Slimme manieren om je huis verder te verduurzamen

Duurzaamheid is geen uitzondering meer. Waar hier vroeger nogal lacherig over werd gedaan, zien we dat het tegenwoordig de norm is geworden. Maar goed ook, want het milieu heeft het zwaar te verduren. Steeds meer mensen zien in hoe belangrijk hun gedrag is om de wereld te verbeteren. Om onze natuur te behouden. Niet alleen voor ons, maar ook voor de generaties die nog zullen volgen. Een betere wereld begint bij jezelf. Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt, kan dit een groot effect hebben. Om nog maar te zwijgen over de voordelen met betrekking tot het wooncomfort en de energierekening. 

Maar hoe pak je dit aan? Wat zijn nou echt slimme manieren om je huis verder te verduurzamen? Hierbij kun je denken aan slimme apparaten, isolatiemogelijkheden en meer. In dit artikel zetten we de beste methodes op een rij. 

Betere isolatie 


Allereerst is het belangrijk om de isolatie van jouw woning te onderzoeken. Dit is zeker van belang wanneer je woning voor 1975 is gebouwd. Toen waren er nog weinig tot geen regels met betrekking tot isolatie. Bij woningen van voor 1920 waren zelfs helemaal geen eisen. Als ook de vorige eigenaren weinig aan isolatie hebben gedaan, dan loont het zeker om hier extra in te investeren. Niet alleen voor het verlagen van de energierekening, maar ook om warmteverlies tegen te gaan en het wooncomfort te verhogen. 

Wil je jouw woning verder isoleren? Neem dan gerust contact op met Budgetisolatieshop. Zij kunnen niet alleen kwalitatieve isolatiematerialen leveren, maar ook een realistische offerte opstellen en je waar nodig van advies voorzien. Zo weet je zeker dat je de juiste deal sluit en dat de isolatie geheel naar wens zal zijn. 

Wist je dat er verschillende materialen verkrijgbaar zijn voor het isoleren van je woning? Welk materiaal je nodig hebt, is vooral afhankelijk van de ruimte waarin deze gebruikt wordt. Wil je bijvoorbeeld een vochtige ruimte isoleren? Kies dan voor XPS isolatie. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt in badkamers en kelders. 

Slimme thermostaat 

Wist je dat de hoogte van de energierekening voor een groot deel wordt bepaald door hoeveel gas je verbruikt? Gas is over het algemeen het duurst. Daarom kun je veel besparen door bijvoorbeeld de verwarming slim te gebruiken. Helaas wil dit door menselijk handelen weleens misgaan. Een slimme thermostaat kan hierbij helpen. Deze zorgt er niet alleen voor dat het binnenklimaat aangenaam is en blijft, maar kan ook nog eens tot een besparing van maar liefst 31 procent op de energiekosten leiden. 

Smart verlichting 

Elk jaar weer verschijnen er nieuwe technieken om slim te besparen. Ook op stroom. Smart verlichting is hiervan een goed voorbeeld. Met deze verlichting zorg je ervoor dat lampen nooit onnodig lang blijven branden. Zelfs wanneer je deze vergeet uit te zetten. Zo voorkom je onnodig verbruik en draag je slim je steentje bij aan het milieu én de eigen portemonnee.