Wanneer moet je je dak laten controleren?

Een daklekkage is erg vervelend. Je komt er namelijk vaak te laat achter dat je er eentje hebt. Daarom is het handig en belangrijk om door een gespecialiseerde dakdekker een dakinspectie uit te laten voeren. Bij een dakinspectie wordt er uitgebreid naar uw dak gekeken en wordt er aangegeven als er iets aan gedaan moet worden. Is er een lekkage ontdekt? In dit geval kun je gelijk actie ondernemen. Lees verder als je wilt weten hoe dit eigenlijk werkt.

Hoe vaak moet een dak gecontroleerd worden?

Een keer per 3 jaar moeten dakpannen geïnspecteerd worden. In het geval van een plat dak, moet er jaarlijks een inspectie plaatsvinden. Bij een plat dak kunnen de afvoeren sneller verstopt raken door bladeren of vervuiling op de dakbedekking.

Dakinspectie

Bij een dakinspectie komen er vakmannen langs om alle lekkage gevoelige punten te controleren. Denk dan aan: Schoorstenen, dakramen, dakpannen, gevelpannen, dakpannen, panlatten, houtwerk en dakgoten. Zijn er verbeterpunten? Hier wordt een rapport van gemaakt, zo krijg je een duidelijk beeld van de huidige status van je dak. Ook krijg je advies over verdere onderhoudswerkzaamheden indien nodig. Is er een lekkage ontdekt? In dit geval wordt er zo snel mogelijk actie ondernomen. Je krijgt dus:

●      Een foto rapport met de huidige status van uw dak

●      Een vrijblijvende offerte

●      Een specifiek overzicht van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Aandachtspunten dakinspectie

Bij een dakinspectie worden alle lekkage gevoelige punten bekeken en gecontroleerd. Er wordt bij een dakinspectie gekeken naar de volgende onderdelen:

●      Schoorsteen

●      Dakpannen en dakgoten

●      Regenpijpen

●      Boeidelen

●      Windveren