Unieke modellen van betonvloeren

Betonvloeren werden in het verleden geplaatst in fabrieken maar zijn nu overgewaaid naar moderne privewoningen vanwege hun tijdloze en strakke uitstraling. Betonvloeren zijn zowel voor kassieke als moderne privewoningen een excellent keus. Je kunt ze gerieflijk buiten in de tuin, op het terras of oprit laten aanbrengen. Ze worden meer in trek omwille van hun onderhoudsvriendelijke karakter. Ze zijn in verschillende typen en kleuren te bemachtigen en hebben zat van toepassingsmogelijkheden.

  • De gepolierde betonvloer

Deze type betonvloer heeft een naadloze afwerking. De kleine voegen in het beton kan geslepen worden om scheuring te voorkomen en ook vanwege esthetische redenen. Kenmerkend van de gepolierde betonvloer is dat het een opbouwhoogte heeft van minstens 7 cm. Er wordt eerst een betonplaat gegoten en vervolgens wordt na het storten van de betonvloer de top voorzien van een laag dat door een vlindermachine egaal wordt gemaakt en afgewerkt.  

Voordelen gepolierde betonvloer

Gepolierde beton biedt wat indrukwekkende voordelen. De voordelen vindt je op een rij:

  • Naadloze afwerking: Een gepolierde betonvloer heeft een onopvallende afwerking dat tijdloos is en een strakke look uitstraalt.
  • Onderhoudsvriendelijk: Door de naadloze afwerking vindt kuisen makkelijker en hygiënischer plaatst. Er kan ook geen mos of onkruid groeien tussen de voegen van een gepolierde betonvloer.
  • Diverse kleuren: Betonvloeren zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar doordat kleurpigmenten worden gebruikt bij het verwerkingsproces.

·      Printbeton

Een andere type betonvloer is het printbeton. Hiermee kun je een vloer van hout, natuursteen of klinkers nabootsen. Door deze materialen te imiteren kom je veel goedkoper uit dan de aanschaf van de geimiteerde materialen. Printbeton is beschikbaar in tal van kleuren. Je kunt zelf je eigen print ontwerpen waardoor jouw vloer er uniek uitziet. De opbouw van printbeton is identiek aan die van de gepolierde betonvloer. Echter zijn er verschillen in de afwerkingstechnieken. Het gewenste ontwerp wordt ter plekke aangebracht. Vervolgens wordt het beton in de bekisting gegoten. Als deze amper gedroogd is, komt er een mal met de gekozen print over de betonvloer. Het resultaat van deze handeling is dat de vloer de print kopieert.

Voordelen printbeton

Printbeton heeft ook pluspunten. Hieronder vind je een overzicht:

  • Betaalbaar alternatief: Vind je een vloer in natuursteen of klinkers prijzig? Dan kun je kiezen voor een printbeton met een imitatielook .
  • Onderhoudsvriendelijk: Printbeton gaat langer dan 20 jaren mee en heeft een klein risico op verzakkingen. Daarnaast is onderhoud van printbeton een lust omdat het onkruidvrij en vuilafstotend werkt.
  • Gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer geeft je woning een bijzondere en een strakke eigentijdse uitstraling. Bij het vlinderen wordt de vloer machinaal afgewerkt om die unieke look te creëren. Nadat de betonvloer is gestort en gedroogd, is de vloer nog grof. De bovenste laag wordt met een vlindermachine geschuurd en voorzien van een slijtvast materiaal. De toplaag wordt steeds opgeschuurd totdat de vloer helemaal egaal is.

Voordelen gevlinderde betonvloer

De resterende voordelen van printbeton zijn; Comfortabel, unieke uitstralung, hygiënisch, stof- en vuilafstotend, duurzaam en gemakkelijk om te onderhouden. 

Ben je geïnteresseerd in een betonvloer voor je woning of kantoor? Een betonvloer past bij elke ruimte en zorgt voor die unieke en strakke uitstraling. Daarnaast kun je kiezen voor de juiste betonvloer die perfect aansluit bij jouw woning. Is er sprake van een lekkage in de pijpleiding van je huisinstallatie, neem dan contact op met een loodgieter in Utrecht.