Wat de voordelen zijn van een Heroal rolluik

Waarschijnlijk heeft iedereen het wel eens een keer gezien: een elektrisch rolluik. Maar waar dient het nu allemaal voor? Is het alleen voor de zon? Of dient het ook nog ergens anders voor? Omdat een rolluik kopen niet zomaar een klein dingetje is, leggen wij de voordelen er van uit.

1. Rust en privacy

  • Wanneer je woont in een wat drukkere plek bijvoorbeeld een stad of een dorp, lopen er vaak mensen langs je huis. Omdat mensen nou eenmaal nieuwsgierig zijn, kijken ze wel eens naar binnen. Stel je voor je zit in je jogginspak thuis een film te kijken, en er lopen dan mensen door de straat en kunnen jou zo zien. Dit wil je natuurlijk niet, een rolluik kan dit tegen houden. Je kan deze namelijk dicht doen wanneer je maar wilt! Zo kan niemand je meer zien in je huis.
  • Naast dat een Heroal rolluik je de pottenkijkers tegen houdt, kan die ook nog rust aanbieden. De rolluiken zijn gemaakt van aluminium en houden daarom geluid heel goed tegen. Hierdoor kan je s ‘nachts heerlijk doorslapen zonder dat je wakker wordt van elk geluidje wat van buiten komt. Het is zeker een handig idee om zo’n rolluik aan te schaffen als jij vaak wakker wordt in de nacht.
  • Doordat je de rolluiken helemaal dicht kan doen, kan je de kamer overdag uiterst donker maken. Dit is handig wanneer je s ‘nachts moet werken, het betekent dan dat jij overdag moet slapen. Dan zullen de rolluiken je een stuk meer rust en donkerheid geven dan normaal.

2. Beveiliging

  • Een rolluik is niet alleen maar voor de zon. Denk maar eens wat er gebeurt als een winkel gaat sluiten. Ze doen de deuren dicht en het rolluik naar beneden, hierdoor is het lastiger om in te breken. Dit is precies hetzelfde met je huis, wanneer je rolluiken hebt is je huis een stuk beter beveiligd. Wanneer jij rolluiken hebt, gaan inbrekers het waarschijnlijk niet eens proberen om bij je in te breken omdat zij weten dat het bijna onmogelijk is. De rolluiken kan je zo instellen dat ze elke avond vanzelf naar beneden gaan zodat je het nooit vergeet. Je kan voor elke ruit een rolluik plaatsen. Wanneer je een klein raampje hebt kan je een Heroal mini-e rolluik kopen om je huis optimaal te beveiligen.

3. Duurzaamheid

Iets waar we anno 2019 mee bezig zijn is wel duurzaamheid. Laten de rolluiken nou precies duurzaam zijn. Wanneer het buiten warm is en de airco binnen aan staat, kost dit een hoop stroom doordat de airco een stroomvreter is. Maar je kan hier mee bezuinigen door de rolluiken naar beneden te doen. Wanneer ze dicht zitten weerkaatst hij de zon weg en komt er amper warmte van buiten naar binnen. Dit werkt in de winter hetzelfde, doordat de meeste warmte verloren gaat via de ramen kost dit een hoop energie. De rolluiken isoleren je huis dan beter doordat de warmte van binnen moeilijk naar buiten kan gaan. Dit kan je na een tijdje een hoop geld besparen en ben je lekker energiezuinig bezig!