Wat is de meerwaarde van een dakkapel?

Een dakkapel op de woning laten plaatsen geeft veel voordelen. Wat velen niet weten is dat de smalle donkere zolder qua vloeroppervlak vaak de grootste ruimte van het huis is, omdat er op zolder geen tussenmuren zijn. Je kunt dus een woning efficiënter indelen en dat is misschien wel het antwoord op de vraag, wat is de meerwaarde van een dakkapel in Venlo?

Uitbouwen in een dag, klaar binnen een week

Zo’n onderhoudsvrije kunststof dakkapel laten plaatsen gaat snel omdat het prefab is. Je kiest de dakkapel uit die je bij je huis vindt passen, en je kiest een dag uit met mooi weer. Timmerlieden maken een gat in het dak, dat gaat vrij snel, en later komt er een vrachtwagen en een hijskraan. De hijskraan tilt de dakkapel van de vrachtwagen af en plaatst de dakkapel op de juiste plek. Als je dan de zolder bekijkt dan zie je al, wat is de meerwaarde van een dakkapel, want door de uitbouw herken je de zolder niet meer terug. Als de dakkapel staat dan maken de timmerlieden het dak weer dicht, en dit alles is in één dag. Er komen nog wel wat klusdagen achteraan, want de zolder moet nog een mooi kamertje worden. Maar als je een weekje verder bent dan ligt daar een vloer en is de zolder afgetimmerd. Misschien ben je na een week het laatste aan het schilderen?

Enkele tips omtrent plaatsen dakkapel

In de vorige alinea staat over het opnieuw aftimmeren, en ook dat er een hijskraan komt. Het handigste is om al de materialen om de zolder af te timmeren ook met de hijskraan op te voeren. In het dak zit immers een gat, voordat de dakkapel de hoogte ingaat, eerst platen, isolatiemateriaal, desnoods de laminaatvloer, enzovoort, met de kraan laten ophijsen en door het gat in het dak op zolder leggen. Daarna pas de dakkapel zelf laten plaatsen. Wees bij zolders nooit zuinig met isolatiemateriaal. Voordat je een dakkapel gaat uitzoeken de tip om eerst te kijken hoe in de buurt de dakkapellen staan. Vaak kan het vergunningsvrij, maar alleen als het aan voorwaarden voldoet. Misschien staan bij jou in de wijk alle dakkapellen aan de achterkant van de woning, een stukje van de buren af, en onder het nok? Als dat het geval is kan het zonder vergunning. Je weet nu, wat is de meerwaarde van een dakkapel, en ga voor een ruimere woning.

Bron: Homewishez.nl