Verhuizen of opknappen?

Wanneer je al een tijdje in je huis woont, kan je erop uitgekeken raken. Als je elke dag tegen dezelfde saaie muur aankijkt, woon je met minder plezier in je huis. Misschien wordt het dan eens tijd voor iets anders. Maar ga je dan verhuizen naar een compleet ander huis, of ga je je huidige huis eens grondig onder handen nemen? In deze blog zullen de voor- en nadelen van beide opties worden besproken.

Staat van je huis

Het kan natuurlijk zo zijn dat je gewoon uitgekeken bent op je huis, terwijl het er nog prima uitziet, maar sommige huizen zijn er zó slecht aan toe dat ze niet meer te redden zijn. In zo’n geval heeft het echt geen zin meer om aan een verbouwing te beginnen, en kan je maar beter op zoek naar een nieuw huis.

Kosten

De kosten van beide keuzes zijn natuurlijk afhankelijk van de staat van je huidige huis, maar over het algemeen is het zo dat verbouwen goedkoper is. Bij verhuizen moet je namelijk foto’s laten maken, een makelaar inschakelen, een verhuiswagen huren et cetera. Bij een verbouwing kan het voldoende zijn om slechts een aantal dingen aan te pakken. Voegwerk vernieuwen, een likje verf en wat nieuwe meubels kan al een heleboel schelen. Je hoeft niet per se je hele huis overhoop te gooien en een fortuin te spenderen om je huis een nieuwe look te geven. Ten slotte kan het ook veel geld schelen als je het schilderen zelf doet in plaats van een schilder in te huren. 

Omgeving

Als je erg gesteld bent op de omgeving waar je nu woont, is het een beter idee om je huis op te knappen, want dan blijf je in je vertrouwde omgeving wonen. Als je gaat verhuizen, kom je waarschijnlijk in een hele andere omgeving te wonen, waar je weer aan alles moet wennen.