Wat zijn dinerkaarsen?

Dinerkaarsen zijn een van de oudste vormen van kaarsen. Ze werden van origine gebruikt om de dinertafel gezellig aan te kleden, vandaar ook de naam. Dinerkaarsen zorgen tegenwoordig voor gezelligheid in ieders interieur. Ze zijn beschikbaar in verschillende soorten en kleuren. In dit artikel meer over de verschillende soorten van deze eeuwenoude kaars, hoe je ze toevoegt in je interieur, en op welke plekken je ze kunt aanschaffen.

Simpele dinerkaarsen 


De bekendste vorm van dinerkaarsen is de standaard versie. Dit is een langwerpige, dunne kaars welke vaak geplaatst worden in een kaarsenhouder en kandelaar tijdens een diner. Het verscheidene aanbod aan kleuren zorgt ervoor dat simpele dinerkaarsen geschikt zijn voor elke gelegenheid en passen in elk interieur. Naast dat ze de eettafel versieren, kunnen dinerkaarsen ook gebruikt worden om overige ruimtes in huis ’s avonds gezellig te maken. Je kunt je vensterbank ook wat opfleuren door kandelaars met dinerkaarsen in te zetten. Let wel op als je ze dan wilt aansteken, want een brand in je gordijnen is niet zo gezellig!

Gedraaide dinerkaarsen 


Gedraaide dinerkaarsen passen helemaal bij een funky interieur. Dit soort dinerkaarsen zijn tegenwoordig niet weg te denken en je ziet ze dan ook bij veel trendsetters in huis staan! Ook op Instagram zijn ze een hit. Deze dinerkaarsen kunnen wederom gebruikt worden in verschillende ruimtes. Ze worden voornamelijk gebruikt als accessoire en niet aangestoken. Gedraaide dinerkaarsen zijn ook gemakkelijk zelf te maken wanneer je de standaard dinerkaarsen al in huis hebt. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar het bespaart ook geld want gedraaide dinerkaarsen zijn vaak aanzienlijk duurder dan de standaard dinerkaarsen. Het enige wat je hoeft te doen is de standaard dinerkaarsen in een kom met warm water laten weken. Na ongeveer een kwartier zijn de kaarsen flexibel genoeg, mocht dit niet zo zijn laat ze dan wat langer zitten. Vervolgens kun je de kaarsen uit het water halen en ze plat maken met behulp van een deegroller of gewoon met je handen. Nadat je dit gedaan hebt, kun je de kaarsen draaien. Voilà, een gedraaide kaars!

Waar kun je dinerkaarsen kopen? 


Dinerkaarsen zijn populaire en veelgebruikte kaarsen en daarom vrijwel overal verkrijgbaar. Zowel online als offline kun je ze kopen. Je kunt er ook voor kiezen om ze zelf te maken bij een kaarsenmakerij. Dan kun je helemaal zelf de kleuren en de vorm van de kaars samenstellen.Bron: www.123vrijwonen.nl