Waar kan je een landelijk tv-meubel kopen?

Landelijk tv-meubel kopen? Dat kan eigenlijk in iedere woonwinkel die tv-meubelen verkoopt, in de winkel of online. De landelijke stijl is in Nederland namelijk erg populair. Dit artikel gaat dieper in op wat een landelijke stijl precies is en wat voor materialen vaak gebruikt worden in een landelijk tv-meubel. Zo weet je alles wat je moet weten voordat je een landelijk tv-meubel gaat kopen

Wat is de landelijke stijl?

De landelijke stijl komt oorspronkelijk van het Franse platteland, maar tegenwoordig is deze stijl ook in de Nederlandse interieurwereld niet meer weg te denken. De landelijke stijl straalt rust en ruimte uit. Je haalt de sfeer van buiten als het ware naar binnen. De focus in de landelijke stijl ligt op natuurlijke producten en materialen. Denk hierbij aan steen of hout, maar ook aan wol, katoen of linnen. De kleuren zijn, door het gebruik van natuurlijke materialen, vrij neutraal. Dit zorgt voor rust in je interieur. Niet alleen meubels, maar ook groen vind je terug in het landelijke interieur. Het gaat dan vaak om een grote kamerplant, maar ook pannenkoekenplantjes of een vetplantje is erg populair in de landelijke stijl. 

Welke materialen worden veel gebruikt in een landelijk tv-meubel? 

Ik was er net al even kort op ingegaan, maar hier volgt een opsomming van de meest gebruikte materialen in een landelijk interieur:

  • Hout: wordt ontzettend veel gebruikt in bijna alle meubels maar ook decoraties.
  • Steen: denk hierbij aan het keukenblad. 
  • Wol: wordt vaak gebruikt in bijvoorbeeld kleedjes.
  • Riet: denk aan opbergmandjes.
  • Katoen: wordt vaak gebruikt in de gordijnen, kussens of in het beddengoed. 
  • Linnen: wordt ook vaak gebruikt in de gordijnen of in het beddengoed. 

Een landelijk tv-meubel wordt voornamelijk van hout gemaakt. De deurtjes hebben vaak sierlijke knoppen gemaakt van bijvoorbeeld hout, messing of ijzer. De deurtjes zijn vaak niet kaal maar voorzien van panelen of sierlijke randen die in het hout zijn gesneden. Als het tv-meubel open vakken heeft zie je vaak voorbijkomen dat men er rietenmanden in zet waar je rommeltjes in kunt opbergen. Om het landelijke tv-meubel af te maken is het vaak afgewerkt met witte verf of een lak waardoor de houtkleur mooi uitkomt. 

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een landelijk tv-meubel?

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van een landelijk tv-meubel:

  • Kijkhoogte: vind je het prettig om iets naar beneden te kijken of moet de tv voor jou op ooghoogte? Dit zijn vragen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een tv-meubel. 
  • De grootte van het tv-meubel: heb je een kleine of een grote woonkamer? Landelijke tv-meubelen zijn er in verschillende formaten te krijgen, dus kijk goed welk formaat het beste in de woonkamer past.
  • Levertijd: sommige tv-meubelen dragen een langere levertijd met zich mee. Dit kan bijvoorbeeld omdat het product in de showroom niet meer op voorraad is.
  • Bezorgoptie mogelijk: kijk ook altijd even of de winkel waar je het tv-meubel koopt een bezorgoptie aanbiedt. Dit is logistiek gezien het makkelijkst. Denk er wel om dat dit vaak extra kosten met zich meebrengt.