Tuinonderhoud vereist ijver en kwaliteitsservice

Zoek uit welke zorg je nodig heeft bij het inhuren van de professional die voor de groene ruimte van jouw huis of bedrijf zorgt.

Een goed verzorgde tuin, vol met planten en bloemen kan een factor zijn in de taxatie van onroerend goed. Iedereen waardeert immers een aangename plek, die de kinderen uitnodigt om te spelen, hun vriendjes en vriendinnetjes te ontvangen, en tenslotte het huis mooier en stralender te maken. In wooncomplexen bijvoorbeeld brengen de tuinen het gevoel van welkom en werk als een echt visitekaartje.

Het hebben van een klein groen hoekje brengt zelfs voor de bedrijven voordelen met zich mee, omdat het helpt bij de gezelligheid van de werknemers en bij de kleine pauzes in de routine van de activiteiten.

Dit alles is echter hard werken en niet iedereen heeft de bereidheid en de vaardigheid om te tuinieren. Daarom is het inhuren van een bedrijf of een gespecialiseerde professional het beste alternatief.

Gespecialiseerde arbeidskrachten
Een hovenier kan verschillende soorten diensten uitvoeren, waardoor de bedragen die hij per maand of voor elke specifieke uitgevoerde opdracht in rekening brengt, veranderen.

Tot de aan te besteden taken behoren: het planten van struiken, bomen en bloemen; het herstellen of aanleggen van tuinen; het renoveren van grond en het bestrijden van ongedierte; het bemesten van land; het snoeien en knippen van struiken; het schoonmaken van land en balkons; het rangschikken van perken en bloembedden.

Afmetingen
De grootte van de tuin bepaalt de hoeveelheid die nodig is voor het onderhoud. Grote gazons zullen uiteraard meer kosten dan kleine groene ruimtes, met slechts enkele planten bijvoorbeeld.

Het telt ook voor de waarde van de dienst te doen het type van de vegetatie. Sommige planten hebben weinig onderhoud nodig, andere moeten regelmatig worden gesnoeid en ongediertebestrijding. Als er grote bomen zijn, kan de prijs omhoog gaan, omdat het specifieke machines en meer inspanning van de professional vereist.

Referenties
Om een goede professional in te huren, controleert je de evaluaties op de site en/of de sociale netwerken en welke waarnemingen door andere gebruikers zijn gedaan, waarbij je vaststelt of het profiel aan hun verwachtingen voldoet.

Zoek naar tuinbouwkundige inzichten, kwalificaties, gemiddelde duur van de dienst en hoeveel hij per uur, dag of maand rekent. Het is ook belangrijk om te onderzoeken wat jouw specifieke werkwijze is.

Bedrijf
Als de optie is om een gespecialiseerd bedrijf in te huren, analyseer dan of het handelt volgens de wet en prioriteit geeft aan zijn diensten. Het is van essentieel belang dat de vestiging een vast adres heeft, contractvormen en, indien mogelijk, aanwezigheid op het internet (websites, blogs, sociale netwerken, enz.).

Al deze factoren tonen de zorg van de eigenaar voor het bedrijf en zijn reputatie voor de markt. En wees in alle gevallen heel voorzichtig bij het ondertekenen van het contract.