Verschillende Eigenschappen van Laurier Hagen

Ben je van plan om een Laurier haag aan te schaffen? Dan is het misschien wel handig om meer te weten over de eigenschappen van deze haag. In dit artikel ga ik dieper in op de verschillende eigenschappen van de Laurier haag, er is namelijk niet maar één soort. Je hebt verschillende soorten laurier van Haag-Heg en bij iedere soort moet je letten op verschillende zaken om hem te laten groeien en overleven. Over het algemeen heeft de Laurier haag mooie grote bladeren met een prachtige glans, ook zijn ze wintergroen. In sommige gevallen kunnen er zwarte bessen en witte bloemen in groeien. Dit maakt hem ook direct één van de meest populaire haagplanten. Deze haag kan de Nederlandse winters prima overleven, hij kan temperaturen tot min 15 verdragen.

Meer eigenschappen van de Laurier haag

Een Laurier haag groeit snel in de hoogte en breedte, hij is dus ook perfect voor wanneer je snel een afscheiding wilt creëren. Per jaar groeien ze gemiddeld 40 tot 50cm. Let er dus ook op dat je niet teveel aanschaft. In de natuur kom je hem tegen als struik of boom in het bos, hij kan dan wel tot 14 meter hoog worden. Maar dit is wel uitzonderlijk, gemiddeld wordt hij 8 tot 9 meter, wat natuurlijk nog extreem hoog is. De variant die cultivar heet, worden meestal tussen de 1.5 en 3 meter hoog. Let er dus op dat je niet alle varianten kunt gebruiken als afscheiding. Het is geen kieskeurige haagplant, hij kan goed groeien in de zon, schaduw en half schaduw. Een zwak punt van de Laurier haag is vocht, hij is erg gevoelig voor teveel vocht, dit kan wel eens problemen opleveren bij wateroverlast door regen.

Eigenschappen per soort

Nu heb ik alleen nog maar de gemiddelde eigenschappen beschreven, er zijn namelijk ook uitzonderlijke eigenschappen per soort. Zo kunnen de kleuren verschillen, de vorm van de bladeren, en de snelheid van groeien, maar ook de vorm in het algemeen. Een populaire Laurier haag is de “Rotundifolia” deze heeft grote bladeren, en een groene kleur die erg fris oogt. Deze variant is perfect voor het creëren van een zichtdichte afscheiding in bijvoorbeeld je tuin. Wel is de “Rotundifolia” het minst winterhard, en is hij erg vatbaar voor ziektes. Na lichte nachtvorst krijgt hij al bruine bladeren. Je kunt voor hier in Nederland beter de “Novita” kopen, deze is vergelijkbaar, en een stuk minder vatbaar voor ziektes.

Bron: Haag-Heg.nl