ook per persoon.

Ideale boxspring voor jou

Zoals ik al zei kan het ook voorkomen dat je een slechte nachtrust hebt, omdat je toe bent aan een nieuw bed. Een bed kan doorzakken of beschadigen waardoor je niet meer goed ligt. Het is daarom handig om je matras regelmatig om te keren.

Je kunt een bed uitzoeken die bij jou past, maar als je een persoon bent die daar best lastig in kan zijn en best moeilijk in slaap valt, is het handig om te weten dat je jouw eigen ideale bed kan samenstellen. Of je kiest een van de design bedden die er zijn, maar in dit geval zou ik je aanraden om je ideale bed te laten designen.Je kunt kiezen voor een hoog of laag bed. Of een hoog of lage boxspring, want het is maar net wat je zelf fijn vindt. Je laat het bed helemaal op maat maken en het komt er helemaal uit te zien naar jouw wensen. Hierdoor garanderen we je dat je lekker en comfortabel zal liggen en je nachtrust wordt verbeterd.