Tips voor de inrichting rondom je TV

Het wordt tijd dat we de olifant in de kamer benoemen. Velen hebben een haat-liefde relatie met de TV in de kamer. Het grote, glanzende scherm wat moeilijk in je interieur te verwerken is. Zeker wanneer je voor een bepaalde sfeer kiest, kan het zwarte vierkant voor problemen zorgen. Om je TV heen inrichten kan best lastig zijn. Gelukkig zijn de schermen veel dunner dan vroeger en zijn er slimme oplossingen voor dit (luxe)probleem.

tv in de kamer

Verstoppertje spelen is voor alle leeftijden!

Het is niet altijd aan te raden om je problemen te verstoppen, maar in dit geval is het zeker een optie. Als er echt geen andere manier is, is de beste en misschien wel meest gemakkelijke oplossing om de tv te verstoppen. Er bestaan veel kasten waar je je televisie in kan plaatsen. Het deurtje gaat dicht en klaar is kees! Mocht je geen ruimte hebben voor een kast waar jouw TV in past of hangt die van jou aan de muur? Dan kun je er voor kiezen om het scherm te verstoppen achter een schilderij. Het is misschien niet de meest ideale oplossing, maar voor degenen die minimaal televisie willen kijken kan het een goede tussenoplossing zijn. Mocht je lekker aan het schuiven zijn met je spullen en per ongeluk iets laten vallen, kijk dan hoe het zit met je inboedelverzekering. Ook het glas van je TV kan sneuvelen als je niet oppast, kijk dan hoe het zit met je opstalverzekering. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen!

Houd het open

Wie zegt dat je tv als een soort pronkstuk in de kamer moet staan? Je hebt natuurlijk altijd de vrije keuze om decoratie onder of boven je TV te plaatsen. Het is niet alleen praktisch om spullen onder je televisie te bewaren, maar kan er ook nog eens erg stijlvol uitzien als je het goed doet. De gouden tip is om gebruik te maken van een mooie tafel waar het scherm op staat of boven hangt. Onder of in het meubel kun je gebruik maken van manden of vintage koffers waarin je al je spullen bewaart. Houd de controllers, afstandsbedieningen en snoertjes dus lekker uit het zicht!

Verleg je focus

De beste oplossing hebben we voor het laatst bewaard. Om ervoor te zorgen dat je televisie naadloos in je interieur te integreert, kun je het onderdeel laten uitmaken van de kunst aan je muur. In plaats van het te verstoppen, doe je gewoon alsof het er bij hoort. Omring het scherm met kunst die veel voor je betekent, familie foto’s of andere objecten voor aan je muur. De decoratie kun je strak ophangen of juist wat ‘losser’ er omheen. Het hangt af van de sfeer die je wil uitstralen in je kamer.