Waarom moet je een boxspring aanschaffen?

Een bed is een belangrijk onderdeel van je slaapkamer. Je moet er daarom ook voor zorgen dat je het perfecte bed aanschaft. De keuze van een bed hangt af van jouw lichaamshouding. Maar vaak is het wel beter om een boxspring aan te schaffen omdat die veel voordelen maar ook wel enkele nadelen biedt.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een populair en modern slaapsysteem. Het is een matras-bedbodem combinatie waar er twee matrassen op elkaar liggen. In de bedbodem van de boxspring zit een gestoffeerde box met veren. Door de vele veren biedt de bodem over de volledige breedte veerkracht. Het bovenste matras zorgt voor een zacht en comfortabel oppervlak.

Voordelen

Een boxspring kent veel voordelen. Vaak heeft de boxspring de ideale instaphoogte. Ook heeft de gehele boxspring-combinatie precies dezelfde grootte als het matras. Je bent dan geen ruimte kwijt aan onnodige delen van het bed. Verder kan je van je boxspring een heel kunstwerk maken omdat ze in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar zijn. Zo past de boxspring altijd bij het interieur.

Nadelen

Ook kent de boxspring helaas enkele nadelen. Door de stoffen bekleding van de boxspring, is hij lastig stofvrij te houden. Wat dus heel nadelig is voor mensen met een allergie. Ook kan het zijn dat de verende bodem te veel veert. Dat is niet fijn voor het slapen. Daarnaast is de boxspring een geheel. Het is dus vrij lastig om een bepaalde onderdelen te vervangen als die kapot zijn. Houd dus rekening met deze nadelen!

Matras

Natuurlijk moet er nog een matras bovenop de bodem. Gelukkig is het niet moeilijk om te kiezen omdat alle soorten matrassen geschikt zijn voor de boxspring. Zo kan je zelf bij een showroom kijken welk matras voor jou het fijnst ligt.

Adviseren

Mocht je nog steeds niet zeker zijn van de boxspring, dan kun je je laten adviseren bij een slaapadviseur. Dat kan bij De Been Slaapadviseurs. Naast het inwinnen van advies kun je ook diverse boxsprings gaan testen. Door het testen van de boxsprings voorkom je een dure miskoop. Naast testen kun je ook ervoor kiezen om te gaan proefslapen. Met proefslapen staat de boxspring al thuis en kun je hem past echt testen als je erop slaapt. Mocht die dan niet goed zijn dan kun je toch nog een andere kiezen.