Vloersoort afstemmen op je meubels

Het inrichten van je huis is niet makkelijk. Het vinden vaneen leuke tafel, stoel of bank lukt de meeste mensen wel, maar om het allemaal met elkaar te combineren blijkt vaak een lastig karwei. Waar niet iedereen aan denkt, is dat de vloer ook een belangrijke factor in het geheel is. Om je huis helemaal af te maken, mag je de vloer niet vergeten. De sfeer in huis valt en staat met hoe het geheel op elkaar is afgestemd namelijk.

Warme en romantische sfeer

Hou je van warme en romantische kleuren in huis, dan zijn er voldoende meubels te vinden die daar helemaal bij aansluiten. Een mooie donkere, rauwe kleur als laminaatvloer kan deze sfeer extra kracht bij zetten. Heb je liever een vrolijke, gezellige sfeer en horen daar wat jou betreft felle en harde kleuren zoals geel en groen bij, dan zijn er ook laminaatvloeren of zelfs een tegelvloer die hier goed bij zou passen.

Strakke inrichting

Een andere optie voor in je huis is een hele moderne, strakke inrichting. Bij deze vorm van inrichting wordt veel gebruik gemaakt van basiskleuren zoals wit, grijs, en zwart, en zie je in de inrichting weinig felle kleuren. Een vloersoort die hier zeer goed bij past is een gietvloer. Gietvloeren hebben namelijk ook een heel strak uiterlijk en komen vaak ook in kleuren die goed bij deze manier van inrichten passen. Het aanleggen van een gietvloer wordt gedaan door een professional, die de vloer kan opleveren in grijstinten. Daardoor past de vloer goed bij strakke inrichtingen.

Welke stijl van inrichten je ook kiest, zorgt dat alles goed op elkaar wordt afgestemd en hou dus ook rekening met de vloer. Meubels kun je gemakkelijk vervangen, een vloer is vaak wat lastiger. Vooraf goede keuzes maken is dus erg belangrijk. Een binnenhuisarchitect kan je indien gewenst helpen bij het kiezen van de juiste stijl in huis en helpt je keuzes maken.