Tips om de deuren en ramen van jouw huis veiliger te maken

Het veilig houden van het huis is een prioriteit in elk huis, ongeacht de locatie, de grootte en het patroon. Deurbeslag speelt hierin een belangrijke rol.

Als het gaat om veiligheid verdienen de woningen natuurlijk extra aandacht in relatie tot de appartementen. Vooral degenen met directe toegang tot de straat, of met lage muren die de toegang tot de ingang vergemakkelijken.

Toch kunnen degenen die in appartementen op minder hoge verdiepingen wonen ook investeren, zowel in veiligheidssloten voor toegangsdeuren als voor ramen.

In de huizen moeten de deuren en ramen die toegang geven tot de buitenomgeving gemaakt zijn van versterkte materialen, met een goede afwerking van kozijnen en veiligheidssloten. Deze materialen kunnen worden gehard glas, rolluikramen in verschillende grondstoffen, naast de juiste slotmodellen voor elk materiaal.

Er zijn ook mensen die zich alleen veilig voelen als de ramen voorzien zijn van tralies, wat een geweldige optie is. In feite bieden de tralies extra zekerheid, omdat ze zeer goed aan de muren zijn bevestigd. Je hoeft er alleen maar rekening mee te houden dat ze het uitzicht naar buiten zullen veranderen.

Nu jou de basisoplossingen kent, kunt jou enkele tips bekijken om jouw huisdeuren en -ramen veiliger te maken.

1. Ramen met luiken en sloten
De zorg voor de veiligheid van de woning begint bij de keuze van de deuren en ramen die deel uitmaken van de samenstelling van de gevel. Als jou van ramen met luiken houdt, kies dan voor goede interne sloten, die goed vastzitten en gemaakt zijn van sterke materialen.

2. Verlichting met bewegingssensor
Het is geen wonder dat de veiligheidsmaatregelen tijdens de nacht moeten worden verdrievoudigd. Er is minder beweging op straat, en er is genoeg ruimte voor een kwaadaardig persoon om zich te verstoppen.

Daarom is een van de belangrijkste voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden bij het ontwerpen van de ingang van het huis de goede verlichting van de toegangsdeur. Voor degenen die ’s nachts aankomen, is het belangrijk om de hele ingang van het huis te kunnen visualiseren en ervoor te zorgen dat er niemand in de buurt is.

Ook is het altijd aan te raden om het licht aan te houden, zelfs na het slapen of bij het uitgaan, omdat vreemde bewegingen meer zichtbaar worden voor de buren of voorbijgangers.

3. Alarm- en beveiligingssystemen
Een beveiligde toegang is het resultaat van de combinatie van verschillende aspecten. Een discrete poort is de eerste, zeker als er een garage is.

Ten tweede zijn een goed alarmsysteem en camera’s en elektronische sloten in bepaalde huizen essentieel. Aangezien er veel modellen op de markt zijn, is het meest aanbevolen om contact op te nemen met een professional in het gebied om het model te kiezen dat het beste past bij de gezinsroutine.

4. Goede veiligheidssloten voor residentiële deuren
Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar een goed slot is het eerste wat je moet doen als het gaat om de veiligheid. Dat is een punt waarop het niet de moeite waard is om het te redden.

Voor de toegangsdeur is het meest aan te raden om te kiezen voor meer robuuste slotmodellen, opties met geheime of, indien mogelijk, met elektronische paswoord systemen, omdat deze veel handiger zijn.