Waarom Heerhugowaard mooi en leuk is om te wonen

Het vinden van een nieuwe woning kan knap lastig zijn, maar het vinden van de juiste woonplaats is ook niet altijd even makkelijk. Wil je wonen in een grote stad of juist in een klein dorp? Houd je van drukte en levendigheid, of zit je liever in een rustig dorpje met veel natuur? Als je nog aan het zoeken bent, moet je zeker eens overwegen om in Heerhugowaard te gaan wonen. Hieronder wordt uitgelegd waarom.

Over Heerhugowaard

Vroeger, voordat Heerhugowaard bestond, was het gebied bedekt met veen. Rond het jaar 800 is men begonnen met de ontginning waardoor er veel meren ontstonden. Pas veel later werd er besloten om een aantal van deze meren droog te leggen zodat de grond voor landbouw kon worden gebruikt. Het gewonnen land werd verdeeld en er kwamen steeds meer mensen wonen. Op deze manier is Heerhugowaard uitgegroeid tot een fijne woonplaats.

Locatie

Heerhugowaard heeft een hele goede verbinding met de trein en met de bus. In nog geen tien minuten met de bus ben je al in Alkmaar. Achter het dorp ligt een prachtig strandje met een groot park. Er is een prachtige omgeving waar je heerlijk kunt wandelen, maar je bent ook in een mum van tijd in de grote stad. Het dorp ligt namelijk aan de provinciale wegen en binnen een kwartier zit je op de snelweg.

Voorzieningen

Er zijn ook veel handige voorzieningen in het dorp. Zo zijn er verschillende supermarkten, winkels, restaurants en cafés. Het is een erg gezellig dorp met veel terrasjes en een leuk uitgaansleven. Ook voor gezinnen is het een hele geschikte plek om te wonen. De kinderopvang is er namelijk goed geregeld en er is veel onderwijs beschikbaar voor elke leeftijd. Verder zijn er ook verschillende verenigingen om te sporten of om muziek te maken.

Veel nieuwbouw

Een andere reden waarom het aantrekkelijk is om een huis te kopen in Heerhugowaard, is omdat er veel nieuwbouw is. Hierdoor is het ook erg aantrekkelijk voor jonge mensen en gezinnen om daar te gaan wonen. Er zijn dan ook veel leuke projecten waar je uit kunt kiezen. Nieuwbouw is zeer in trek en dat is Heerhugowaard ook. Je hebt dus de keuze uit verschillende woningen. Er zijn twee-onder-een-kapwoningen aan het water, rijtjeshuizen, maar ook grote villa’s. Er is dus zeker een nieuwbouwwoning of project dat geschikt is voor jou!